۲۷ خرداد ۱۳۸۶، ۸:۳۲

مدیر گروه فکرپروری کودکان در گفتگو با مهر: آموزش رسمی مربیان فلسفه برای کودکان گامی در جهت تقویت تواناییها است

مدیر گروه فکرپروری کودکان در گفتگو با مهر: آموزش رسمی مربیان فلسفه برای کودکان گامی در جهت تقویت تواناییها است

مدیر گروه فکرپروری کودکان و نوجوانان هدف از برگزاری دوره های تربیت مربی فلسفه برای کودکان در فرهنگسرای تفکر را ارتقاء مهارتهای فکری کودکان و توانائیهای مربیان در فلسفه ورزی با کودکان عنوان کرد .

سعید ناجی مدیر گروه فکرپروری کودکان و نوجوانان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گروه پژوهشی فکرورزی کودکان و نوجوانان در پژوهشگاه علوم انسانی مدتی است که کارکاههای آزمایشی با دانش آموزان ابتدایی و راهنمایی آغاز کرده و در زمینه بومی کردن این برنامه مطالعه و تحقیق می کند.

وی افزود: در این مدت که این کارگاهها انجام شده است نتایج بسیار جالبی به دست آمده که حتی برای مربیان و مجریان کلاسها، بسیار شگفت انگیز بوده است. این نتایج نشان می دهد که پس از گذشت 7 جلسه از این کلاسها مهارتهای فکری کودکان شرکت کننده به میزان قابل توجهی رشد کرده است. گزارش والدین و معلمان این دانش آموزان در مدارس اصلی نشان می دهد  قدرت بیان، قدرت استدلال و تحلیل، قدرت حل مسئله ، اعتماد به نفس، حس کنجکاوی قدرت انتقاد و نقدپذیری کودکان شرکت کننده در این کارگاهها به میزان زیادی افزایش یافته که البته این تحول باعث بالا رفتن نمرات درسی به ویژه در انشا و ریاضیات و نیز قانون پذیری کودکان در سطح جامعه هم شده است.

ناجی تصریح کرد: گروه فکرورزی کودکان و نوجوانان (فبک) به این نتیجه رسیده نسخه ای که پس از تعدیلهایی از نسخه اصلی برنامه فبک به دست آورده تا حد زیادی می تواند برخی از ضعفهای فکری کودکان ما را جبران کند. از این رو به منظور اینکه این برنامه با احتیاط ، مطالعه و دقت بیشتری وارد جامعه شود در ابتدا به صورت بسیار محدود برای دسته ای از کودکان مختلف از لحاظ فکری  اجرا می شود تا اینکه بازهم اگر موراد پیش بینی نشده ای وجود دارد مشخص و بدینوسیله این برنامه هرچه بومی تر وکاملتر شود.

سعید ناجی گفت: از اینرو فرهنگسرای تفکر که به واسطه اهداف و نیز دغدغه مسئولین آن به بالا بردن مهارتهای فکری در دوران فراغت کودکان و نوجوانان توجه خاصی داشت پیشنهاد فراهم آوردن فرصتی برای ارائه دوره های آموزشی تربیت مربی، ویژه فلسفه برای کودکان و همچنین کارگاه های فلسفه برای کودکان عنوان کرد تا این کار به صورت مشترک با گروه فبک در  تابستان انجام شود.

مدیر گروه فکروزی برای کودکان و نوجوانان پیش بینی  کرده کارگاههای کودکان قدرتهای فکری (قدرت بیان، قدرت استدلال وتحلیل، قدرت حل مسئله ، اعتماد به نفس، حس کنجکاوی قدرت انتقاد و نقد پذیری کودکان) را  در کودکان به عنوان هدف اصلی افزایش دهد.

وی همچنین تأکید کرد که پس از طی این دوره آموزگاران شرکت کننده در این کارگاه ها که توانستند مهارتهای لازم را به دست آورند در برنامه های بعدی نیز شرکت می کنند. افرادی که در این زمینه مهارت پیدا کردند، در مراکز علاقمند به چنین مهارتهایی فعالیت خواهند کرد. چرا که تاکنون آموزگارانی با چنین مهارتهایی به طور رسمی آموزش داده نشده اند.

افرادی که قرار است در این کلاسها شرکت کنند باید آموزگار بوده، از فلسفه و منطق اطلاع داشته  و به کودکان علاقمند باشند. در صورتی که تعداد علاقمند زیاد شود، آزمونی برای انتخاب آنها در نظر گرفته می شود. اما در شرایطی که از درجه دوم اهمیت برخورارند می توان به مهارتهای داستان نویسی و داستان گویی اشاره کرد.

ناجی یادآور شد: این نخستین برنامه ای است که خارج از پژوهشگاه انجام می شود. برنامه های بعدی گروه فبک توسعه این کارگاه ها و دوره ها در صورت موفقیت این کارگاه است.

دوره های آموزشی تربیت مربی، ویژه فلسفه برای کودکان از سوی فرهنگسرای تفکر و با همکاری گروه فلسفه کودکان و نوجوانان پژوهشگاه علوم انسانی (فبک) برگزار می شود .

کد خبر 503264

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha