۲۱ آبان ۱۳۹۹، ۹:۴۸

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

تغییر الگوی کشت راهکار ادامه حیات کشاورزی در منطقه سیستان است

تغییر الگوی کشت راهکار ادامه حیات کشاورزی در منطقه سیستان است

زابل- قائم مقام مجری طرح آبرسانی دشت سیستان گفت: تغییر الگوی کشت با توجه به محدودیت های منابع آبی یکی از راهکارهای ادامه حیات کشاورزی در منطقه سیستان است.

فریدون اشرفی در گفت و گو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: با توجه به محدودیت‌های منابع آبی در کل کشور خصوصاً منطقه سیستان تغییر الگوی کشت یکی از مهم‌ترین راهکارهای ادامه حیات کشاورزی در شمال سیستان و بلوچستان است.

قائم مقام مجری طرح آبرسانی دشت سیستان افزود: تا دهم آذر ماه امسال ۴٣ هزار هکتار از اراضی کشاورزی منطقه سیستان از طرح آبرسانی ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان آب دهی خواهد شد.

وی گفت: از اواخر شهریور تاکنون طبق برنامه کار آب دهی به ٢٠ هزار هکتار از اراضی کشاورزان ۵ شهرستان حوزه سیستان از محل طرح آبیاری ۴۶ هزار هکتاری به اتمام رسیده و به تدریج تا دهم آذرماه این سطح به ۴٣ هزار هکتار و تا ٢٠ آذر ماه به ۴۵ هزار هکتار خواهد رسید.

اشرفی با اشاره به اینکه سهم آب هر بهره بردار در محل حوضچه‌های۵ هکتاری تحویل کشاورزان می‌شود، افزود: در ١۶ ناحیه عمرانی در شهرستان‌های زهک، نیمروز، زابل، زهک و هامون حدود ١۴ هزا رو ٢٠٠ حوضچه ۵ هکتاری احداث شده که به زودی آبدهی همه این حوضچه‌ها را شاهد خواهیم بود.

وی بیان داشت: تمامی عوامل اجرایی طرح با تلاش شبانه روزی در صدد رفع نواقص بوده تا در فصل کشت پاییزه سهم آب بهره برداران را در اسرع وقت در محل مزارع تحویل کشاورزان گرامی شود.

قائم مقام مجری طرح آبرسانی دشت سیستان با تاکید بر اینکه تغییر الگوی کشت یکی از مهم‌ترین راهکارهای ادامه حیات کشاورزی در شمال سیستان و بلوچستان است تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی و هزینه‌های انجام شده جهت انتقال آب با لوله به اراضی کشاورزی از کشاورزان خواست با همکاری سازمان جهاد کشاورزی به سوی تغییر الگوی کشت و کشت اقتصادی خصوصاً کشت‌های فشرده در فضای گلخانه‌ای حرکت کنند.

وی گفت: این طرح برای ۴۶ هزار هکتار آبیاری تحت فشار طراحی شده و وقتی اعلام می‌شود تاکنون ۲۰ هزار هکتار آن‌هم به روش سنتی (غرقابی) آبیاری شده این بدان معنی است که اگر سیستم آبیاری تحت فشار بود این آب کفاف ۴۰ هزار هکتار از اراضی را می‌داد و چنانچه روش آبیاری اصلاح نشود نمی‌توان به بهره وری مناسب از سیستم امیدوار بود و امکان فشار زیاد و خرابی پمپ‌ها داده می‌شود.

کد خبر 5068807

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha