۶ مهر ۱۳۹۹، ۱۴:۴۵

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی دزفول:

منابع مدیریت کرونا محدود است/ رعایت پروتکل‌ها مؤثرترین راه مقابله

منابع مدیریت کرونا محدود است/ رعایت پروتکل‌ها مؤثرترین راه مقابله

دزفول- سرپرست دانشگاه علوم پزشکی دزفول با بیان اینکه منابع مدیریت کرونا محدود است، گفت: در حال حاضر مؤثرترین راه مقابله با کرونا رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی قمیشی پیش از ظهر امروز در نشست ستاد مدیریت بیماری کرونا که در سالن آمفی تئاتر دانشگاه جندی شاپور برگزار شد، اظهار کرد: از ۳ هفته پیش آمار بیماران سرپایی و بستری‌های کرونایی در دزفول افزایش یافته است و اگر شرایط به همین منوال پیش برود قطعاً شاهد شعله ور شدن بیماری خواهیم بود.

وی با تاکید بر لزوم افزایش آگاهی رسانی به مردم در خصوص شرایط، افزود: برای جلوگیری از بروز فاجعه هنوز فرصت باقی است لذا اگر مردم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی اهتمام بیشتری داشته باشند می‌توانیم شرایط را کنترل کنیم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی دزفول عنوان کرد: تاکنون داروی مؤثری برای درمان قطعی کرونا در جهان ساخته نشده است و داروهای گران قیمتی که دولت وارد می‌کند نیز بیماری را به طور کامل مهار نمی‌کند. در حال حاضر واکسن کرونا ساخته نشده است لذا تنها راه مقابله با کرونا و جلوگیری از ابتلاء به آن، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک و پرهیز از ترددهای غیرضروری در سطح جامعه است.

قمیشی با اشاره به تأثیر ماسک در جلوگیری از انتشار ویروس از سوی فرد مبتلا، تصریح کرد: فرهنگ استفاده از ماسک باید ترویج یابد و مردم جامعه نسبت به استفاده از ماسک یکدیگر را امر به معروف کنند.

وی با بیان اینکه در بحث مدیریت کرونا دو حوزه بهداشت و درمان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی است، گفت: در زمینه بهداشت پایش های لازم به درستی انجام شده است و همچنان ادامه دارد. در بحث درمان نیز با وجود کمبود منابع مالی و شرایط نابسامان اقتصادی، دپوی تجهیزات، داروها، ملزومات، تأمین فضای فیزیکی و اکسیژن ساز در دانشگاه علوم پزشکی دزفول انجام شده است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی دزفول اضافه کرد: با مدیریت منابع موفق به ذخیره سازی ملزومات و داروها شده‌ایم اما لازم است مردم بدانند که منابع محدود است و سیستم پذیرش و خدمات بیمارستان نیز حد و اندازه‌ای دارد. کادر درمان تا پای جان آماده خدمت رسانی به بیماران هستند اما اگر مردم رعایت نکنند و باز هم آمار مبتلایان چشمگیر شود قطعاً با پایان یافتن منابع و گسست کادر درمان مواجه خواهیم شد.

قمیشی در ادامه گفت: طی چند سال اخیر تحقیقات علمی در خوزستان نشان داده است که در فصل پاییز و بارندگی، درختان کنوکارپوس نقش زیادی در تشدید مشکلات تنفسی داشته‌اند لذا تقاضا داریم شهرداری دزفول پیش از شروع بارندگی‌ها هرس این درختان را در دستور کار قرار دهد.

وی همچنین با اشاره به همزمانی و شباهت آنفولانزا با کرونا، گفت: این امر باعث تشدید شرایط و گمراهی می‌شود. هرساله با شروع فصل آنفولانزا واکسن مخصوص این بیماری نیز توزیع می‌شود اما امسال با توجه به شیوع کووید ۱۹، تقاضای جهانی واکسن آنفولانزا بشدت افزایش یافته است به گونه‌ای که کشورها برای دریافت این واکسن سهمیه بندی شده‌اند.

قمیشی با بیان اینکه شب گذشته سهمیه استان خوزستان مشخص شده است، افزود: اولویت تزریق این واکسن برای گروه‌های خطرناکی از قبیل افراد مسن، مادران باردار، بیماران دیابتی، ریوی، قلبی و شیمیایی و کودکان دارای نقص ایمنی است لذا باید شرایط به گونه‌ای مدیریت شود که واکسن در اختیار گروه‌های هدف قرار بگیرد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی دزفول یادآور شد: در چند پارت این واکسن‌ها در اختیار استان‌ها قرار می‌گیرد لذا مردم انتظار نداشته باشند در مرحله اول موفق به دریافت این واکسن شوند چرا که با توجه به شرایط و محدودیت‌ها پیش بینی می‌شود سهمیه شهرستان صرفاً ۱۵ درصد از نیاز دانشگاه علوم پزشکی را تأمین کند.

کد خبر 5034220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha