به گزارش خبرگزاری مهر، سفیر ایران در وین به مناسبت روز حافظ بر تأثیر و الهام شاعران آلمانی و اتریشی از این شاعر پرآوازه تاکید کرد.
عباس باقرپور با گرامیداشت یادروز حافظ شیرازی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: گوته که با الهام از غزلیات رازآلود حافظ، «دیوان غربی شرقی» خود را سرود، مدیون هامر پورگشتال اتریشی، خاورشناس و بنیانگذار آکادمی علوم اتریش است که اولین ترجمه کامل دیوان حافظ را به زبان آلمانی ارائه کرد.
همچنین سفیر ایران در پاریس به مناسبت یادروز حافظ در پیامی نوشت: حافظ میراث بزرگ ایرانی - اسلامی سرزمین ماست که در جای جای جهان اشعارش خوانده میشود و هرکس به قدر وسع و فهم و همت خود از آن ادراک و احساس برمیگیرد. حافظ خود به تنهایی یکی از اثربخشترین شعرای بزرگ جهان بر بسیاری از شعرا، فلاسفه و اهل عرفان و حکمت است.
بهرام قاسمی در حساب کاربری سفارت ایران در فرانسه در توئیتر با اشاره به شعری از حافظ شیرازی نوشت: حافظ این فرزانه لولیوش پر شور و شر عاشق و عارف، سرگردان میان مسجد و میخانه، حریم و حرم در کوچه رندان برساخته، رند و رهپوی هماره و خستگیناپذیر در گذر و گذار میان زمین و آسمان و همواره در سیر و سلوکی بیهمتا که نه در عالم خاکی و جهان کوچک و زمینی تاب آرد و نه در آسمان و فارغ از قیل و قال مدرسه و خانقاه و دیر خرابات تواند ماند، در سعی خود میکوشد جهان کوچک ناچیز پنداشته خود را به اوج بی نهایتها پیوند دهد.
سفیر ایران در پاریس با بیان اینکه حافظ در بیان و کلام خود به تمام هنروری و هنرمندی، سرگشته و سرگردان، انسان را به سیری بیمنتها در صور خیال میبرد، افزود: او با بهرهمندی از ذوق و اندیشه و جهانبینی حافظانه و با وجدانی بیدار و آگاه به هر آنچه در جهان کوچک او در حال گذر است، با معرفت و یاری جستن از سرچشمه دل و جان و از سوی دیگر با آگاهی و بهرهمندی از کلام و فلسفه و عرفان و حکمت و همه آثار پیشینیان خود و با همه داشتههای خود جهانی را تصویر و تصور میکند که در شعر و ادب و فرهنگ و عرفان و حکمت درخشش و افلاک نشینی خود را دارند.
قاسمی با بیان اینکه حافظ با بیشترین فاصلهها از تمامی این قلههای بی شمار در هر کجا، جلوهگر اندیشه و ترانه و شعر و رندیهای متعالی خود خواهد بود، عنوان کرد: حافظ به دوران خود آوازهاش از ایران زمین عبور کرد و رفته رفته جهانی شد؛ او میراث بزرگ ایرانی –اسلامی سرزمین ماست که در جای جای جهان اشعارش خوانده میشود و هرکس به قدر وسع و فهم و همت خود از آن ادراک و احساس برمیگیرد. حافظ خود به تنهایی یکی از اثربخشترین شعرای بزرگ جهان بر بسیاری از شعرا، فلاسفه و اهل عرفان و حکمت است. نام او برای همیشه تاریخ در کشور ما و در هر خانه و کاشانهای طنینانداز است و با استمداد از دیوان و غزلیات پر رمز و راز او، بسیاری گره از زلف یار میگشایند و از او خاضعانه و از سر دل یاری و مدد میجویند.
وی در ادامه، افزود: او که قرآن میخواند به چهارده روایت، الهامبخش هر فکر و اندیشهای است و ایهام و ابهام و تنوع و تکرار در سرودههای عاشقانه و عارفانهاش از او لسان الغیب آفریده است. حافظ نماد و نمود دیگری از جلوههای تمدن و فرهنگ و میراث عظیم ما و پندآموز صد معماست.
به گفته سفیر ایران در پاریس، ۲۰ مهرماه روز بزرگداشت حافظ این معجزت و اعجاز بی بدیل، فاخر و ماندگار و به یادگار میراث ایران زمین برای همه جهانیان، گرامی باد.
نظر شما