به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرکل سازمان انتقال خون استان فارس گفت: با پیشرفت تکنیکهای پزشکی و جراحی نیاز و مصرف فرآورده های خونی افزایش می یابد و این امر مستلزم گسترش فعالیت و توسعه ساختار تشکیلات سازمان انتقال خون است که ما نتوانستیم همگام با آن حرکت کنیم .
دکتر سید اردشیر تراب جهرمی با اشاره به اینکه سالهای قبل نیاز خونی استان با 8 الی 9 هزار واحد خونی تامین می شد، افزود: از نظر پزشکی و توریسم درمانی و همچنین به دلیل وجود استانهای همجوار، مصرف فرآورده های خونی افزایش یافته به طوریکه در حال حاضر حتی 24 الی 28 هزار واحد خون و فرآورده های خونی نیز جوابگوی سازمان انتقال خون این استان نیست.
وی با تاکید بر اینکه از 23 شهرستان موجود در استان فارس تنها 4 شهرستان لار ، فسا، جهرم و آباده دارای مراکز اصلی انتقال خون هستند، افزود: نیاز دیگر شهرستانهای این استان به خون و فرآورده های خونی از طریق مراکز سیار تامین می شود که در این خصوص نیز کمبود نیرو و بودجه وجود دارد.
تراب جهرمی، تامین 50 درصد از واحدهای خونی سازمان انتقال خون استان فارس را مستمر اعلام کرد و اظهار داشت: تعداد خون دهی مستمر باید در این استان به 80 درصد برسد که این امر نیز مستلزم تبلیغات گسترده از سوی سازمان است.
مدیرکل سازمان انتقال خون استان فارس با اشاره به اینکه ماهیانه 14 هزار نفر و سالیانه 180 هزار نفر برای اهدا خون به سازمان مراجعه می کنند، افزود: از این تعداد 143 هزار نفر موفق به اهدای خون در این مرکز شده که معادل 350 تا 360 هزار واحد خون تبدیل به فرآورده های خونی می شود.
تراب جهرمی یکی از مهم ترین مشکلات این سازمان را کاهش بودجه سال جاری انتقال خون استان فارس نسبت به سال گذشته عنوان کرد و افزود: بودجه ما در سال گذشته 2 میلیارد و 100 میلیون تومان بود که در سال جاری به یک میلیارد و 900 میلیون تومان کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه خط تولید یکی دیگر از مشکلات سازمان انتقال خون استان فارس است، ادامه داد: قسمت اعظم داروهای کشور مشتق از فرآورده های پلاسمایی است که متاسفانه چندان مورد استفاده قرار نمی گیرد و بیشتر به مصرف بی رویه خون به دلیل رایگان بودن آن تکیه می شود این در حالی است که مصرف خون و فرآورده های خونی در ایران بیش از سایر کشورهاست و این محصول هنوز جایگاه ارزشمند خود را در ایران بدست نیاورده است.
نظر شما