سیاوش شاملو در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر افزود : بعد از تاسیس دفتر نظارت بر انتشار آثار احمد شاملو در آغاز دهه هشتاد که البته خیلی دیر صورت گرفت وضعیت انتشار این شاعر بزرگ سامان نداشت و هر ناشری با هر کیفیتی که می پسندید به این کار اقدام می کرد.
وی افزود : در کار برخی از ناشران غلط های چاپی بسیاری وجود داشت و در آن مقطع نیاز به تاسیس چنین دفتری بیش از پیش احساس می شد.
سیاوش شاملو خاطرنشان کرد : فرزندان احمد شاملو به این فکر افتادند که باید روند انتشار آثار بر جای مانده از این شاعر بزرگ به عنوان میراث فرهنگی کشور تغییر کند و با نظارتی واحد این کار صورت گیرد.
وی ادامه داد: این دفتر تاکنون اقدام به انتشار سه مجلد از آثار شاملو کرده است که " آهنگ های فراموش شده " یکی از آخرین آنها است و در نوع خود اقدام بی نظیری بود برای نشان دادن روند تحول شعر شاملو به خصوص برای دانشجویان ادبیات و محققان بسیار مفید و با اهمیت است.
فرزند احمد شاملو در ادامه تصریح کرد : هم اکنون ناشرانی چون ابتکار نو ، ماهور، خانه کودک، مروارید ، چشمه ، نگاه و مازیار اقدام به انتشار بخشی از آثار شاملو می کنند که برخی از این ناشران از جمله ابتکار نو، خانه کودک و ماهور به صورت غیر قانونی و بدون رعایت حقوق خانواده شاملو و گروه دیگری مانند نشر نگاه و مروارید و مازیار با اجازه خانواده این کار را انجام می دهند.
وی با انتقاد شدید از ناشران و افرادی که با سند سازی دست به انتشار غیر قانونی و بدون مجوز آثار شاملو در ایران می کنند خاطرنشان کرد : اینگونه آثار با هدف کسب در آمد و با سوء استفاده از نام شاملو صورت می گیرد و هیچ هدف فرهنگی را نمی تواند دنبال کند. در بسیاری از این آثار اغلاط و تحریف های بسیاری وجود دارد که نیازمند اصلاح است و به دلیل نبود قانون کپی رایت در کشور سوء استفاده هایی از این دست اتفاق می افتد.
سیاوش شاملو یادآور شد : هرگونه انتشار مجموعه شعر، گزیده آثار، مجموعه آثار، ترجمه آثار به زبان های دیگر، کتاب صوتی ، شعرخوانی ، انتشار در اینترنت و هرگونه نشر آثار شاملو به صورت مولتی مدیا نیازمند دریافت مجوز از خانواده شاملو است.
وی با انتقاد از دولت به دلیل عدم حمایت از خانواده اهل فرهنگ برای حفظ و نگهداری آثار مفاخر فرهنگی افزود : هم اکنون به دلیل عضو نبودن ایران در پیمان جهانی کپی رایت بسیاری از افزاد سودجو اقدام به انتشار آثار احمد شاملو در سطح جهان کرده اند و میلیون ها دلار از این راه سود به جیب زده اند در حالی که بسیاری از این کتابها دارای غلط های املایی فاحشی است.
مدیر دفتر نظارت بر آثار امد شاملو خاطرنشان کرد : کشور ایالات متحده هم اکنون تبدیل به مهد انتشار غیر قانونی آثار شاملو به صورت صوتی ، ویدئویی و تصویری شده است. برخی افراد در این کشور تنها از راه انتشار فیلم ویدئویی زندگی شاملو میلیون ها دلار آمریکا به جیب زده اند و برخی دیگر کتابهایی به شکل مجموعه آثار و گزیده آثار در خارج از کشور می کنند که با اشتباهات بسیار زیاد به چاپ می رسد.
نظر شما