خبرگزاری مهر - گروه استانها: دفاع مقدس نام آشناترین واژه در قاموس حماسههای عزت آفرین ایران و مردم استان همدان است که خاطرات دلاوریهای آن در تاریخ شکوهمند این دیار به یادگار خواهد ماند؛ دفاع مقدس گنج پایانناپذیر و سرمایه ماندگار مردم همدان است که در این گزارش با انتشار تصاویری کمتر دیده شده گوشهای از آن دوران را مرور میکنیم.
زیباترین فصل این فرهنگ، خالقان این حماسه عظیم هستند که با صلابت اراده و نور ایمان، رهنورد راه مقدّسی شدند که پاداش آن، جاودانگی و بقا بود.
آری سی و یک شهریور ماه هر سال یادآور نقطه عطف تاریخ ملت ما است؛ ملتی که در گذر زمان در جغرافیای ایران زیستهاند و در ادوار مختلف تلاش کردهاند از این آب و خاک دفاع کرده و اتمسفر فرهنگی و هویتی آن را پاسدارند.
روزهایی که مرد و زن؛ پیر و جوان و حتی نوجوانان برای رساندن خود به جبهههای نبرد حق علیه باطل شرکت در دورههای آموزشی نظامی را اولویت میدانستند و در هر محله شماری به آموزش این علاقمندان میپرداختند
اما امسال دفاع مقدس قهرمانانه مردم بزرگ ایران چهل ساله شد؛ چهل سال از سربلندی در جهاد، مواسات و ایثار جان و مال این سرزمین گذشت؛ روزهایی که مردان و زنان بیادعا هر چه داشتند در طبق اخلاص گذاشتند و با پروردگار خود معامله کردند و البته بر اساس وعده قطعی الهی «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنوا إِن تَنصُرُوا اللَّهَ یَنصُرکُم وَیُثَبِّت أَقدامَکُم» خداوند آنها را یاری کرد و دشمن را در جنگ سخت شکست دادند.
در این میان نقش استان همدان در دفاع مقدس نقش بارزی است چرا که مردم همدان با تمام وجود در عرصههای مختلف جنگ شرکت کردند.
هنوز هم اسناد و مدارکی که ثابت میکند همدان در این زمینه نقش قابل توجهی داشته وجود دارد؛ عکسهایی که بیانگر اشتیاق جوانان این مرز و بوم برای شرکت در جبهههای نبر د است و تصاویری از رژه آموزش دیدگان در خیابانهای اصلی شهر که به شکلی منظم در کنار هم صف کشیدهاند نیز گویای این واقعیت است.
تاریخ روایت میکند که مردم همدان چه در بخش دفاع از مناطق مرزی توسط لشگر ۳۲ انصارالحسین (ع) چه با نیروهای انتظامی وقت، پادگان شهید قهرمان، نیروی هوایی، امدادی، خدماتی، پشتیبانی و غیره حضور پررنگی در دفاع مقدس داشتند.
عکسهای به یادگار مانده از روزهای ابتدایی جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس که در آن همبستگی و اتحاد جوانان همدانی برای دفاع از ایران اسلامی موج میزند هنوز هم همان سرزندگی را دارد؛ آری مردم همدان همپای مردم دیگر استانها کشور از تمام آنچه داشتند گذشتند تا به دشمن بعثی اجازه تجاوز ندهند.
نقش زنان را نیز نمیتوان در آن دوران نادیده گرفت ضمن اینکه بارها خواندهایم که بانوان ایرانی از آن زمان که در تظاهرات شرکت کرده و علیه حکومت طاغوت شعار دادند و پس از آن نیز در دفاع مقدس جانانه از حضور فرزندانشان در جنگ حمایت کردند مشارکت و حضورشان در عرصههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نمود پیدا کرد.
حضور با نشاط مردم همدان در جبهههای جنگ از ویژگیهای دوران دفاع مقدس است؛ همان روزهایی که مردم عزیزترین نزدیکان خود را از دست میدادند اما در جبههها شاهد خمودگی نبودیم.
از هر منظر که بنگریم دفاع مقدس تجلی فرهنگی عاشورایی بود که اعتقاد به پیوند آن با این واقعه باعث شد تا رزمندگان اسلام خود را پیروز میدانهای نبرد ببینند
تاریخ گواهی میدهد که در تمام قیامها و جنبشهایی که از آغاز غیبت کبری تا کنون علیه ستم صورت گرفته، یک یا چند عالم شیعه، رهبری قیامها را بر عهده داشتهاند و یا در آن قیامها نقش آفرین بودهاند و تا پای جان ایستادهاند؛ دوران دفاع مقدس نیز از این امتیاز بی بهره نبوده و حضور روحانیون استان همدان در جبههها مشهود بوده است.
این موضوع وقتی به تأیید بیشتر میرسد که تصاویری از حضور امام جمعه وقت همدان در مناطق عملیاتی و دیدار با رزمندگان در تصاویر کمتر منتشر شده از دوران دفاع مقدس همدان به چشم میخورد.
تصاویر به یادگار مانده از دوران باشکوه دفاع مقدس و نقش آفرینی مردم همدان گویای این واقعیت است که دوران طلایی هشت سال دفاع مقدس را باید گنجی پایانناپذیر و سرمایهای همیشه ماندگار بدانیم چراکه که نقشی تاریخ ساز و بیبدیل در ایران اسلامی دارد.
آری دوران هشت ساله دفاع مقدس سرشار از فداکاری، دلاوری، شجاعت و صداقت رزمندگان دلیر و مردم غیور ایران به ویژه شیرمردان و شیرزنان غرب کشور در رویارویی و مقابله با دشمن غاصب و ددمنش بعثی است که هیچ گاه از یاد نخواهد رفت.
نظر شما