به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا طهماسبی صبح امروز در نشستی خبری که به مناسبت هفته صنعت و معدن در وزارت صنایع و معادن برگزار شد، به تشریح عملکرد 20 ماهه اول فعالیت دولت نهم و مقایسه آن با 20 ماهه آخر فعالیت دولت پرداخت.
وی تصریح کرد: از شهریور سال 84 تا اسفند سال 85 ، 74 هزار و 62 فقره جواز تاسیس واحد صنعتی صادر شد که 3/62 نسبت مدت مشابه افزایش یافته است. همچنین سرمایهگذاری محقق شده در این دوره بدون محاسبه بنگاههای زودبازده 1/47 درصد رشد و با بنگاههای زودبازده رشد 100درصدی نشان می دهد.
به گفته وزیر صنایع و معادن، در سال 85 از محل حساب ذخیره ارزی برای 172 طرح 4/1 میلیارد دلار گشایش اعتبار شد که از نظر تعداد با 4/35 درصد و از نظر میزان اعتبار با 7/28 درصد رشد مواجه شده است.
افزایش سرمایه بانک صنعت و معدن موضوع دیگری بود که وزیر صنایع و معادن از آن سخن گفت. وی افزود: 15طرح از طریق بانک صنعت و معدن به مبلغ 7/1 میلیارد دلار تامین مالی با تسهیلات ارزش شد که مجموع اعتبارات در سال 85 بالغ بر 1/3 میلیارد دلار است.
وزیر صنایع خاطر نشان کرد: در 2 سال گذشته 100 طرح با سرمایهگذاری 5/1 میلیارد دلار در صنایع استراتژیک اصل 44 تکمیل شد که اجرای طرحهای تکمیلی آلومنیوم المهدی ، فولاد مبارکه و... از آن جمله بود.
همچنین طبق برنامههای وزارت صنایع 19 طرح در سال 86 با اعتبار 5/2 میلیارد دلار، 16 طرح در سال 87 با سرمایهگذاری 3 میلیارد دلار و 28 طرح در سال 88 با سرمایهگذاری 8 میلیارد دلار باید به بهرهبرداری برسند.
وی صادرات صنعتی ایران از طریق ایجاد کارخانه در خارج کشور را نیز مورد اشاره قرار داد و افزود: 4 سایت تولید خودرو ایران در خارج کشور به بهرهبرداری رسیده است و امسال راهاندازی واحدهای چین و سنگال و همچنین مصر را با سرمایه گذاری طرف مصری خواهیم داشت. از این رو، پیش بینی میشود واحدهای خارجی تولید ایران خودرو به 7 واحد و شرکت سایپا به یک مورد برسد.
وزیر صنایع و معادن درباره سرمایهگذاریهای خارجی در بخش صنعت و معدن گفت: 96 طرح خارجی از شهریور 84 تا اسفند 85 در کمیسیون مربوطه مصوب شده است که نسبت به مدت مشابه قبل از نظر تعداد 81 مورد و از نظر حجم سرمایهگذاری 680 درصد رشد یافته است.
وی در ادامه تصریح کرد: در این دوره 55 میلیون تن سیمان تولید شد که رشدی 3/7 درصدی را نشان میدهد. همچنین یک میلیون و 670 هزار دستگاه خودرو تولید شده است که از رشد 1/21 درصدی برخوردار بوده است.
به گفته وی، حجم صادرات صنعتی و معدنی در این دوره 18 میلیارد دلار بود که از 5/107 درصد رشد نسبت به مدت مشابه قبل حکایت دارد.
وزیر صنایع و معادن در ادامه 8 اقدام اساسی این وزارتخانه از آغاز تشکیل دولت نهم تاکنون که برای حل مشکلات بخش صنعت و معدن کشور صورت گرفته را اعلام کرد. طهماسبی تقویت بانک صنعت و معدن از طریق افزایش سرمایه این بانک از 500 به 2 هزار و 100 میلیارد تومان را یکی از این اقدامات عنوان کرد.
توجه به واحدهای تحقیق و توسعه، تدوین لایحه نظام مهندسی معدن، لایحه حل مشکلات واحدهای صنعتی بدهکار و پیشنهاد بندهای 35 و 36 در لایحه اجرایی سیاستهای اصل 44 ، همکاری با مجلس در طرح حمایت از رفع برخی مواند تولید و طرح پذیرش پروژه به عنوان وثیقه و تدوین لایحه کاهش تجمیع عوارض از 3 به یک درصد را از دیگر اقدامات وزارت صنایع در این مدت بوده که در راستای حل مشکلات بخش صنعت و معدن کشور صورت گرفته است.
وی ابراز امیدواری کرد مجلس همان پیشنهاد دولت در تجمیع عوارض را تصویب کند و تغییراتی در لایحه ایجاد نشود که ماهیت و اهداف ارایه آن را تحت الشعاع قرار دهد. وی در ادامه تدوین اسناد ملی که برای بخشهای مختلف صنعت و معدن صورت گرفته را مورد اشاره قرار داد.
وزیر صنایع و معادن درباره ابراز نگرانی مرکز پژوهش های مجلس از رشد بخش صنعت کشور گفت: این مسئله صحت ندارد و مرکز پژوهش ها نیز در اطلاعیهای این مسئله را اعلام کرده است. همچنین تعیین عدد جزو وظایف این مرکز نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه صنایع دریایی مظلوم واقع شده است، از ارائه پیشنهاد تشکیل شورای عالی صنایع دریایی به نهاد ریاست جمهوری خبر داد و خواستار تسریع در رسیدگی به لایحه صنایع دریایی در مجلس شد.
وزیر صنایع و معادن درباره احتمال برکناری مهدی مفیدی رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران گفت: بالاخره تغییر جزو بنیان و ذات طبیعت است. وی تغییر این مسئول را نه تائید و نه تکذیب کرد اما گفت: این گزینههایی که برای برخی پستها در برخی رسانهها مطرح است، درست نیست.
نظر شما