به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، تایید این حادثه که در دسامبر سال 2004 میلادی روی داد پس از گزارش شبکه "بی بی سی" صورت گرفت که در آن ادعا شده است : یک کشتی نیروی دریایی استرالیا، ایرانی ها را با نشانه روی سلاح به سوی آنها مجبور به بازگشت کرده است.
"استیو گیلمور" سخنگوی ارتش استرالیا مدعی شد: این رویارویی بین ملوانان استرالیایی و حدود پنج کشتی کوچک جنگی ایران چهار ساعت ادامه داشت.
به ادعای این سخنگو، حادثه زمانی آغاز شد که یک کشتی نیروی سپاه پاسداران انقلاب (اسلامی) ایران به ملوانان استرالیایی که در حال ترک یک کشتی باربری پس از بازرسی آن بودند، بیش از اندازه نزدیک شد.
این سخنگو گفت: فرمانده استرالیایی از تیم خود فورا خواست تا بار دیگر به کشتی باربری بازگردند
برپایه این گزارش، شبکه "بی بی سی" این حادثه را به بازداشت 15 ملوان انگلیسی در شرایط مشابهی در آب های خلیج فارس در ماه مارس سال جاری(سوم فروردین) که منجر به بحرانی دیپلماتیک میان لندن و تهران شد، مقایسه کرد.
"فرانک گاردنر" خبرنگار "ای بی سی" استرالیا ادعا کرد: استرالیایی ها با سرعت و به شیوه ای حدودا قوی برای دور کردن ایرانی ها عمل کردند.
پانزده نظامی انگلیسی که سوم فروردین به طور غیرقانونی وارد آبهای منطقه ای ایران شده بودند؛ پس از آزادی و بازگشت به کشورشان، تحت فشارهای دولت بلر نه تنها اعترافات خود درتهران مبنی بر نقض حاکمیت ایران را پس گرفتند که اتهامات بی اساسی را نیز مطرح کردند. در این زمینه وزارت دفاع انگلیس به منظور استفاده تبلیغاتی از این افراد، اجازه داستان پردازی در قبال دریافت پول و گفتگو با رسانه ها را به این نظامیان داد.
احزاب و گروههای مخالف دس براون و برخی از افسران بازنشسته بلند پایه ارتش این کشور از این تحرکات به شدت انتقاد کرده بودند.
نظر شما