۳ تیر ۱۳۸۶، ۱۴:۲۹

استاد دانشگاه " النجاح نابلس" در گفتگو با مهر :

درگیری های غزه ثمره توافقنامه سازش اسلو است

درگیری های غزه ثمره توافقنامه سازش اسلو است

استاد علوم سیاسی دانشگاه النجاح نابلس تاکید کرد : درگیری های اخیر میان جنبشهای حماس و فتح در نوار غزه حاصل به بار نشستن توافقنامه سازش اسلو (میان ساف و رژیم صهیونیستی) است.

دکتر "عبدالستار قاسم"  در گفتگو با خبرنگار مهر خاطر نشان کرد : با توجه به اینکه رویکرد جنبش حماس و فتح کاملا در تضاد با یکدیگر است؛ وقوع چنین تنشی بین این دو کاملا پیش بینی شده بود.

قاسم تاکید کرد : این دو برنامه مغایر با یکدیگر به هر شکل باید در جایی به نقطه برخورد خود می رسیدند و این مسئله ای است که بارها درباره آن سخن گفتیم وهشدار دادیم.

وی افزود : ما از زمان امضای توافقنامه اسلو اعلام کردیم وهشدار دادیم که این توافقنامه زمینه ساز جنگ داخلی فلسطینیان خواهد بود ومتاسفانه شاهد بودیم که چه اتفاقاتی در نوار غزه رخ داد، من پیش بینی می کنم که این درگیری ها به کرانه باختری هم منتقل خواهد شد، اما شکل وروش آن با آنچه که در نوار غزه شاهد آن بودیم تفاوت خواهد داشت.

استاد علوم سیاسی دانشگاه النجاح ابرازعقیده کرد : درگیری هایی که درداخل مناطق خودگردان شاهد آن هستیم بخشی ازدرگیری ها وهرج ومرج گسترده ای است که تمام منطقه خاورمیانه شاهد آن است.

وی گفت : منطقه اکنون دوره سرنوشت سازی را پشت سر می گذارد یا اینکه به دست ایالات متحده آمریکا خواهد افتاد و یا آنکه صاحبان اصلی این منطقه، سرنوشت خود را به دست خواهند گرفت.

وی افزود : همانگونه که می بینید مشکلات عدیده ای در لبنان،عراق، سومالی، سودان وفلسطین وجود دارد؛ در حالی که ایران نیز به چالش کشانده می شود. از این رومشکلات ودرگیری ها را ایالات متحده آمریکا دامن می زند تا تسلط خود را همچنان برمنطقه حفظ کند به هر شکل اگر چالش هایی فرا روی ایالات متحده در منطقه وجود نداشت تصور نمی کنم که چنین حوادثی را هم در آن شاهد بودیم.

قاسم گفت : پس می توانم بگویم که درگیری هایی که در سرتاسر منطقه شاهد آن هستیم در واقع رویارویی هواداران قرار دادن منطقه زیر سلطه آمریکا ونیروهایی است که به دنبال استقلال وآزادی هستند از این رو من پیش بینی می کنم صحنه فلسطین شاهد تحولات دیگری هم باشد.

پروفسورعبد الستار قاسم در پاسخ به سئوال دیگر مهر درباره سناریوهای پیش بینی شده اش برای آینده اوضاع در کوتاه مدت گفت : باتوجه به اینکه حماس به علت حضور قدرتمند اشغالگران در کرانه باختری قادر به استفاده از راهبرد نظامی همانند نوار غزه نخواهد بود وبا وجود فشارهای گسترده ای که علیه این جنبش در این منطقه وجود دارد، اما پیش بینی می شود با دست زدن به عملیات علیه نظامیان صهیونیستی، فتح را به چالش بکشاند همچنین تلاش هایی هم وجود دارد تا حماس را به سوی استفاده از گزینه ترورها در کرانه باختری بکشاند.

وی درباره میزان موفقیت پیش بینی شده برای تلاشهای آشتی میان این دو گروه فلسطینی افزود: من پیش بینی می کنم تعداد زیادی از ابتکار عمل ها  مطرح شوند، اما تصور نمی کنم هیچ کدام از آنها مثمر ثمر شوند.

استاد دانشگاه نابلس خاطر نشان کرد : مگر چه کسانی قرار است دست به این ابتکار عمل بزنند، مگر نه این است که کشورهای عربی این کار را انجام می دهند، همگان خوب می دانیم که نظام های عربی هرگزاجازه نخواهند داد تا خواست واقعی ملت فلسطین قدرت وشکل واقعی خود را بیابد هدف آنها بسته بندی این مسئله درجهت اهداف، خواسته ها و منافع ایالات متحده است. از این رو من تصور نمی کنم که هیچ یک از تلاش های میانجیگرانه بتواند راهی به سوی موفقیت پیدا کند.

نوارغزه اخیرا شاهد درگیری شدید میان جنبش های فتح و حماس بود که در جریان آن 113 نفر کشته و دهها نفر زخمی  شدند.

روز پنجشنبه 24 خرداد درادامه درگیری ها بین طرفداران دو جنبش حماس و فتح ، نیروهای حماس توانستند کنترل نوارغزه را به طور کامل به دست بگیرند پس از این حادثه، ابومازن رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نیزبا برکناری اسماعیل هنیه نخست وزیر دولت وحدت ملی فلسطین از مقام خود، سلام فیاض وزیر دارایی دولت برکنار شده هنیه را مامور تشکیل دولت فوق العاده کرد.

کد خبر 506492

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha