به گزارش خبرنگار مهر، سالار قاسمی بعد از ظهر پنجشنبه در حاشیه انعقاد تفاهمنامه میان اتاق بازرگانی البرز و آموزش و پرورش استان که با محوریت «توسعه مشارکت طرفین در تربیت نیروی انسانی ماهر در حوزه مهارتآموزی، کارآفرینی با رویکرد اشتغال» برگزار شد، اظهار کرد: اگر بخشی در کشور میخواهد موفق شود باید مأموریتهایش همراستا با آموزش و پرورش باشد، در این صورت بیش از آنکه به آموزش و پرورش کشور خدمت کند به خود خدمت کرده است.
وی بیان کرد: اگر صنعت و سایر بخشها بخواهند در آموزش و پرورش سرمایهگذاری کنند، ممکن است در کوتاهمدت نتیجهای برای آنها حاصل نشود، اما مطمئناً در طولانیمدت در بخش صنعت تحول ایجاد خواهد شد.
مدیرکل آموزش و پرورش البرز ادامه داد: بخشهای خصوصی اگر مأموریتها و تنظیم فعالیتشان متناسب با آموزش و پرورش باشد و از این نهاد کمک بخواهند، هیچ ارگانی اینگونه نمیتواند به آنها خدمت کند اما به دلیل اینکه نگاه طولانیمدت نسبت به این موضوع وجود ندارد، از ظرفیت عظیم آموزش و پرورش کشور برای خدمت طولانیمدت به خود بیبهره میشوند.
وی با بیان اینکه عدم کیفیت، عدم وجدان کاری، عدم مهارت، عدم نیروی توانمند و بسیاری از مشکلات به دلیل عدم سرمایهگذاری در آموزش و پرورش است، تصریح کرد: آموزش و پرورش یک دستگاه حکومتی است که همه اَرکان و سازمانهای دولتی و خصوصی موظف هستند در خدمت آن باشند و به نظام تربیتی کمک کنند.
اجرای طرح «هر دانشآموز یک مهارت» در البرز
قاسمی با اشاره به اینکه تربیت نیروی انسانی در حوزه کارآفرینی و مهارت کسب و کار باید در مقطع پیشدبستانی صورت گیرد، گفت: دانشآموزان به جای فرهنگ پشتمیزنشینی باید توانایی کسب و کار، مهارت و کارآفرینی به دست آورند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان البرز با بیان اینکه دانشآموزان در دوره متوسطه، فنی و حرفهای و کار و دانش بیشتر به دنبال مهارت هستند، عنوان کرد: خوشبختانه یکی از طرحهای آموزش و پرورش تحت عنوان «هر دانشآموز یک مهارت» است که حتی خانوادهها به این نتیجه رسیدند که دانشآموز با مهارتآموزی برای جامعه مثمرثمر باشد.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامه اتاق بازرگانی و آموزش و پرورش بیان کرد: مهمتر از امضای تفاهمنامه، نظارت خوب بر اجرای تفاهمنامه مهم است. بسیاری از مواقع تفاهمنامه امضا میشود و تعهدات فی ما بین خوب است اما در عمل به دلیل اینکه فرآیندی برای اجرایی و عملیاتی شدن تعریف نشده است، این امر تنها در حد امضا میماند.
قاسمی با بیان اینکه شاید یکی از تفاهمنامههای بسیار مهم با اتاق بازرگانی البرز است، یادآور شد: در بازدید از نمایشگاه اتاق به ظرفیتهای استان البرز پی میبریم و دانشآموزان اگر نسبت به این ظرفیتها نگرش و بینش پیدا کنند، الگو، مدل کسب و کار و ایجاد شغل در آنها ایجاد میشود.
کشف استعداد وظیفه ذاتی آموزش و پرورش است
وی با تأکید بر اینکه یکی از کارهای آموزش و پرورش کشف استعداد است، گفت: در بازدید از این نمایشگاهها دانشآموزان به علایق و استعدادهای خود نیز پی میبرند.
قاسمی با اشاره به اینکه کمیسیون دانشبنیان و پژوهشسراهای دانشآموزی از ظرفیتهای مهم آموزش و پرورش هستند، بیان کرد: به همین منظور استان البرز، قطب علم و فناوری است.
وی با بیان اینکه استان ظرفیتهای فراوانی دارد اما هنر استفاده از آن وجود ندارد، متذکر شد: مدیران نگاه بخشی دارند و نگاه ادراکی کلی در بحثهای مدیریتی نداریم، متأسفانه نتوانستیم از ظرفیتها بهره کافی ببریم.
نظر شما