۲۹ خرداد ۱۳۸۶، ۱۲:۳۱

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس:

خط بقا بهانه ای برای نادیده گرفتن فقر است

خط بقا بهانه ای برای نادیده گرفتن فقر است

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی، استفاده از واژه"خط بقا" را، پاک کردن صورت مسئله ای به نام " فقر" دانست.

ولی رعیت در گفتگو با خبرنگار مهر، در خصوص سخنان اخیر وزیر رفاه مبنی بر جایگزینی خط بقا به جای خط فقر، گفت: تعاریف در نظر گرفته شده برای خط بقا و خط فقر، تفاوت فاحشی دارند به طوری که در خط بقا، درآمدی را برای حیات افراد در نظر می گیرند اما در خط فقر، میزان درآمد در نظر گرفته شده برای تامین نیازهای اساسی زندگی است و فقط سیری شکم مد نظر نیست.

وی افزود: وزارت رفاه بر اساس قانون مکلف شده خط فقر را با کمک بانک مرکزی، سازمان مدیریت و برنامه ریزی و با در نظر گرفتن نرخ تورم، تعیین و افرادی را که در آستانه و یا زیر خطر فقر قرار دارند، از این طریق شناسایی کند.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: طرح جدید وزیر رفاه برای این عنوان شده که خط بقا و حیات افراد را در نظر بگیرند تا هماهنگ با حداقل مستمری که کمیته امداد به مددجویان تحت پوشش خود می دهد، باشد.

به گفته رعیت، مطرح کردن خط بقا، یعنی اینکه یک درآمد ناچیز برای مردم در نظر گرفته شود تا آنان به حیات خود ادامه دهند و نمیرند.

نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه نباید به تعداد افراد تحت پوشش سازمانهای حمایتی اضافه شود، تاکید کرد: بهزیستی و کمیته امداد، باید بر اساس طرح و برنامه های توانمندسازی، سعی کنند هر سال از تعداد افراد تحت پوشش خود کم کنند و تنها از افرادی که فقیر و نیازمند واقعی هستند، حمایت نمایند.

وی بااشاره به اینکه هر ساله نهادهای حمایتی بدنبال افزایش اعتبارات خود برای افزایش تعداد افراد تحت پوشش هستند ، افزود: افزایش تعداد مستمری بگیران به هیچ وجه درست نیست بلکه باید با اجرای برنامه های توانمندسازی اقدامی در جهت مستقل و خود کفا شدن مدجویان انجام شود .

وی اظهار داشت : بدترین شیوه کمک ، ترویج عادت به کمک گرفتن از دولت است. نهادهای حمایتی نباید فرهنگ تکدی گری و کمک دولت را میان مردم نیازمند جامعه توسعه دهند .

وی ضمن مخالفت با عنوان کردن خط بقا، گفت: مطرح کردن این واژه، پاک کردن صورت مسئله است. در واقع طرح این موضوع با این هدف عنوان شده که بگوییم جمعیت زیر خط فقر نداریم و تعداد اندکی از مردم که توان رفع نیاز تغذیه خود را ندارند، پولی برای ادامه حیات به آنان بدهیم که این امر مغایر با قانون اساسی است.

رعیت، همچنین طرح این موضوع را به معنای نادیده گرفتن عزت، شرافت و تکریم انسانها دانست. 

کد خبر 504001

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha