۲۴ مهر ۱۳۹۹، ۱۲:۰۵

در چهارمحال و بختیاری؛

۸۵ درصد از فرآورده‌های تولیدی مشمول رعایت استاندارد هستند

 ۸۵ درصد از فرآورده‌های تولیدی مشمول رعایت استاندارد هستند

شهرکرد- مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی چهارمحال و بختیاری گفت: ۸۵ درصد از فرآورده‌های تولیدی در این استان مشمول رعایت استانداردهای اجباری هستند.

عبدالله نظری در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: تاکنون برای بیش از ۸۵ درصد از فرآورده‌های تولیدی استان چهارمحال و بختیاری که مشمول رعایت استانداردهای اجباری و تحت پوشش این اداره کل هستند پروانه کاربرد علامت استاندارد صادر شده است.

*شرایطی که باید یک محصول داشته باشد تا علامت استاندارد روی آن محصول درج شود چیست؟

مهمترین ویژگی یک محصول برای دریافت پروانه استاندارد و درج علامت استاندارد، حفظ ویژگی تولید و استمرار کیفیت محصول و یا خدمات ارائه شده مطابق با استاندارد مربوطه است. به همین منظور واحد تولیدی می‌بایستی دارای فرآیند تولید مناسب، تجهیزات آزمایشگاهی، نیروی انسانی با مهارت از جمله داشتن مسئول کنترل کیفیت تأیید صلاحیت شده، ثبت نام تجاری و داشتن پروانه بهره برداری از ارگان‌های ذیربط باشد.

*آیا بحث نظارت بر روی کالاهای موجود در بازار استان در دستور کار هست؟

مراکز عرضه استان هر ساله مورد بازرسی کارشناسان و بازرسان این اداره کل قرار می‌گیرند. بر این اساس در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۷۱۷ بازرسی از مراکز عرضه استان صورت پذیرفته است که در این بازرسی‌ها علاوه بر شناسایی کالاهای فاقد نشان استاندارد، از محصولات دارای علامت استاندارد نیز نمونه برداری و در آزمایشگاه‌های تخصصی مورد آزمون قرار می‌گیرند تا از حیث رعایت استاندارد ملی مربوطه اطمینان حاصل شود.

در شش ماهه نخست امسال و طی بازرسی‌های انجام شده ۱۱ نوع کالای فاقد نشان استاندارد از سطح بازار جمع آوری و تعداد یک مورد جعل علامت استاندارد شناسایی و به مراجع ذیربط معرفی شدند.

همچنین باید گفت علاوه بر کنترل مراکز عرضه، واحدهای تولیدی استان نیز بصورت ادواری مورد بازدید و بازرسی قرار می‌گیرند.

*برخورد اداره کل استاندارد با متخلفان که یا علامت را جعل می‌کنند یا برای درج استاندارد روی محصولشان تلاشی نمی‌کنند چیست؟

استفاده از علامت استاندارد بدون اخذ مجوزهای لازم جعل محسوب می‌شود که علاوه بر توقیف کالاهای مذکور، جاعل به جزای نقدی و حبس تا ۱۰ سال محکوم خواهد شد. همچنین تولید و عرضه کالاهای مشمول رعایت استاندارد اجباری بدون دریافت پروانه استاندارد، جرم محسوب و در صورت عدم توجه به تذکر و اخطارهای صادره، تولید کننده و عرضه کنندگان نیز به مراجع قضائی معرفی خواهند شد و نسبت به جمع آوری کالاهای مذکور اقدام لازم صورت می‌گیرد.

بخش قابل توجهی از کالاها که نشان استاندارد بر روی آنها جعل گردیده با کمی دقت به نحوه توزیع و درج مشخصات تولید و آدرس و همچنین ویژگی‌های ظاهری و کیفی قابل شناسایی می‌باشند. همچنین با ارسال کد ۱۰ رقمی درج شده ذیل نشان استاندارد به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ می‌توان تا حدود زیادی به صحت علامت استاندارد اطمینان حاصل کرد و در صورت مشاهده موارد مشکوک می‌توان مراتب را از طریق شماره تلفن گویای ۱۵۱۷ به این اداره کل اطلاع رسانی تا توسط کارشناسان مورد بازرسی قرار گیرد.

*آیا بحث مهم و جدیدی در حوزه استاندارد مد نظر هست که باید اشاره شود؟

در عرصه بین الملل جمهوری اسلامی ایران موفق به کسب افتخاری دیگر شد، برای اولین بار ریاست کمیته DEVCO ( کمیته سیاست گذاری کشورهای در حال توسعه ایزو)، به یک بانوی ایرانی سرکار خانم دکتر مژده روشن طبری از سازمان ملی استاندارد ایران محول شد.

این کمیته داری ۱۵۱ عضو است و یکی از ارکان اصلی و مهم سازمان جهانی استاندارد (ایزو) است.

وی گفت: در عرصه ملی نیز دو درصد از استانداردهای ملی توسط اداره کل استاندارد استان چهارمحال و بختیاری تدوین شده، و در حال حاضر ۷۰۰ استاندارد ملی توسط این استان تدوین و به عنوان نقشه راه در اختیار علاقمندان و ذینفعان قرار گرفته است.

کد خبر 5048966

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha