۵ تیر ۱۳۸۶، ۱۰:۵۷

"رابرت زولیک" رئیس بانک جهانی شد

"رابرت زولیک" رئیس بانک جهانی شد

بانک جهانی در نشست شب گذشته خود "رابرت زولیک" را به عنوان رئیس جدید این بانک و جانشین "پل ولفوویتز" منصوب کرد.

به گزارش خبرگزاری مهربه نقل ازخبرگزاری فرانسه، اعضای هیئت مدیره بانک جهانی درجلسه دوشنبه شب خود درواشنگتن، زولیک 53 ساله را به عنوان رئیس جدید بانک برگزیدند.

زولیک که معاون بانک سرمایه گذاری گولدمن ساچز بوده، از یکشنبه آینده کار خود را آغاز خواهد کرد.

زولیک جانشین پل ولفوویتزمی شود که اخیراً به دلیل رسوایی اخلاقی مربوط به پرداخت های کلان به یکی از کارمندان زن خود که با وی ارتباط پنهانی داشته، مجبور به استعفا شد.

ولفوویتز روز شنبه آینده(9 تیر) به فعالیت خود در بانک جهانی پایان می دهد.

زولیک به اتفاق آرای اعضای بانک جهانی، برای دوره ای 5 ساله به عنوان یازدهمین رئیس این بانک انتخاب شد. هیئت مدیره بانک متشکل از 24 عضو با انتشار بیانیه ای این خبر را اعلام کردند.

بر اساس توافق نانوشته ای، رئیس بانک را آمریکا انتخاب می کند و کشورهای اروپایی رئیس مؤسسه مالی دیگر جهانی یعنی صندوق بین المللی پول را برمی گزینند.جرج بوش، رئیس جمهوری آمریکا از انتصاب زولیک استقبال کرد.

"رابرت زولیک" 53 ساله یک متخصص دیپلماسی، تجارت بین المللی و همچنین تجارت آزاد است.

فردی قدبلند و لاغر با سبیلی باریک و چشمانی نافذ که در پشت عینکی مستطیل شکل پنهان شده است؛ زولیک زندگی سیاسی خود را براساس یک راهبرد بسیار ساده که "تمجید و دفاع از تجارت به عنوان شکل جدیدی از دیپلماسی" است، قرار داد.

زولیک در حضور بوش در جمع خبرنگاران گفت : هدف بانک جهانی خیرخواهی و نیکوکاری نیست، بلکه بانک جهانی بر بازارها، سرمایه گذاری ها، مدیریت درست و صحیح امور عمومی و مشارکت برای کمک به عده ای از مردم تکیه دارد.

رابرت از ژوئن سال 2006 میلادی برای بانک "گلدمن" به عنوان مشاور بین المللی کار می کرد؛ وی در ژانویه 2005 تا ژوئن 2006 به همراه "کاندولیزا رایس" وزیر امور خارجه آمریکا برای کسب توافق دولت سودان درباره دارفور در غرب این کشور به تلاش پرداخت. وی در این مدت همچنین وقت بسیاری را در زمینه روابط با چین اختصاص داد.

زولیک در تابستان 2001 تا 2005 میلادی نماینده ویژه آمریکا در سازمان تجارت جهانی بود.

وی پس از وقوع حملات 11 سپتامبر تاکید کرد که مبارزه علیه تروریسم بین المللی می تواند با جهانی سازی تجارت جهانی صورت گیرد.

هفته نامه "بیزینس ویک" در سال 2003 میلادی درباره زولیک نوشته بود که وی در پی کسب عنوان "سزار آمریکا در جهانی سازی" است. وی در این راستا، در تاسیس انجمن تجارت آزاد در کشورهای شمال آمریکا شرکت کرد. این کشورها از ایالات متحده ، کانادا و مکزیک تشکیل شده اند.

رابرت همچنین به عنوان مذاکره کننده آمریکا در مذاکرات برای متحدشدن آلمان شرقی و غربی نیز حضور داشت.

رئیس پیشنهادی بانک جهانی در صحنه سیاسی در طبقه جمهوری خواهان خود را گنجانده است. وی در مدت مبارزات انتخاباتی سال 2000 میلادی، به عنوان مشاور سیاست خارجی جرج بوش فعالیت داشت.

زولیک در 25 ژوئیه سال 1953 میلادی در "ناپرویل" در شمال آمریکا به دنیا آمده و مدرک حقوق از دانشگاه "هاروارد" دارد.

به گزارش مهر، ولفوویتز در زمان ریاست خود با بالابردن درآمد یکی از کارمندان زن بانک جهانی، وی را به وزارت امور خارجه منتقل و حقوق وی را از اعتبارات بانک پرداخت کرد. در ادامه این مسئله، بسیاری از وزیران دارایی کشورهای اروپایی نسبت به این مسئله به شدت اعتراض و خواستار استعفای وی شدند.

در حالی که وظیفه اصلی بانک جهانی نظارت بر توسعه اقتصادی است، زولیک بر خلاف ولفوویتز از تجربیاتی در این زمینه برخوردار است.

خاطرنشان می شود به علت حضور زولیک در صحنه سیاست و همراه بودن با بوش در مبارزات انتخاباتی وی در سال 2000میلادی، شاید به نوعی نیز می توان گفت که رابرت در تدوین سیاست های بوش بویژه در زمینه جنگ در افغانستان بی اثر نبوده است.

کد خبر 508053

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha