به گزارش خبرگزاری مهر، سید علیرضا ناجی، با اشاره به اینکه به طور کلی تستهای اختصاصی شناسایی ویروس کووید ۱۹ به سه دسته تقسیم میشوند اظهار کرد: شناسایی مستقیم ویروس با روشهای مولکولی بر ژنوم ویروس که اصطلاحاً با نام آزمایش pcr شناخته میشود یکی از رایجترین روشهای تشخیص کروناست.
وی، شناسایی آنتیژنهای مربوط به ویروس کرونا و تست آنتیبادیها را برای بررسی واکنش بدن به ویروس را از دیگر روشهای تشخیص کووید ۱۹ دانست.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه تاکید کرد: هر کدام از تستهای شناسایی covid۱۹ کاربردهای خاص خود را دارد ولی در حال حاضر استاندارد اصلی تشخیص کرونا استفاده از روش مولکولی و تست pcr است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ادامه درباره تستهای سریع تشخیصی کرونا نیز توضیح داد: تستهای سریع یا تستهای تشخیصی در نزد بالین به این شکل عمل میکنند که در بالین بیمار مشکوک به ویروس، نمونه گرفته میشود و امکان تشخیص در مدت زمان حدود ۲۰ دقیقه مشخص میشود.
این استاد دانشگاه کارکرد راحت تستهای سریع تشخیصی کرونا را یکی از مزیتهای این آزمایش ذکر کرد و ادامه داد: در پاندمی گسترده کووید ۱۹ با توجه به اینکه برای انجام تستهای مولکولی ممکن است کشورها امکانات، تجربه، نیروهای انسانی مجرب و به طور کلی بستر لازم را برای فعالیتهای تشخیصی مولکولی نداشته باشند، بنابراین استفاده از روشهای تشخیص سریع راه حل مناسبی به نظر میرسد.
ناجی یکی دیگر از کارکردهای مؤثر تستهای سریع تشخیصی در مقایسه با سایر روشهای شناسایی کرونا را دسترسی آسانتر و پوشش بالای این تستها دانست، گفت: با این روش غربالگری، شناسایی، درمان بیماران و همینطور ردیابی افرادی که با مبتلایان کرونایی در تماس بودهاند سریعتر و راحتتر انجام میشود.
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه تاکید کرد: استفاده از کیتهای تشخیص سریع کرونا با امکان تشخیص در کمتر از ۲۰ دقیقه، کمک قابل توجهی به کنترل پاندمی کرونا خواهد کرد.
وی درباره دقت تستهای سریع نیز توضیح داد: تجارب و یافتهها از دقت تستهای سریع بیانگر این مهم است، که حساسیت این تستها در مقایسه با تستهای مولکولی حداکثر حدود ۶۰ درصد است ولی در عین حال استفاده از این روش در سطح وسیع و میتواند با هدف کنترل اپیدمی کمک کننده باشد.
ناجی با بیان اینکه ورود تستهای سریع تشخیصی به چرخه بهداشتی و درمانی دو اصل مهم شناسایی و ایزوله کردن بیماران در زمینه کنترل اپیدمی را محقق خواهد کرد تاکید کرد: تولید کیتهای سریع آنتیژن در دستور کار شرکتهای دارویی و دانش بنیان قرار گرفته است چرا که کرونا ثابت کرد برای مصون نگه داشتن کشور از این بیماری باید فناوری و تولیدات داخلی تقویت شود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، استفاده از ظرفیتها و امکانات داخلی را با هدف ارتقا سلامت یادآور شد و بومی سازی تکنولوژی تولید انواع داروها و تستهای تشخیصی را راهکار مناسبی برای کنترل و قطع زنجیره اپیدمی ذکر کرد.
نظر شما