به گزارش خبرنگار مهر، عفت باقری عصر یکشنبه در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان اردستان اظهار داشت: طبق آئین نامه کتابخانههای کشور، نحوه اداره کتابخانه های عمومی دارای سه رکن است که اولین مورد آن تشکیل هیئت امنا، تشکیل انجمنها و ایجاد دبیرخانهها در شهرستانها ست.
وی افزود: طبق آئین نامهها شهرداریها مکلف هستند نیم درصد از درآمدهای خود را به منظور اداره کتابخانه های شهرستان در اختیار انجمن کتابخانه ها قرار دهند و در اجرای آن شهرداریها حداکثر تا پایان وقت اداری روز پانزدهم هر ماه نیم درصد از درآمد ماه قبل خود را به حساب انجمن کتابخانه های شهر خود واریز کنند.
رئیس نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان اردستان گفت: انجمنهای کتابخانه های شهرستان وظیفه دارند مطالعه و بررسی تدوین برنامه و بودجه سالانه کتابخانه های عمومی زیر مجموعه خود را آماده کنند و با ادارات فرهنگی و سایر دستگاههای دولتی در زمینه ساخت، تجهیز، تکمیل و بازرسی کتابخانه ها همکاری کنند.
اردستان در جشنواره رضوی آمار خوبی را ثبت کرد
باقری بیان داشت: شهرستان اردستان در جشنواره رضوی آمار خوبی را از خود به جای گذاشته که در این رابطه سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ مقدار ۷۸ درصد رشد داشته و در سال ۹۹ هم با توجه به اینکه فردی به کتابخانه ها مراجعه نکرده و کاملاً به شکل الکترونیکی اطلاع رسانی میشد حدود ۳۱ درصد با سه هزار و ۱۶۵ نفر شرکت کننده در این جشنواره ثبت شده است.
وی تاکید کرد: کتابخانه های عمومی شهرستان اردستان در سال ۹۷ از ابتدا تا پایان سال بیش از سه هزار نفر عضو فعال ثبت شده است و این آمار در سال ۹۸ چهار هزار و ۳۴۱ نفر با ۴۳ درصد رشد خود را نشان داده، اما در حال حاضر با توجه به عدم مراجعه مردم آمار بسیار پایین بوده است.
رئیس نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان اردستان تصریح کرد: اداره کتابخانه عمومی شهرستان اردستان در سال ۹۷ بیش از ۵۸ هزار جلد کتاب را امانت داده که این آمار در سال ۹۸ به بیش از ۶۲ هزار جلد رسیده است.
ثبت ۲۸۰ برنامه فرهنگی توسط کتابخانه های عمومی اردستان
باقری با اشاره به فعالیتهای فرهنگی اجرا شده در دو سال گذشته گفت: فعالیتهای فرهنگی در سامانه مخصوص به خود ثبت میشود که در این خصوص و در سال ۹۷ بیش از ۱۴۰ برنامه ثبت شده و در سال ۹۸ تعداد بیش از ۲۸۰ برنامه فرهنگی ثبت شده است.
وی افزود: نهاد کتابخانه های کشور چشم اندازی را تا سال ۱۴۰۰ پیش بینی کرده که در آن بر اساس هر ۱۰۰ نفر سکنه شهرستان هشت متر فضای کتابخانه باید در اختیار باشد که در حال حاضر بیش از پنج هزار متر کمبود در اردستان تا سال ۱۴۰۰ وجود دارد.
رئیس نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان اردستان همچنین طبق پیشنهاد کتابخانه های عمومی کشور بیان کرد: به ازای هر نفر جمعیت باید چهار جلد کتاب در کتابخانه های عمومی شهرستان وجود داشته باشد که در حال حاضر بیش از ۱۱۸ هزار جلد کتاب وجود دارد و فاصله تا چشم انداز سال ۱۴۰۰ تعداد ۴۶ هزار و ۷۰۲ جلد کتاب کمبود داریم.
باقری تصریح کرد: طبق توافقنامههایی که با شهرداریهای شهرستان اردستان انجام شده مقرر شد تا نیم درصد حق کتابخانه ها مرتب واریز شود که این روند به شکل نامنظم و بعضاً دیر واریز میشود که باید این رویه اصلاح شود.
نظر شما