سید سعید مدرس در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد آفت مگس مینوز بیان داشت: با توجه به سطح وسیع زیر کشت محصولات سبزی صیفی در گلخانهها و فضای باز در استان هرمزگان، تشخیص و شناسایی و کنترل مگسهای مینوز برگ، لازم و ضروری است.
وی عنوان کرد: مگس مینوز برگ گوجهفرنگی آفتی است از راسته دوبالان که خسارت بسیار شدیدی بر روی گیاهان زینتی و سبزیجات گلخانهای و فضای باز بهخصوص گوجهفرنگی و خیار وارد میآورد.
به گفته مدرس، هر حشره ماده بسته به گیاه میزبان تا ۲۵۰ تخم میگذارد. تخمها تفریخ شده و لاروهای جوان از پارانشیم برگ بین دو سطح فوقانی و تحتانی تغذیه کرده و دالانهای مارپیچی ایجاد میکنند.
وی اظهار داشت: دالانها ابتدا بسیار نازک و نخ مانند هستند و همزمان با رشد لاروها، عرض کانال یا دالان نیز پهنتر شده تا زمانی که لارو پس از ایجاد چند دالان مارپیچ و مستقیم از برگ خارج شده و در سطح برگ و روی سطح خاک به شفیره تبدیل شود.
وی اشاره کرد: که حفر دالان در پارانشیم برگ، موجب مرگ سلولی در گیاهان میشود و همچنین باعث انتقال ویروسها، باکتریها و قارچ¬های بیماریزای گیاهی میشوند. جهت تشخیص خسارت و حضور آفت، برگهای گیاهان را میبایست بهطور هفتگی معاینه و بازدید نمود. نشاءهایی که به گلخانه منتقل میشوند بهدقت بازرسی شوند.
مدرس خاطرنشان کرد: با نصب کارتهای زرد چسبنده در قسمت فوقانی گیاهان، از شکار حشرات کامل مگس توسط کارتهای زرد آگاه شوید. علائم خسارت دالانهای مارپیچ در سطح برگ کاملاً مشهود است.
وی افزود: کنترل شیمیایی مگس مینوز برگ سبزی به علت استفاده از سموم غیرمؤثر علیه این آفت چندان موفق نبوده است زیرا بهدنبال چند بار مصرف سم غیرمؤثر، طغیان آن را بههمراه داشته است.
مدرس ابراز داشت: به هر حال سمومی که در حال حاضر علیه این آفت وجود دارد عبارتند از استامی پراید + کنفیدور، تریگارد، نیم آزال، پروتئوس، کلروپیریفوس، دلتامترین، پرمترین، فن والریت، آبامکتین، کاسکید و دی کلرووس است.
نظر شما