اکبر سلیمنژاد در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: آغاز بهرهبرداری از انتقال تونلی آب از زیردست سد امیرکبیر به تصفیهخانه ششم تهران در واقع عامل خشکشدن حداقل ۳۰ کیلومتر از مسیر رودخانه کرج است که تهدید حیات هزاران اصله درخت و گونههای مختلف جانوری و آبزی را به همراه دارد و چهره زیبای جاده چالوس و مسیر عبور آب را خزانکرده خواهد کرد.
وی با بیان اینکه وزارت نیرو به عنوان متولی پروژه باید در خصوص پیوستهای زیستمحیطی و تبعات آن بر اقلیم و طبیعت منطقه توضیح دهد که تکلیف هزاران اصله درختی که از آب عبوری سیراب میشوند، چه میشود؟ تصریح کرد: آیا مسئولان به نابودی جاده چالوس و طبیعت زیبا و بکر آن تن میدهند؟ در واقع رودخانه کرج یکی از جریانهای آبی خاص و بکر است که مورد توجه طرفداران محیط زیست است و اکنون نگرانی در خصوص سرنوشت آن به دغدغهای برای افکار عمومی تبدیل شده است.
رئیس شورای اسلامی شهر کرج تصریح کرد: در حال حاضر بسیاری از چاهها و سفرههای آب زیرزمینی که جزو منابع اصلی تأمین آب شرب مصرفی شهروندان کرجی است، از رودخانه کرج تأمین میشوند که تونل انتقال آب عامل تخریب و خشکشدنشان شده و به حیات آنها نیز پایان میدهد، در مجموع تونل انتقال آثار مخرب فراوانی بر اکوسیستم و طبیعت منطقه میگذارد و این مشکلات به مرور ابعاد و پیامدهای جبرانناپذیری به خود خواهد گرفت.
سهم مردم کرج از سد امیرکبیر آبی بدون کیفیت است
وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که بسیاری از محلات شهر تابستان کمآبی را پشت سر گذاشتند و کیفیت آب شرب مصرفی شهروندان به هیچ وجه قابل قبول نیست و این مسئله همواره از دغدغهها و گلایههای شهروندان بوده است، چرا باید آب گوارای رودخانه کرج را با تشریفات و از طریق تونل به مصرف پایتختنشینان برسانند، در حالی که سهم خودمان چاههای آب از رده خارج و آبی بدون کیفیت است!
سلیمنژاد در پایان متذکر شد: از استاندار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و سایر نهادهای مربوطه تقاضا داریم در راستای احقاق حقوق شهروندان، صیانت از محیط زیست، منابع آبی و طبیعت بکر جاده چالوس و در راستای تداوم حیات پربرکت رودخانه کرج که زندگی دهها هزار اصله درخت و گونههای مختلف جانوری و آبزی وابسته به تداوم جریان آب در بستر آن است، به موضوع ورود کرده و بهرهبرداری از تونل انتقال را تا شفافسازی و روشن شدن ابعاد زیستمحیطی آن متوقف سازند.
نظر شما