به گزارش خبرنگار مهر، فرهاد ابول نژادیان در پیامی در شبکه اجتماعی خود نوشت: «از شب گذشته و در پی اولین باران پاییزی در اهواز، تاکنون ۱۰۲ بیمار با علائم تنفسی و تنگی نفس به بیمارستانهای دانشگاه مراجعه کردهاند که ۲۳ نفر از آنها بستری شدهاند. با توجه به پراکندگی ذرات آلرژن در هوا ضروری است مردم به ویژه بیماران تنفسی از خانه خارج نشوند و در و پنجرههای خانه نیز بسته شوند».
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز همچنین گفت: گفت: زمانی که نخستین بارندگی پاییزی همراه با رعد و برق و وزش باد رخ میدهد، شانس گردهافشانی گیاهان و پخش آلرژنها در فضا افزایش مییابد.
فرهاد ابول نژادیان افزود: در این شرایط، از مردم به ویژه افرادی که بیماریهای تنفسی دارند میخواهیم تا حد امکان از منزل خارج نشوند و در و پنجرهها را ببندند. همچنین اسپریهای تنفسی را استفاده کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بیان کرد: اگر فردی دچار سنگینی یا درد قفسه سینه، سرفه و خس خس سینه شد حتماً از اسپری سالبوتامول دو تا چهار پاف برای سه مرتبه و در فاصله هر ۲۰ دقیقه یک بار استفاده کند. پس از آن در صورت نیاز در فاصله چهار تا شش ساعت مجدداً از آن استفاده کند.
فرهاد ابول نژادیان در ادامه افزود: به تمامی گروههای حساس و افرادی که با مشکل آسم و تنگی نفس دارند توصیه میشود که تا چند روز پس از بارندگی به دلیل وجود ذرات معلق در هوا از بیرون آمدن غیر ضروری خود داری کنند و از اسپریهایی که در اختیار دارند استفاده کرده همچنین در و پنجرههای منازل خود را به صورت بسته نگه دارند.
وی تاکید کرد: مراکز درمانی در استان آماده خدمات دهی به شهروندان هستند و از شب گذشته تاکنون بیمارستانهای گلستان و امام خمینی (ره) اهواز مراجعه کنندگان بسیاری را ویزیت کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، سال هاست که بارش اولین باران پاییزی در استان خوزستان به خصوص اهواز با عارضه تنگی نفس برای برخی بیماران همراه است و پای آنها را برای تداوم خوب نفس کشیدن به مراکز درمانی میکشاند.
با گذشت حدود یک دهه از این وضعیت، هنوز به صورت دقیق مسئولان مشخص نکردهاند که این عارضه به چه دلیل به همراه اولین باران پاییزی رخ میدهد.
فلرهای نفتی، گرده افشانی درختی به نام کونوکارپوس و سایر آلودگیهای خوزستان از جمله عوامل بروز این عارضه عنوان شدهاند.
نظر شما