۳۱ شهریور ۱۳۹۹، ۱۱:۰۴

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی خبر داد:

ثبت ملی مسجد ابوالخازن بجستان

ثبت ملی مسجد ابوالخازن بجستان

مشهد ـ مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: مسجد ابوالخازن شهرستان بجستان تیرماه امسال در فهرست آثار واجد ارزش ملی ایران به ثبت رسیده و به استان ابلاغ شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل مکرمی فر گفت: ثبت ملی مسجد ابوالخازن شهرستان بجستان که تیرماه امسال در فهرست آثار واجد ارزش ملی ایران به ثبت رسید، امروز به استان ابلاغ شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی بیان کرد: این اثر مسجد ابوالخازن به لحاظ موقعیت در استان خراسان رضوی، شهرستان بجستان، بخش مرکزی، دهستان جزین، روستای ابوالخازن (30 کیلومتری جنوب-غربی بجستان) و در پهنه غربی جاده اصلی روستا و داخل بافت اصلی روستا قرار دارد. 

وی ادامه داد: بر اساس کتیبه‌ای که در ضلع شمالی بنا قرار دارد این مسجد توسط علی جان بیک گلزاده پور در سال 1330 بناشده است. 

هم‌چنین محمود طغرایی درباره مشخصات این اثر تاریخی گفت: فرم کلی پلان این بنا مستطیل شکل است و از نوع مساجد شبستانی و دارای حیاط است.

مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی ـ فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی افزود: مهم‌ترین دلیل ثبت این اثر، ادامه سنت معماری ساخت مساجد شبستانی جنوب خراسان متداول از دوره قاجار تا 60 سال گذشته در این منطقه است.

وی با بیان اینکه نمای بیرونی بنا هنوز به قوه خود باقی است و از جنس آجر و ملاط گل و آهک است، ادامه داد: ورودی مسجد دقیقاً در مرکزیت ضلع جنوبی مسجد واقع‌ شده است و یک در دیگر در ضلع غربی بنا قرار دارد.

طغرایی با بیان این‌که پوشش شبستان مسجد به‌صورت گنبد آجری است که بر روی چهارطاق جناقی بنا شده است، افزود: شبستان این مسجد دارای طاق و تویزه و دارای گنبدی عرقچین است که فضای بزرگ مستطیل شکلی را پوشانده است.

وی اظهار کرد: در ضلع شمالی این شبستان و دقیقاً در امتداد در ورودی، منبر و محراب مسجد قرار دارد و منبر این مسجد از جنس آجر و دارای دو پله است.

مدیر دفتر ثبت آثار تاریخی ـ فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی افزود: در انتهای هر ردیف از ستون‌های طاق دار طاقچه‌هایی با قوس نوع پنج و هفت کند بنا شده که حرکت و تکرار تداوم ستون‌ها و طاق‌ها را تکامل بخشیده است.

وی گفت: در بالای قسمت ورودی اصلی مسجد کتیبه‌ای سنگی قرار دارد که نام بانی مسجد، علی جان بیک گلزاده پور و سال احداث بنا 1330 حکاکی شده است.

کد خبر 5029112

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha