۲۱ آبان ۱۳۹۹، ۸:۲۴

گزارش مهر؛

واکاوی سرمایه گذاری ۲ هزار میلیاردی در شیراز/ شهرداری تردید کرد

واکاوی سرمایه گذاری ۲ هزار میلیاردی در شیراز/ شهرداری تردید کرد

شیراز- سرمایه گذار بخش خصوصی که تقاضای سرمایه گذاری دو هزار میلیاردی در شیراز داشت با شهرداری به توافق نرسید. حالا مجموعه مدیریت شهری باید تلاش بیشتری برای جذب سرمایه گذار به خرج دهد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: تأمین نقدینگی در پروژه‌های اقتصادی موجب خواهد شد بهره برداری از پروژه‌های سرعت بیشتری بگیرد.

عنصر واحدی که در میان صحبت سرمایه گذاران پروژه‌های اقتصادی و عمرانی با آن مواجه هستیم موضوع بروکراسی و عدم حمایت مدیران از سرمایه گذاران است.

طی سالیان اخیر و با توجه به نام گذاری سال توسط مقام معظم رهبری بر مبنای شاخص‌های اقتصادی درخواهیم یافت که یکی از مطالبات رهبری از مسئولان کشور جذب سرمایه گذار و ایجاد کسب و کار در تمامی حوزه‌های اقتصاد، خدمات و عمران است اما با این حال مدیران دستگاه‌های اجرایی و خدماتی نه تنها نتوانسته‌اند این مطالبه را اجابت کنند بلکه موانع موجود در جذب سرمایه گذاران را نیز برطرف نکرده‌اند.

بر اساس آمارهای رسمی که سازمان صنعت، معدن و تجارت صادر کرده است امسال در استان فارس جواز سرمایه گذاری بالغ بر ٨٣ هزار میلیارد ریال صادرشده اما چه تعداد از این طرح‌ها محقق می‌شوند؟ با توجه به بروکراسی‌های اداری چه تعداد از این طرح‌ها می‌توانند عملیات اجرایی خود را آغاز کنند؟

این در حالی است که طی سالیان اخیر بسیاری از سرمایه گذارانی که قصد همکاری با برخی از نهادهای خدمت رسان را داشتند با بی تجربگی، عدم همکاری، بروکراسی اداری یا حتی خودخواهی برخی از مدیران عطای سرمایه گذاری را بر لقای آن بخشیده‌اند و سرمایه خود را به سایر استان‌ها یا حتی کشورهای هم جوار برده‌اند.

یکی از سرمایه گذارانی که نزدیک به دو سال قبل با مراجعه به شهرداری شیراز خواهان همکاری دوجانبه و ارائه بیش از ٢ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل و به بهره برداری رساندن طرح‌های عمران شهری ابراز آمادگی کرده بود اکنون و پس از دو سال دیگر هیچ خبری از وی نبوده و این سرمایه‌ها نیز از استان خارج شده است.

پرداخت ٢ هزار میلیارد تومان از طرف سرمایه گذار به شهرداری شیراز می‌توانست زمینه رشد و بالندگی کلانشهر شیراز در زمینه طرح‌های عمرانی شود این در حالی است که بودجه شهرداری شیراز تنها ٣ هزار میلیارد تومان بوده و این حجم از نقدینگی می‌توانست شیراز را به کارگاه بزرگی طرح‌های عمران شهری در کشور بدل کند.

تأیید حضور سرمایه گذار توسط معاون مالی شهرداری وقت

محمد حسن اسدی معاون مالی و اقتصادی وقت شهرداری شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر در این خصوص گفت: سرمایه گذاران مختلفی با مراجعه به شهرداری شیراز ابراز تمایل برای مشارکت، ارائه تسهیلات و وام به شهرداری در راستای تأمین نقدینگی پروژه‌های عمرانی می‌کردند.

اسدی اضافه کرد: یکی از سرمایه گذارانی که تمایل به همکاری با شهرداری شیراز در راستای ارائه تسهیلات داشت نیز فردی بود که مدعی پرداخت بالغ بر دو هزار میلیارد تومان به شهرداری در راستای تأمین نقدینگی طرح‌های عمرانی و جاری بود.

وی تاکید کرد: اصالت سرمایه گذار و هلدینگ هایی که نسبت به سرمایه گذاری اقدام می‌کنند در اینگونه طرح‌ها حائز اهمیت است و بایستی نسبت به بررسی صلاحیت این گونه افراد اقدامات مناسبی انجام شود.

اسدی در ادامه اضافه کرد: بیش از ٣٠ ماه است که به علت تودیع از مجموعه شهرداری شیراز جدا شده و اطلاعات دقیقی از سرنوشت این سرمایه گذار در دست ندارم اما بنا بر جلساتی که برگزار شد می‌توان گفت که ابراز تمایل سرمایه گذار برای تأمین نقدینگی طرح‌های عمران شهری وجود داشته است.

تمایل وجود داشت اما مذاکره با شهرداری منجر به توافق نشد

عضو شورای اسلامی شهر شیراز در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: جلسات متعددی با سرمایه گذاری که قرار بود دو هزار میلیارد تومان به شهرداری شیراز اختصاص دهد برگزار شد اما در نهایت هنگام مذاکره با شهرداری به توافق نرسید.

سینا بنی زمان اضافه کرد: درخواستی که سرمایه گذار از شهرداری شیراز در خصوص نوع بازپرداخت داشت عاملی برای عدم توافق میان دو گروه شد سرمایه گذار به دنبال دریافت ضمانت نامه عندالمطالبه بود اما شهرداری تنها می‌توانست نسبت به صدور ضمانت نامه مشروط اقدام کند.

این عضو شورای اسلامی شهر شیراز یادآور شد: ضمانت نامه‌ای که قرار بود شهرداری در قبال تسهیلات ارائه شده توسط سرمایه گذار بپردازد بیشتر از میزان قسط اولی بود که سرمایه گذار قرار بود به حساب شهرداری واریز کند البته باید ضمانت نامه‌های که صادر می‌شود بر اساس میزان واریزی سرمایه گذار باشد.

این در حالی است که سرمایه گذار در تمامی جلسات صریحاً بر موضوع پرداخت اقساطی تسهیلات اشاره کرده است.

بنی زمان ادامه داد: یکی از خواسته‌های سرمایه گذار از شهرداری دریافت ضمانت نامه عندالمطالبه بود که همین موضوع عاملی برای عدم تفاهم میان طرفین شد زیرا در هیچ طرح سرمایه گذاری افراد حاضر به دریافت تسهیلات به صورت اقساط و ارائه ضمانت نامه عندالمطالبه برای جمع کل تسهیلات در زمان دریافت قسط اول نیستند.

وی خاطرنشان کرد: شرکت سهامی که قرار بود به عنوان شرکت سرمایه گذار میزان تسهیلات پرداختی را به شهرداری ارائه دهد نیز دارای سابقه مناسبی نبود و این عامل نیز باعث شد تا شهرداری و شورای شهر در زمینه همکاری با این شرکت مردد شده البته ادله سرمایه گذار در معرفی این شرکت نیز موضوع تأمین بخشی از نقدینگی مورد نیاز در این طرح سرمایه گذاری از شرکت‌های خارجی و تحریم‌های بین المللی بود.

بنی زمانی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر برگزاری جلسه سرمایه گذار با مدیران ارشد بانک شهر و اعلام رضایت بانک در خصوص صدور ضمانت‌های لازم نیز گفت: با توجه به اینکه بانک صادر کننده ضمانت نامه است در صورتی که مشکلی در فرایند پرداخت پیش آید شهرداری با بانک مواجه خواهد بود این در حالی است که کارشناسان حقوقی نیز بر عدم همکاری با توجه به رویه مورد نظر سرمایه گذار تاکید داشتند و مشاوران حقوقی این طرح ریسک این اقدام را برای شهرداری بسیار زیاد ارزیابی کرده بودند.

توجه به سرمایه گذاران بخش خصوصی و کم کردن بروکراسی‌های اداری باعث خواهد شد که رشد و بالندگی در کلانشهرها ایجاد گردد لازم به ذکر است با توجه به شرایط موجود در جامعه نباید به گونه‌ای با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی مواجه شد که این سرمایه گذاران اعطای سرمایه گذاری را بر لقای آن بخشیده و سرمایه‌های خود را از استان خارج کرده و به کشورهای همجوار صادر کنند.

توجه به سرمایه‌های موجود در جامعه با توجه به علاقه سرمایه گذاران به همکاری در این بخش‌ها می‌تواند سرعت بهره برداری از پروژه‌های عمرانی را در کلان شهر شیراز افزایش دهد و میزان رضایت افراد از کیفیت شهر نشینی را نیز افزایش خواهد داد.

کد خبر 5066501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha