۳۱ شهریور ۱۳۹۹، ۱۰:۲۱

قائم مقام شورای حوزه‌های علمیه یزد:

کشور نیازمند دستورالعمل‌های روشن و کاربردی دوران دفاع مقدس است

کشور نیازمند دستورالعمل‌های روشن و کاربردی دوران دفاع مقدس است

یزد ـ قائم مقام شورای حوزه های علمیه استان یزد گفت: کشور امروز در این شرایط سخت اقتصادی و تحریم نیازمند دستورالعمل‌های روشن و کاربردی دوران دفاع مقدس است.

حجت الاسلام سید محمدکاظم مدرسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ویژگی‌های دفاع مقدس که عامل موفقیت و سرافرازی شد، اظهار داشت: جنگ به تمام معنا مردمی بود و حدود ۳ میلیون نفر به طور مستقیم در جنگ حضور پیدا کردند اما کسانی که در عملیات‌ها در جنگ حضور داشتند، حدود ۱۰۰ هزار نفر بودند.

وی افزود: با این وجود همه احساس می‌کردند که رزمنده و در جبهه‌ها هستند و هر رزمنده‌ای هم احساس می‌کرد ۴۰ میلیون پشتیبان دارد.

مدرسی ادامه داد: در دفاع مقدس جوان‌ها میدان‌دار بودند و مدیریت کشور نیز مدیریت جوانی بود به نحوی که میانگین سنی هیئت دولت در آن زمان به ۴۵ سال نمی‌رسید بر این اساس می‌توان گفت که روحیه جوانی می‌تواند در این عرصه مؤثر باشد.

امام جمعه بخش مرکزی یزد عنوان کرد: شایسته سالاری یکی دیگر از عوامل موفقیت در جنگ تحمیلی بود و آن زمان به خوبی می‌شد احساس کرد که حزب سالاری بود و گروه بازی جایی در بین نیروها ندارد.

مدرسی، حاکم بودن روحیه معنوی و توکل بر خدا و توسل به اهل بیت (ع) از دیگر ویژگی‌های شاخص آن دوران بود و این روحیه شهادت طلبی و مقاومت را در بین رزمندگان و حتی مردم پشت جبهه‌ها تقویت کرده بود.

وی یادآور شد: اعتماد مردم به دولت بود و نظام اسلامی نیز در آن زمان در سطح بالایی بود بر این اساس تبلیغات دشمن هیچگاه اثر نداشت.

مدرسی، روحیه قناعت مردم را نیز از دیگر عوامل پیروزی در شرایط آن دوران دانست و گفت: آن زمان همه به حداقل‌ها اکتفا می‌کردند و سختی زندگی کمتر بود زیرا آن زمان نیز هم در تحریم بودیم و هم تهدید داشتیم، دشمن اطراف ما فرا گرفته بود و تبلیغات گسترده‌ای نیز علیه ما وجود داشت.

قائم مقام شورای حوزه‌های علمیه استان یزد، از دیگر محورهای مهم موفقیت آفرین دفاع مقدس که اکنون نیز به شدت مورد نیاز است را اتحاد و اتفاق نظر دانست و افزود: آن زمان همه برای تحقق شعار «جنگ جنگ تا پیروزی» اتفاق نظر داشتند و محور همه امور نیز ولایت بود و مردم با فرماندهی کل قوا در تمام میادین حضور می‌یافتند.

وی ادامه داد: اگر هم جماعتی با نام عقبا پیدا شد که امروز کلید مذاکره را دست گرفته‌اند، جرأت حرف زدن نداشتند و با این شرایط تکیه به طور کامل به نیروهای داخلی بود و هیچ امیدی به شرق و غرب وجود نداشت و در کنار تجهیزات و مسائل مالی، به مسائل فرهنگی و دینی نیز به طور کامل توجه می‌شد.

مدرسی تصریح کرد: در دوران دفاع مقدس بن‌بست در کارها معنا نداشت و رزمندگان احساس مسئولیت می‌کردند و آنچه در آن زمان مشهود بود، پست گریزی رزمندگان و حتی فرماندهان جنگ بود و این دقیقاً خلاف چیزی است که امروز مشاهده می‌کنیم.

وی تاکید کرد: کشور ما امروز نیازمند روحیات دوران جنگ است و امروز نیز همانند آن زمان نیازمند دستورالعمل‌های روشن و کاربردی هستیم.

مدرسی ادامه داد: امروز نیز باید با اتکا به روحیه خودباوری و عدم احساس شکست، که روزگاری دشمن تمام شهرها را بمباران و زیرساختها را خراب می‌کرد اما مردم همچنان با امید دوباره شهرها را روی همان ویرانه‌ها بنا می‌کردند و در همان لحظه که خانه‌هایشان خراب شده بود، باز هم شعار جنگ جنگ تا پیروزی سر می‌دادند.

وی تصریح کرد: آنچه در آن دوران جلودار جنگ بود، روحیه دینی بود در حالی که امروز غرب گرایی و بی توجهی به دین و معنویت و اخلاق جلوداری می‌کند.

کد خبر 5029042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha