به گزارش خبرنگار مهر، عباس علوی راد، صبح امروز در نشست کانون تفکر اقتصاد دانشگاه یزد خواستار در نظر گرفتن چارچوبی برای پیشنهادهای بیانیه این کانون در راستای بهبود وضعیت استان از نظر توزیع درآمد شد و اظهار داشت: بهتر است در تنظیم و ارائه این پیشنهادها به قلمرو زمانی و قابلیت اجرایی پیشنهادها و مجموعه فعالیتهای اقتصادی در بازههای گوناگون، توجه شود.
وی با تکیه بر مطالعات انجام شده در سطوح کشوری و بین المللی گفت: برخی از فعالیتهای اقتصادی به لحاظ ماهیت و تنوع شغلهایی که ایجاد میکند و نیز فراگیری آحاد جامعه، منافع آن بهتر قابل توزیع است.
علوی، گردشگری را بهترین مشخصه برای این تعریف دانست و افزود: درگردشگری، تعداد وسیعتری از افراد در چرخه فعالیتهای زنجیرهای خدمات رسانی به گردشگران قرار میگیرند و بخشهایی که میتوانند درآمدهایی را ایجاد کنند، سطح پوشش بیشتری از افراد جامعه به ویژه دهکهای پایین را شامل میشود و تناقضی در ایجاد انگیزه برای صاحبان سرمایه نیز ایجاد نمیشود.
به گفته وی، روند این سرمایهگذاریها به ویژه رشد تشکیل سرمایه ثابت در دهه ۹۰ در کشور ما از لحاظ میانگین مجموعه رشد، به سمتی رفته است که حتی میزان تشکیل سرمایه کفاف استهلاک آن را نمیدهد و این یکی از تاریکترین دوره های سرمایه گذاری در کشور محسوب میشود.
وی افزود: باید شرایطی به وجود آید که با سرمایهگذاریهای جدید، علاوه بر برآورده کردن خواسته هایمان، نیم نگاهی به توزیع درآمد و بهبود آن در استان صورت پذیرد.
علوی راد، تقسیمبندی سیاستها به طبقهبندی کوتاه مدت را خواستار شد و با استناد به مطالعه اثر گردشگری بر توزیع درآمد عنوان کرد: در این مطالعه اینکه گردشگری فاصله طبقاتی را کم میکند تایید شده است با شبیه سازی آن مدل برای سه استان یزد، اصفهان و فارس به عنوان مثلث گردشگری که در کانون تفکر گردشگری به آن پرداخته شده است، اثر گردشگری بر کاهش فاصله طبقاتی تایید میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه یزد، گردشگری را عامل رشدی دانست که در استان بتواند مساله توزیع نابرابر درآمد را در میان مدت پوشش دهد و روند آن را بهبود بخشد.
به گفته وی، اگرمعکوس شدن روندها را بپذیریم بهترین جا برای پیشنهاد دادن در قسمت دوم بیانیه توزیع نابرابر درآمد، همان عواملی است که شناسایی کردهایم که وضعیت ما را به اینجا رسانده است.
نظر شما