۱۱ آبان ۱۳۹۹، ۱۳:۲۲

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان:

۲۰ مورد ادعای تولید داروی کرونا در اصفهان داشتیم

 ۲۰ مورد ادعای تولید داروی کرونا در اصفهان داشتیم

اصفهان - معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: تاکنون ادعای تولید ۲۰ داروی کرونا را در اصفهان داشته‌ایم که هیچکدام تایید نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، ابوالفضل اصلانی پیش از ظهر یکشنبه در نخستین نشست خبری خود پس از شیوع کرونا با بیان اینکه از روز ۳۰ بهمن سال گذشته که اولین بیمار مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد، سه شرکت تولید ماسک سه لایه جراحی در استان اصفهان وجود داشت، اظهار داشت: تولید این شرکت‌ها ۶۰ هزار ماسک به شکل روزانه بود اما امروز به رکورد تولید ۶ میلیون از این نوع ماسک در روز دست یافته ایم.

تأمین ماسک ۲۵ دانشگاه علوم پزشکی کشور

وی با بیان اینکه در ۶ ماهه نخست سال جاری مسئولیت تولید ماسک ۲۵ دانشگاه علوم پزشکی در کشور بر عهده معاونت غذا و داوری اصفهان بود، ابراز داشت: کرمانشاه، خوزستان، فارس، سیستان و بلوچستان و غیره از جمله این استان‌ها هستند.

معاون غذا و داوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر نیاز ۳۸ بیمارستان در استان اصفهان و مراکز درمانی و دانشکده‌ها به شکل متمرکز تأمین می‌شود، ادامه داد: در حوزه ماسک سوپاپ دار باید توجه داشت که این نوع ماسک برای صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد و با توجه به اینکه در موقع بازدم کل محتویات ریه بیرون ریخته می‌شود، برای بیماران و کادر درمان مبتلا به کرونا قابل استفاده نیست.

روزانه ۲۰۰ هزار ماسک «ان ۹۵» در اصفهان تولید می‌شود

وی با بیان اینکه روزهای اول اسفند هیچ شرکتی در استان اصفهان تولید ماسک «ان ۹۵» نداشته است اضافه کرد: پس از شیوع کرونا در اسفندماه تنها دو هزار عدد از این ماسک را تولید کردیم اما در حال حاضر با راه‌اندازی ۱۵ شرکت، روزانه ۲۰۰ هزار عدد از این ماسک تولید می‌شود.

اصلانی ادامه داد: در حال حاضر نیاز ماسک «ان ۹۵» نیمی از کشور در استان اصفهان تولید می‌شود چراکه استانداردهای خوبی در این زمینه داریم.

وی با بیان اینکه قیمت ماسک سه لایه جراحی در حال حاضر یک هزار و ۳۰۰ تومان تعیین شده است، ابراز داشت: باید توجه داشت که تأمین و تولید این نوع ماسک با وزارت صمت است و قیمت گذاری توسط این سازمان انجام می‌شود.

معاون غذا و داوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در روزهای نخست شیوع کرونا چاره‌ای جز تولید ماسک پارچه‌ای نداشتیم، افزود: در فروردین حدود ۲۰۰ هزار ماسک پارچه‌ای به صورت روزانه تولید شد؛ امروز ماسک جراحی سه لایه به اندازه کافی در کشور وجود دارد و برای همگان با توزیع در داروخانه‌ها قابل دسترسی است.

وی با بیان اینکه نظارت بر تولید و توزیع ماسک نیز در دستور کار است، ابراز داشت: در این زمینه نیز به عنوان مطالبه گر جدی در کنار سازمان صمت هستیم و در این راستا تیم سه نفره نظارت برای تولید ماسک تشکیل شده است.

نظارت بر توزیع ماسک در سوپرمارکت‌ها بر عهده دانشگاه علوم پزشکی نیست

اصلانی بابیان اینکه نظارت بر توزیع ماسک در داروخانه‌ها و فروشگاه‌های تجهیزات پزشکی بر عهده معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی است، اضافه کرد: نظارت بر توزیع ماسک در سوپر مارکت‌ها بر عهده معاونت غذا و دارو نیست و مورد تأیید ما نیز نبوده است.

وی با بیان اینکه در ایام نوروز قیمت ماسک در اصفهان تا ۱۵ هزار تومان نیز افزایش یافت، ادامه داد: در حال حاضر ارائه ماسک با قیمت بیش از یک هزار و ۳۰۰ تومان تخلف است و باید متخلفان به مراکز قضائی معرفی شوند.

معاون غذا و داوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در خصوص تولید مواد ضدعفونی کننده در اصفهان نیز اظهار داشت: در حال حاضر هیچ مشکلی در تأمین این مواد نداریم، حتی از اردیبهشت ماه اعلام کردیم که توان صادرات مواد ضدعفونی کننده را نیز داریم.

۶۰۰ واحد صنفی تجهیزات پزشکی در اصفهان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیست

وی با بیان اینکه در استان اصفهان ۶۰۰ واحد صنفی تجهیزات پزشکی داریم که تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی نیستند، ابراز داشت: این اصناف در روزهای اول شیوع کرونا بسته بودند و تنها داروخانه‌ها بودند که در این ایام به صورت شبانه‌روزی فعالیت داشتند.

اصلانی در خصوص مواد ضدعفونی کننده بی نام و نشان در بازار نیز گفت: در این زمینه نگرانی ما تولید متانول بود که عوارضی از جمله نابینایی و مرگ داشت؛ البته در استان اصفهان وضعیت مناسبت‌تری را نسبت به دیگر استان‌ها داشتیم اما در استان‌های فارس و خوزستان در برهه‌ای از زمان تعداد مرگ و میر ناشی از مصرف متانول بیشتر از کرونا بود.

تولید مواد ضدعفونی کننده در ۳۸ شرکت در اصفهان

وی افزود: در مجموع به ۳۸ شرکت در استان اصفهان در بحران شیوع کرونا مجوز تولید مواد ضدعفونی کننده داده شد که تعدادی از آنها کار خود را پایان داده و با تعدادی نیز ادامه همکاری را داریم.

معاون غذا و داوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به راه‌اندازی سامانه «دارویاب» در اصفهان ابراز داشت: در این زمینه ۹۰۰ داروخانه را تحت پوشش قرار داده‌ایم و بعد از برگزاری دوره آموزشی برای پزشکان این سامانه را فعال کنیم تا شاهد کاهش مراجعات حضوری باشیم.

وی در خصوص توزیع اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در اصفهان، گفت: مجوز داروخانه در هر شهر به نسبت جمعیت صادر می‌شود، در استان اصفهان ۹۸۰ و در شهر اصفهان ۴۲۰ داروخانه داریم که ۵۰ مورد به شکل شبانه روزی فعالیت دارند.

اصلانی با بیان اینکه تعداد انگشت شماری داروخانه در استان اصفهان در وضعیت ضعیف قرار دارند، ادامه داد: هر هفته در کمیسیون ماده ۲۰ وضعیت این داروخانه‌ها را پیگیری می‌کنیم.

۱۱ قلم دارو نایاب و ۱۴ قلم دارو در اصفهان کمیاب است

وی درباره کمبود دارو در استان اصفهان اظهار داشت: در حال حاضر ۱۱ قلم دارو که وارداتی است را در داروخانه‌ها موجود نداریم و ۱۴ قلم دارو نیز کمیاب است.

معاون غذا و داوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: برای جبران کمبود ۱۱ قلم داروی نایاب همه ۹۰۰ داروخانه استان را رصد می‌کنیم تا بتوانیم این داروها را تهیه و در اختیار بیماران قرار دهیم.

وی اضافه کرد: هم اکنون در زمینه کمبود دارویی در استان اصفهان شرایطی مشابه تمام کشور داریم و این در حالی است که در نوروز ۹۸ در کشور ۲۰ قلم و در استان اصفهان تنها پنج قلم کمبود دارو داشتیم.

کمبود دارو و قلم انسولین نداریم

اصلانی درباره تأمین داروهای انسولین در کشور نیز ابراز داشت: سه شرکت در کشور دارویی را در این زمینه تولید می‌کنند که مصرف داخلی ندارد، «نوومیکس»، «گلارژین» و «نورورپیت» مورد نیاز در کشور است اما در حال حاضر در استان اصفهان در این زمینه هیچ کمبودی نداریم و در انبارها برای مثال چهار هزار جعبه پنج تایی «نوومیکس» موجود است.

وی ادامه داد: باید توجه داشت که در اصفهان کارخانه‌ای ساختیم برای تولید داروی انسولین که سازمان غذا و دارو در ابتدا مجوز فعالیت نداد اما با پیگیری‌های صورت گرفته قرار بود اسفند سال گذشته این شرکت آغاز به کار کند که به دلیل کرونا امکان پذیر نبود و در حال حاضر نیز بر سر قیمت دستگاه‌ها با این شرکت به مشکل برخورده‌ایم.

وی با بیان اینکه قیمت قلم انسولین در اصفهان ۳۵ هزار تومان است، ادامه داد: در این زمینه ۹۰ درصد هزینه را بیمه پرداخت می‌کند.

معاون غذا و داوری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه از آبان سال گذشته مشکل کمبود انسولین «نوومیکس» را داشتیم و تصمیم به سهمیه بندی گرفتیم، افزود: دلیل این مشکل عدم تأمین سهمیه کاشان از قم بود و ما مجبور به تأمین انسولین این شهرستان نیز شدیم که البته این مشکل در حال حاضر رفع شده است.

کیت تشخیص سریع کرونا در اصفهان در دست بررسی است

اصلانی در خصوص تولید کیت تشخیص سریع کرونا اظهار داشت: در این ارتباط جلساتی برگزار شده و تا پایان هفته جاری بر روی آن تحقیقات لازم را انجام می‌دهیم.

وی با بیان اینکه تاکنون بیش از ۲۰ مورد ادعای تولید داروی کرونا در اصفهان داشته‌ایم، ابراز داشت: تاکنون هیچیک از این داروها تأیید نشده است اما همه موارد ادعا شده را به تهران ارسال کرده‌ایم.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه برخی تولید کنندگان با ادعای تولید داروی کرونا فروش‌های زیادی را داشتند، افزود: در واقع می‌توان به این افراد عنوان کاسبان کرونا را نسبت داد.

داروی آنفلوانزا در داروخانه‌های اصفهان توزیع نشد

وی درباره توزیع واکسن آنفلوانزا در استان اصفهان اظهار داشت: در این زمینه باید توجه داشت که در استان اصفهان ۷۵ هزار دُز واکسن در میان کادر درمان و گروه‌های پرخطر توزیع شد اما هیچ دارویی در این زمینه در داروخانه‌های اصفهان و دیگر استان‌ها توزیع نشده است.

اصلانی افزود: ۱۹ هزار دُز از داروی آنفلوانزا برای کادر درمان، ۲۰ هزار دُز برای مادران باردار، پنج هزار و ۶۰۰ دُز برای افراد تحت پوشش بهزیستی و سه هزار مورد برای زندانیان و دیگر گروه‌های پرخطر توزیع شد.

وی بابیان اینکه در حال حاضر ۹۷ درصد نیاز دارویی کشور در داخل تولید می‌شود، افزود: در ارتباط با تجهیزات پزشکی نیز باید توجه داشته باشیم که در بیمارستان‌ها با توجه به تحقیقات صورت گرفته دیگر نیازی به پوشیدن لباس محافظتی نیست و این امر تأثیری در کاهش ابتلاء به کرونا ندارد.

کد خبر 5061386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha