۲۴ آبان ۱۳۹۹، ۱۶:۵۴

تولید جوراب‌هایی که مانع بوی بد پا می شوند

تولید جوراب‌هایی که مانع بوی بد پا می شوند

پژوهشگران با استفاده از نانوذرات اکسیدروی موفق به تولید جوراب‌هایی شدند که مانع از بوی بد پا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، محققان تایلندی برای مقابله با بوی بد پا محصول نانویی تولید کردند. این محصول توسط نیروی هوایی سلطنتی تایلند توسعه داده شده که حاوی پوششی از جنس نانوذرات اکسیدروی (ZnO) است که روی جوراب قرار داده می‌شود تا بوی بد پا را رفع کند.

براساس آزمایش‌هایی که در بیمارستان Siriraj انجام شده ‌است، این جوراب‌های پوشیده شده از نانوذرات اکسیدروی (ZnO-NPs) می‌توانند از بوی بد پا و عفونت باکتریایی جلوگیری کنند.

آن‌ها دریافتند که اثر ضد باکتری ZnO-NPs، به همراه ایمنی و سازگاری آن با پوست انسان موجب شده تا این ماده به‌عنوان گزینه‌ای عالی برای ترکیب با منسوجات، از جمله جوراب، برای جلوگیری از بوی نامطبوع پا باشد.

پونیاوی اونگسری از محققان این پروژه می‌گوید: «نتایج ما کارایی جوراب‌های پوشش‌داده شده با ZnO-NP را در جلوگیری از بوی بد پا و ایجاد کراتولیز حفره‌دار (عفونت باکتریایی عامل ایجاد بوی بد پا) ثابت می‌کند.»

اونگسری می‌افزاید: «این جوراب‌ها می‌توانند گزینه پیشگیری اولیه جدیدی را هم برای پرسنل نظامی و هم افراد مستعد بوی بد پا فراهم کنند.»

برای بررسی عملکرد این فناوری، به‌صورت تصادفی و کنترل شده روی ۱۴۸ نفر این فناوری مورد آزمایش قرار گرفته است. این مطالعه نشان داد کسانی که از جوراب‌های ZnO-NP استفاده کردند، بوی بد پای کمتری را تجربه کردند. این مقایسه با گروه شاهد که جوراب‌هایی بدون پوشش‌نانو استفاده کرده بودند، انجام شده که بوی شدیدتری را تجربه کردند.

اونگسری می‌گوید: «هنگام گذراندن دوره کارآموزی به‌عنوان افسر نیروی دریایی در بخش پزشکی، موارد متعددی از عفونت پا را در پرسنل ارتش مشاهده کردم. می‌خواستم راهی برای جلوگیری از این مشکل و درمان این عفونت‌های قارچی و باکتریایی و بیماری‌های مرتبط با آن پیدا کنم.»

مطالعات قبلی، خواص ضد باکتریایی نانوذرات اکسیدروی را نشان داده بود؛ بنابراین، این تیم تحقیقاتی می‌خواستند کارآیی این فناوری جدید را در محیط واقعی آزمایش کنند.

محققان در مقاله مربوط به این پروژه چنین نوشتند: «ما تحقیقات خود را با دیگر منسوجات ادامه می‌دهیم و امیدواریم که بتوانیم از رشد عفونت‌های باکتریایی و قارچی جلوگیری کنیم.»

نتایج این پروژه در بیست‌ و نهمین کنگره آکادمی پوست و فنولوژی اروپا (EADV) ارائه شد.

کد خبر 5071263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha