به گزارش خبرنگار مهر در مشهد ، در آستانه شروع فصل تابستان بعد از ظهر امروز در نشست خبری، پیرامون شیوع بیماری سالک در مشهد برپا شد و طی آن مدیران دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ارزیابی این بیماری مهلک پرداختند.
دکتر محمدرضا مجدی، در این میزگرد خبری با اشاره به سوابق 46 ساله شیوع بیماری سالک در مشهد اظهار داشت : تا هنگامی که شهرهای ما مجهز به سیستم مکانیزه جمع آوری زباله نباشند و نخاله های ساختمانی به موقع از سطح شهر جمع نگردند، نمی توان از مهار این بیماری حرف زد.
رئیس مرکز بهداشت خراسان رضوی با بیان این مطلب که بازه سنی ابتلا به بیماری سالک 10 تا 30 سال است ، هشدار داد : عدم پیشگیری فیزیکی، عدم تسریع در درمان و بی توجهی به بهسازی محیط می تواند باعث ادامه یافتن چرخه بیماری شود.
وی با اشاره به شناسایی بیش از پنج هزار بیمار مبتلا به سالک طی سال 80 در خراسان رضوی گفت : با پیگیری های انجام شده طی سال 85 تنها سه هزار و 500 بیمار در استان شناسایی شد که 75 درصد از این تعداد تنها در شهر مشهد زندگی می کردند و در کل کشور نیز به ازای هر 100 هزار نفر، 66 بیمار مبتلا به سالک داریم.
همچنین دکتر امیرالله یوسف نژاد، مدیر گروه تخصصی مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیرامون وجود پشه های ناقل این بیماری در حرم مطهر امام رضا (ع) بیان داشت : زمانی می توانیم بگوییم حریم مبارک حضرت رضا (ع) سالک ندارد که ساخت و سازهای اطراف حرم مطهر به پایان رسیده و بافت فرسوده این محدوده نوسازی شود.
وی افزود : درمان سالک در مراکز بهداشت رایگان انجام می شود اما درمان خصوصی آن بسته به زمان دوره درمان، 20 تا 30 هزار تومان هزینه در بر خواهد داشت.
دکترعبدالمجید فتاح نیز در این میزگرد با بیان این مطلب که بیماری سالک یکی از 6 بیماری مهم دنیا است، خاطر نشان کرد : کشورهایی که دارای مرزهای دریایی هستند راحت تر می توانند سالک را کنترل نمایند و به عنوان مثال کشور استرالیا آلوده به این بیماری نیست.
مدیر گروه انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود : بدون مشارکت های مردمی و بسیج تمامی امکانات نمی توان سالک را در مشهد مهار کرد و مهمترین مولفه در کنترل این بیماری، آموزش شهروندان است.
وی با اشاره به عدم کشف واکسن سالک ادامه داد : هیچ قانونی اجازه نمی دهد که برای ریشه کن کردن سالک شهر را سمپاشی کنیم چرا که نابودی پشه های ناقل این بیماری می تواند اکوسیستم طبیعی شهر را مختل کرده و بسیاری از جانوران و حشرات را نابود سازد.
مدیر گروه انگل شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین کشتن سگ های خیابانی توسط شهرداری را نیز راه مناسبی برای کنترل سالک ندانست و تاکید کرد: از آنجا که انسانها مخزنی برای پشه های حامل سالک محسوب می شوند، تنها می بایست آموزش مردم را مورد توجه قرار داد و مسوولین شهری نیز باید نسبت به بسترسازی مناسب و آموزش شهروندان تلاش های خود را شدت بخشد.
نظر شما