سرپرست هیئت کاوشهای باستانی در جیرفت در گفتگو با مهر خبرنگار مهر در کرمان تصریح کرد : جیرفت را کهنترین تمدن شرق میدانیم و به دنبال اثبات این مدعا هستیم که تمدن جیرفت و دادههای باستانشناسی در این منطقه، نظریههای باستانشناسی بزرگ دنیا درباره تمدن شرق را بر هم خواهد زد .
یوسف مجیدزاده در مورد نتایج کاوشهای خود در جیرفت خاطرنشان کرد : در حال حاضر مطمئن شدهایم که جیرفت از تمدن بینالنهرین قدیمیتر و وسیعتر بوده است و مطالعات و کاوشها نشان میدهد که جیرفت بزرگترین مرکز تجاری جهان بوده است و شرایط مطلوب آب وهوایی در جیرفت و وجود انواع محصولات کشاورزی سبب شدند تمدنی در این منطقه شکل گیرد که در دوره باستان بهشت جهان محسوب میشده است.
وی اظهار داشت : حاصل آن ثبت بیش از 80 محوطه باستانی و آغاز کاوشهای باستانشناسی در این منطقه بود . سیر مطالعات نیز به گونهای پیش رفت که تاکنون پنج فصل کاوش باستانی در منطقه انجام شده است و با نتایج به دست آمده از این کاوشها طبق گفته کارشناسان، تمدن جیرفت، نظریههای باستانشناسی در مورد تمدنهای شرق را متحول خواهد کرد.
مجیدزاده یادآور شد: این منطقه به قدری غنی است که کارهای پژوهشی، در این منطقه تنها قطرهای از دریاست و در واقع جیرفت سرفصل جدیدی رادر تاریخ ایران و جهان بازخواهد کرد.
نظر شما