۱ تیر ۱۳۸۶، ۱۴:۰۶

/ضرورت حفظ و رعایت حقوق شهروندی در محاکم قضائی /

نظارت بر رعایت و حفظ حقوق شهروندی در دستگاه قضائی ضعیف است

نظارت بر رعایت و حفظ حقوق شهروندی در دستگاه قضائی ضعیف است

عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی معتقد است ، نظارت و بازرسی اصولی از رعایت و حفظ حقوق شهروندی در محاکم قضائی انجام نمی گیرد و این امر باعث نارضایتی مردم از دستگاه قضائی شده است .

موسی قربانی در گفتگو با خبرنگار مهر ، تمایل قضات به صدور حکم حبس را یکی از موارد بی توجهی به حقوق شهروندی در محاکم قضائی عنوان کرد و افزود : برخی قوانین همچون اعمال مجازات های غیر از حبس به صورت سلیقه ای از سوی قضات بکار گرفته می شوند و باید گفت این امر به نوعی بی توجهی به حقوق شهروندی محسوب می شود .

وی تصریح کرد : برخی قضات طرفدار اعمال مجازات سنگین برای متهمان هستند و حبس را بر سایر مجازات ها ترجیح می دهند  در حالی که برای یک قاضی اجرای قانون باید مبنای صدور حکم باشد.

قربانی گفت : در شرایطی که قضات حبس را بر سایر مجازات ها ترجیح می دهند باید شخص رئیس قوه قضائیه وارد عمل شود و با دستورات و بخشنامه های ویژه قضات را مجاب به اعمال مجازات های جایگزین حبس کند.

وی معتقد است ، برخی قضات تحت تاثیر احساسات تمایل بر صدور حکم حبس دارند و این امر به طور حتم باعث تضییع شدن حقوق مردم و در نهایت بی اعتمادی به دستگاه قضایی می شوند.

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس شورای اسلامی ، در ارتباط با عملکرد هئیت نظارت و بازرسی بر حفظ حقوق شهروندی گفت : نارضایتی و گله مندی مسئولان دستگاه قضائی نشان می دهد که بازرسی و نظارت بر حفظ حقوق شهروندی در محاکم قضائی عملکرد ضعیفی داشته است.

وی خاطر نشان کرد : با توجه به تاکیدات بسیار مسئولان عالی قضائی و به خصوص آیت الله هاشمی شاهرودی انتظار می رود حقوق شهروندی بیش از بیش در دستگاه قضائی کشور مورد توجه قرار گیرد.

کد خبر 505689

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha