به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت نفت، وزیر نفت با اشاره به جلسات متعدد برای تصمیم گیری درمورد سهمیه بندی بنزین گفت: در این جلسات تصمیم گرفته شد تا چند روز آینده با ارایه گزارش نهایی کمیته اجرایی کارت هوشمند تصمیم نهایی خود را درباره تاریخ دقیق سهمیه بندی بنزین بگیرد.
سید کاظم وزیری هامانه افزود: تمامی سیستم ها برای اجرای سهمیه بندی سازماندهی شده و دولت به طور قاطع درپی اجرای مصوبه مجلس شورای اطلامی درباره سهمیه بندی بنزین است.
به گفته وی ، تاخیر در زمان آغاز سهمیه بندی ، تنها به منظور حصول اطمینان بیشتر از تویع کارت هوشمند به زحمت نیفتادن مردم در هنگام سوخت گیری است.
وی تاکید کرد: برای اجرای سهمیه بندی بنزین هم سیستم کارت هوشمند سوخت باید آماده می شد و هم این کارت ها باید به دست صاحبان خودروها و موتور سیکلت ها می رسید.
وی اظهار داشت: درحال حاضر از مجموع 2 هزار و 276 جایگاه سوخت گیری در سراسرکشور، 2 هزار و 250 جایگاه آماده بهره برداری و 26 جایگاه نیز در دست تعمیرات و بازسازی است که از این میان 2 هزار و 241 جایگاه در حال حاضر تنها با کارت هوشمند سخوت خدمات ارایه می دهند.
وی همچنین ادامه داد: تنها 9 جایگاه در سراسرکشور وجود دارد که سیستم کارت خوان در آنها هنوز به بهره برداری نرسیده است که از این میان 5 جایگاه تا 48 ساعت آینده تجهیز و بهره برداری شده و 4 جایگاه باقیمانده نیز تا اواسط هفته آینده بدون هیچ مشکلی وارد شبکه توزیع سوخت خواهند شد.
وزیر نفت گفت :از زمانی که اعلام شد تمامی جایگاهها تنها با کارت هوشمند سوخت ، خدمات ارایه می دهند ، عملا سهمیه بندی اجرا شده با این تفاوت که میزان سهمیه ها در این مقطع میزان بسیار بالایی در نظر گرفته شده بود تا هر کس بتواند به هر میزانی بخواهد بنزین دریافت کند.
وی تاکید کرد: تمامی سیستم های حفاظتی و امنیتی کارت هوشمند به دقت بررسی شده و هیچ مشکلی به لحاظ امنیتی در این شبکه وجود ندارد.
هامانه با بیان اینکه هنوز زمان قطعی سهمیه بندی اعلام نشده است، اظهار نظرهای مختلف مبنی بر آغاز سهمیه بندی از اواخر مردادماه را نظرهای شخصی عنوان کرد و افزود: درحال حاضر نیز امکان سهمیه بندی بنزین وجود داد اما برای حصول اطمینان کامل از این که هیچ شهروندی در تامین بنزین و سوخت دچار مشکل نخواهد شد، سهمیه بندی به تعویق افتاد که در اولین جلسه هفته آینده با ارایه گزارش نهایی کمیته فنی ، تاریخ دقیق آغاز طرح را مشخص می کند.
وزیر نفت اضافه کرد: در مرحله اولیه توزیع بنزین باکارت هوشمند، تنها سهمیه بندی در دستور کار قراردارد که براساس آن ارزیابی اولیه ای از میزان دقیق مصرف کشور به دست می آید که این ارزیابی تحلیل درستی به ما خواهد داد تا میزان بنزین مورد نیاز مردم را محاسبه و برمبنای آن میزان و قیمت بنزین مازاد برسهمیه را تعیین کنیم.
وی افزود: تصمیم برای تعیین قیمت و میزان بنزین مازاد برسهمیه تنها منوط به انجام آزمایشی سهمیه بندی در مدت یکی دوماه و تعیین میزان دقیق بنزین مورد نیاز مردم است.
وزیری هامانه در ادامه با اشاره به اولویت وزارت نفت برای بهسازی و ساخت پالایشگاههای جدید تاکید کرد: ساخت پالایشگاهها از اوایل کار دولت نهم به طور جدی در دستور کار وزارت نفت قرار گرفت به طوری که در حال حاضر قرارداد طرح توسعه پالایشگاه اراک، پالایشگاه اصفهان، احداث پالایشگاه میعانات گازی و پالایشگاه نفت خام در بندر عباس با رقمی بیش از ۸ میلیارد دلار به امضا رسیده است.
وی از موافقت هیئت دولت برای احداث پالایشگاه در شیراز و قشم خبر داد و افزود:برنامهریزی برای ساخت پالایشگاه نفت خام فوق سنگین در آبادان، توسعه پالایشگاه تبریز، بهینه سازی و افزایش کیفیت فرآوردهها و مواردی از این دست انجام شده و در برخی از این موارد موافقتنامههایی نیز به امضا رسیده است.
وی تصریح کرد: با اعمال تمامی این موارد و ساخت و توسعه پالایشگاههای مذکور در ۶ سال آینده و به تدریج ظرفیت پالایشی کشور از یک میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه فعلی به حدود ۳ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت.
وزیر نفت در ادامه با اشاره به حوادثی که در این هفته در اثر انبار کردن بنزین در بزخی از منازل اتفاق افتاده است، تصریح کرد: ما نگران این نیستیم که هموطنان ما بیشتر از میزان سهمیه خود بنزین مصرف کنند چون در حال حاضر هیچ مشکلی به لحاظ تامین بنزین مورد نیاز مردم نداریم و انبارهای بنزین کشور هم جوابگوی نیاز کشور خواهد بود. ما تنها نگران حفظ سلامت مردم هستیم.
وی افزود: متاسفانه در این هفته چندین حادثه آتش سوزی داشتیم که در اثر انبار کردن بنزین در منازل به وقوع پیوسته بود و این برای ما سنگین است که کسی به خاطر تامین چند لیتر بنزین بیشتر سلامتی خود و خانواده خود را به خطر اندازد.
وزیری هامانه گفت: خواهش ما این است که مردم بنزین را در منازل خود ذخیره نکنند چون بنزین یک ماده آتش زا و غیر قابل کنترل است و در اثر حرارت به راحتی مشتعل میشود.
وی با بیان این که مردم مطمئن باشند که با سهمیهبندی به زحمت نخواهند افتاد، اضافه کرد: واقعا ارزش این را ندارد که کسی به خاطر چند لیتر بنزین بیشتر جان و مال خود را طعمه حریق کند.
وزیری هامانه درباره صفهای طولانی بنزین در هفته گذشته خاطر نشان کرد: استفاده از کارت هوشمند در هنگام سوخت گیری هیچ تاثیری بر ظرفیت تلمبهها ندارد و صفهای طولانی پمپ بنزینها تنها به این علت بود که مردم میخواستند تمامی ظرفیت باک بنزین خود را با احتمال این که سهمیهبندی به زودی انجام میشود پر نگاه دارند.
وی درباره فرسوده بودن برخی پمپهای بنزین و متفاوت بودن میزان بنزین دریافتی در مقایسه با دستگاه کارت خوان تصریح کرد: کلیه تلمبههای فرسوده جایگاهها در حال تعویض است و وزارت نفت با وجود این که در قبال تلمبههای جایگاههای خصوصی تکلیفی بر عهده ندارد نسبت به تعویض آنها نیز اقدام کرده است تا مردم به زحمت نیفتند.
نظر شما