حجت الاسلام محمد داداش زاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارکرد: امام یازدهم شیعیان در سال ۲۳۲ هجری در مدینه به دنیا آمدند، مادر گرامیشان «حدیثه» بانویی مومنه و با فضیلت و پدر بزرگوارشان امام هادی (ع) بود. آن امام بزرگوار نیز مانند دیگر ائمه (ع) در نهایت ساده زیستی زندگی کرده و مظلومانه به شهادت رسیدند، در زمان امامت امام حسن عسکری (ع) تا حدی فشارها بر آن حضرت زیاد بود که در یک محدوده نظامی وی را تحت نظر داشته و از همین جهت «عسکری» لقب گرفتند.
وی افزود: امام یازدهم به دنبال شهادت پدر بزرگوارشان در حالی که بیش از ۲۲ سال از عمر مبارک آن حضرت سپری نشده بود منصب امامت را عهده دار شدند و حدود شش سال یعنی تا ۲۸ سالگی به ارشاد و هدایت مردم مشغول بودند، ایشان در مدت کوتاه امامتشان آثار مهمی از تفسیر قرآن و نشر احکام، همچنین بیان مسائل فقهی و جهت دادن به حرکت انقلابی شیعیانی که از راههای دور برای کسب فیض به محضرشان میرسیدند بر جای گذاشتند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی گفت: امام حسن عسکری (ع) با وجود همه فشارهای دستگاه جور عباسی و مراقبتهای بی وقفه دولت مرکزی، یک سلسله فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و علمی در جهت حفظ اسلام و مبارزه با افکار ضداسلامی از جمله کوششهای علمی درجهت دفاع از آئین اسلام و رد اشکالها و شبهات مخالفان و نیز تبیین اندیشه صحیح اسلامی، ایجاد شبکه ارتباطی با شیعیان مناطق مختلف از طریق تعیین نمایندگان، اعزام پیکها و ارسال پیامها انجام دادند.
حجت الاسلام داداش زاده با اشاره به فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و علمی آن حضرت که درجهت حفظ اسلام و مبارزه با افکار ضد اسلامی انجام میداد، خاطرنشان ساخت: کوششهای علمی، ایجاد شبکه ارتباطی با شیعیان، فعالیتهای سری سیاسی، حمایت و پشتیبانی مالی از شیعیان، تقویت و توجیه سیاسی عناصر مهم شیعه و از همه مهمتر آماده سازی شیعیان برای دوران غیبت، از مهمترین اقدامات امام حسن عسکری (ع) در دوران حیات پر برکتشان به شمار میرود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی گفت: از القاب آن حضرت که آئینه صفات برجسته و گرایشهای والای ایشان است میتوان به خالص، هادی، عسکری، زکی، خاص، صامت، سراج و تقی اشاره کرد.
نظر شما