۱۹ آبان ۱۳۹۹، ۱۲:۵۸

مدیرکل شیلات هرمزگان اعلام کرد:

لزوم توجه به ذخایر ژنتیکی خلیج فارس

لزوم توجه به ذخایر ژنتیکی خلیج فارس

جاسک - مدیرکل شیلات هرمزگان گفت: دریا توان صیدهای غیرمجاز و بدون ضابطه از ذخایر را ندارد و اگر فکری نشود ذخایر ژنتیکی در خلیج فارس از بین می رود.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالرسول دریایی پیش ازظهر دوشنبه در نشستی با فرماندار جاسک با اشاره به تخمین بالغ بر ۱۰۰ هزار تن صید غیر مجاز سالانه توسط شناورهای غیر مجاز در استان هرمزگان بیان داشت: حدود ۱۰ هزار شناور قایق صیادی غیر مجاز در سطح استان وجود دارد، که برای برخورد با صید و صیادی غیر مجاز نیازمند حمایت و همراهی همگانی دارد. این میزان از صید غیر مجاز در حالیست که شناورهای غیر مجاز قابل نظارت نیستند و کنترل آنها سخت است.

دریایی با بیان اینکه دریا توان افزایش های بهره برداری از ذخایر را ندارد و اگر فکری نشود ذخایر ژنتیکی از بین می رود، تصریح کرد: متاسفانه روش های صید مخرب و بی مجوز به ساحل و نوار ساحلی نیز رسیده است که متاسفانه با ادوات صید نامناسب و غیر مجاز آبزیان مولد و نابالغ را صید می کنند.

مدیرکل شیلات هرمزگان خاطر نشان کرد: در استان هرمزگان دوهزار و ۲۳۷ کیلومتر نوار ساحلی داریم که بدون شک امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی موجود شیلات هرمزگان نیز جوابگوی حراست و حفاظت از دریا را ندارد.

وی اضافه کرد: یگان حفاظت آبزیان شیلات بدون شک با هشت پایگاه و حدود ۸۰ درصد کمبود نیرو در این یگان قادر به حفاظت از منابع آبزیان شیلات هرمزگان نخواهد بود و نیازمند توجه ویژه و همکاری سایر دستگاه ها ذی ربط و ارگانهای دریایی است.

دریایی تاکید کرد: شناسایی بیش از ۱۰ هزار شناور غیر مجاز قایق در کل استان که بیش از هزار و ۵۰۰ فروند این شناورهای غیر مجاز در شهرستان جاسک هستند، نشان از هجمه صید غیر مجاز بر آبزیان دارد و بدون شک در صورت تداوم روند صید غیر مجاز این شناورها آسیب های جبران ناپذیری شاهد خواهیم بود.

وی بیکاری، خشکسالی، کمبود فرصت های شغلی در سواحل، سهولت در رفت و آمد به دریا با هر وسیله و در هر زمان، سوددهی صید غیر مجاز، دسترسی و ارزان بودن ادوات صید غیر مجاز در همه فروشگاه ها، فراوانی کارگاه های غیر مجاز ساخت شناور را از اهم دلایل افزایش صید غیر مجاز خواند و گفت: دریا بدون شک جوابگوی این هجمه صید غیر مجاز نیست.

مدیر کل شیلات هرمزگان خسارت به جامعه صیادی مجاز، فشار بیش از حد به ذخایر آبزیان، ورود شناورهای لنج ترال از استان های مجاور، عدم رعایت حریم های مرزی، استفاده از اتباع بیگانه بر شناورهای متخلف و غیر مجاز، تخلفات احتمالی صید صنعتی، عدم وجود سامانه ردیابی بر روی شناورهای صید سنتی در راستای کنترل و نظارت بیشتر به دلیل گرانی سامانه، قاچاق آبزیان، ایجاد آلودگی های زیست محیطی، وجود شناورهای متخلف به راحتی در بنادر، موتورهای نامتعارف و… از اهم مسائل صید غیر مجاز و آسیب به ذخایر خواند.

وی ایجاد پایگاه های جدید، تخصیص اعتبارات جاری برای گشت زنی، تخصیص اعتبارات برای ارتقای ناوگان یگان حفاظت منابع آبزیان شیلات، جذب نیروی انسانی، همکاری همه دستگاه های اجرایی در این زمینه را از اهم ملزومات برای ارتقای برخورد با صید غیر مجاز خواند.

دریایی همچنین با اشاره به اختصاص ۲۴۰ فروند مجوز صید در راستای ساماندهی وضعیت صیادی جاسک از آغاز فرایند واگذاری این مجوزها به مردم جاسک خبر داد و گفت: از این میزان مجوز، ۲۲۰ مجوز برای شناورهای قایق دیزل و ۲۰ فروند شناور لنج آب‌های دور اختصاصی تن ماهیان است.

برخورد با صید و صیادی غیر مجاز از اولویت‌های این شهرستان است

فرماندار جاسک در ادامه این جلسه که به منظور بررسی وضیعت صید و صیادی غیر مجاز در این شهرستان برگزار شد، با بیان اینکه برخورد با صید غیر مجاز از اولویت های این شهرستان است، اظهارداشت: همه دستگاه هایی اجرایی و ذی ربط در برخورد با این مهم اتحاد و همراهی کامل را داشته باشند.

محمد رادمهر در ادامه ضمن تشکر از تدابیر خوب اخیر اندیشیده شده از سوی شیلات در برخورد با صید ترال گفت: خوشبختانه اقدامات خوبی انجام شده که امید است آموزش و فرهنگ سازی صید نیز بیش از پیش در دستور کار قرار گیرد.

کد خبر 5067234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha