۶ مهر ۱۳۹۹، ۱۴:۴۸

مهر گزارش می دهد؛

پای درد و دل صادرکنندگان خراسان جنوبی/لزوم حل مشکل تعهدات ارزی

پای درد و دل صادرکنندگان خراسان جنوبی/لزوم حل مشکل تعهدات ارزی

بیرجند- ابلاغ بخشنامه های متعدد و وجود نواقصی در قانون تعهدات ارزی، صادرکنندگان خراسان جنوبی را با مشکلات زیادی اعم از تعلیق کارت بازرگانی روبه رو ساخته و در انتظار چاره جویی متولیان هستند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: این روزها نوشتن و گفتن از مشکلات صادرکنندگان و فعالان اقتصادی مسئله‌ای تازه نیست چراکه از دیرباز از مشکلاتی اعم از دردسرهای بانکی، مالیات، نبود نقدینگی رنج می‌برند.

اگرچه تاکنون جلسه‌های زیادی در راستای رفع مشکلات تعهدات ارزی صادرکنندگان برگزار شده اما باز هم عده‌ای از فعالان اقتصادی طی جلسه‌ای مبنی بر بررسی مشکلات تعهدات ارزی صادرکنندگان گرد هم آمدند تا با هم فکری و هم اندیشی راهکاری اساسی بیاندیشند.

سردرگمی صادرکنندگان در پیچ و خم بخش نامه‌ها

رئیس کمیسیون صادرات و واردات اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه رفع تعهدات ارزی را مشکلی سراسری دانست.

علیرضا خامه زر خواستار همکاری هرچه بیشتر وزارت صمت با صادرکنندگان شد و افزود: در شرایط پیش رو فعالان اقتصادی حمایتی برای رفع مشکلات نمی‌شوند.

وی با اشاره به مشکلات پیش روی پیله وران در خراسان جنوبی بیان کرد: اگر پیله وران در مرز فعالیت نداشته باشند، مشکلات زیادی پیش روی صادرات قرار می‌گیرد.

خامه زر تنوع بخشنامه‌ها را یکی از مهم‌ترین مشکلات پیش روی صادرکنندگان دانست و افزود: بر اساس بخشنامه، تا ۱۶ مرداد ماه سال ۹۵ تعهدات ارزی، ریالی بود.

رئیس کمیسیون صادرات اتاق بازرگانی بیرجند افزود: بر اساس بخشنامه دیگری، به صادرات تا سقف یک میلیون یورو، تعهدات ارزی تعلق نمی‌گرفت.

وی با بیان اینکه همچنین در بخشنامه‌ای محصولات کشاورزی معاف از رفع تعهدات ارزی هستند، افزود: بسیاری از صادرکنندگان به پشتوانه این بخش نامه‌ها صادرات انجام داده‌اند.

خامه زر افزود: اما از ابتدای سال ۹۷ تمام صادرکنندگان مشمول رفع تعهدات ارزی شده که این امر مشکلات زیادی را منجر شد.

وی با انتقاد شدید از تعلیق کارت‌های بازرگانی فعالان اقتصادی با سابقه استان بیان کرد: از متولیان خواستاریم در راستای رفع این مشکل چاره اندیشی شود.

مرزنشینان در گرداب مشکلات

رئیس دایره عملیات ارزی یک بانک عامل در این جلسه بیان کرد: صادرکنندگان می‌توانند از سه روش اعم از خرید اسکناس، سامانه نیما و از طریق کوتاژهای صادراتی تعهدات ارزی شأن را پرداخت کنند.

عبدالمحمد شجاعی نژاد با بیان اینکه از تیرماه سال جاری امکان ثبت کوتاژ صادراتی وجود ندارد، افزود: در حال حاضر صادرکنندگان می‌توانند برای رفع تعهدات ارزی، اسکناس را برای ثبت در سامانه سنا به بانک تحویل دهند با این تفاوت که نرخ آن نسبت به سال گذشته تغییر کرده است.

رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی هم در این جلسه بیان کرد: در حال حاضر ۱۴ تعاونی مرزنشین در استان وجود دارد.

الله نظر اسعد زاده سهم صادرات شرکت‌های چهار گانه تعاونی‌های مرزنشین را ۳۵ میلیون دلار عنوان کرد و افزود: صادرات مرزنشینان مشروط به واردات است بنابراین برخی از تعاونی‌ها با مشکلاتی مواجه شده‌اند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر سه شرکت تعاونی مرزنشینان با مشکلات رفع تعهدات ارزی دست و پنجه نرم می‌کند، گفت: همچنین ۲۳ مشکل اساسی پیش روی مرزنشینان بوده که رفع آنها نیازمند برگزاری جلسه‌ای ویژه است.

صادرات اجباری مرزنشینان حذف شود

رئیس اتحادیه مرزنشینان خراسان جنوبی تاکید کرد: از مسئولان خواستاریم در کارگروه ماده ۱۲ نماینده‌ای مجرب، کارشناس و آگاه از بین مرزنشینان دعوت شود.

اسعد زاده خواستار حذف صادرات اجباری شد و افزود: همچنین در راستای رفع مشکلات مرزنشینان باید قانون ساماندهی مرزنشینان بازنگری شده و موانع موجود در آن رفع شود.

رئیس اداره بازرگانی خارجی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در این خصوص بیان کرد: سهمیه‌ای که در کارگروه ماده ۱۲ برای تعاونی‌های مرزنشینان در نظر گرفته می‌شود، مربوط به واردات است.

سعید بهشتی راد با بیان اینکه پیله وران قبل از صادرات، باید واردات داشته باشند، افزود: آن دسته از تعاونی‌هایی که گرفتار مشکلات رفع تعهدات ارزی شده‌اند، در ابتدا صادرات داشته‌اند.

وی ادامه داد: نیاز است در کارگروه ماده ۱۲ نماینده‌ای از تعاونی‌های مرزنشین دعوت شود.

سید حسین خیریه، مدیرعامل یک کارخانه تولیدی هم در این جلسه بیان کرد: خواستاریم شرایطی مهیا شود تا دولت صادرات کارخانجات را در قبال واردات مرزنشینان از طریق یک بازارچه و به صورت تهاتر بپذیرد.

تراز تجاری با افغانستان برقرار شود

بهرام محمدی، یکی دیگر از فعالان اقتصادی در استان هم در این جلسه بیان کرد: تا ۳۱ تیرماه سال جاری رفع تعهدات ارزی بدون هیچ مشکلی از طریق بانک قابل انجام بود.

وی خواستار تمدید مهلت پرداخت تعهدات ارزی به مدت سه یا شش ماه شد و افزود: کارت بازرگانی بسیاری از صادرکنندگان به دلیل عدم پرداخت تعهدات ارزی تعلیق شده که نیازمند توجه است.

محمدی خواستاری ایجاد تراز تجاری بین استان و افغانستان شد و افزود: در حال حاضر سهم زیادی از صادرات استان به بازار افغانستان تعلق دارد و در مقابل واردات اندکی داریم.

وی ادامه داد: این در حالی است که بسیاری محصولات افغانستان مانند ذرت در استان هلمند دارای کیفیت خوبی است.

محمدی تاکید کرد: اگر تراز تجاری با افغانستان از شرایط کنونی خارج شود، بسیاری از مشکلات پیش روی صادرکنندگان رفع می‌شود.

مهلت رفع تعهدات ارزی تمدید شود

نرگس خاتمی از دیگر فعالان اقتصادی در استان با تاکید بر اینکه دولت باید ستون اقتصاد باشد، افزود: در حال حاضر صادرکنندگان با مشکلات زیادی رو به رو بوده که باید برای رفع آنها چاره اندیشی شود.

خاتمی با بیان اینکه باید به دنبال خلق ثروت با استفاده از توان واحدهای تولیدی باشیم، اظهار کرد: به چالش کشیدن فعالان اقتصادی در شرایط مختلف مشکلی را حل نمی‌کند.

محمد علی رمضانی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند هم در این جلسه بیان کرد: در حال حاضر صادرکنندگان برای تولید و صادرات از عواقب برگشت ارز می‌هراسند.

وی خواستار توجه به عواقب ابطال کارت‌های بازرگانی شد و افزود: اگر واحدهای تولیدی زمین گیر شوند به راحتی به چرخه تولید برنمی گردند که این امر نیازمند توجه ویژه است.

یوسفی، عضو هیئت رئیسه اتاق تعاون استان هم در این جلسه خواستار تمدید مهلت پرداخت تعهدات ارزی شد و افزود: طی برگزاری کمیته‌ای مقرر شده کلاسی آموزشی ویژه بازرگانان با همکاری اتاق‌های تعاون و بازرگانی برگزار شود.

کد خبر 5033727

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha