۲۰ دی ۱۳۸۲، ۷:۴۵

امروز در تاريخ

خبرگزاري "مهر": امروز شنبه بيستم دي ماه سال 1382 هجري شمسي مقارن است با هفدهم ذي قعده الحرام سال 1424 هجري قمري و برابر است با دهم ژانويه سال 2004 ميلادي

تعيين رسمي  رنگ پرچم ايران :


در چنين روزي در سال 1325 ه ش رنگ پرچم ايران رسما به سه رنگ سبز ، سرخ و سپيد تعيين شد . هريك از رنگ هاي مزبور داراي معنا و مفهوم خاص خودند كه مي توان در باره آنها  چنين گفت : رنگ سبز، رنگ ستايش شده در روايات و اخبار  و يكي از  نشانه هاي معتقدين  به دين مبين  اسلام است . هم اكنون در پرچم غالب كشور هاي مسلمان اين رنگ به چشم مي خورد  . رنگ سپيد نشانه اعتقاد ايرانيان به صلح و دوستي است و و رنگ سرخ نشانه دفاع از خاك پاك سرزمين و شهادت درراه هاي  آرمانهاي عالي است . با نگاهي به تاريخ ايران مي توان گفت ؛  وجود پرچم  به قيام كاوه آهنگر عليه ظلم و ستم ضحاك باز مي گردد. كاوه آهنگر به منظور برانگيختن  احساسات مردمي  عليه ضحاك ، پيش بند چرمي خود را بر سر چوبي كرد و آن را بالا گرفت تا مردم گرد او جمع شدند. پس از وي فريدون  فرمان داد تاآن  چرم  را  بيارايند  و چنين بود كه اين پرچم را درفش شاهي ناميد . گفته اند نخستين رنگهاي پرچم ايران زرد و سرخ و بنفش بود. پس از  فتح ايران به دست اعراب مسلمان، ايرانيان تا دويست سال هيچ  پرچمي نداشتند و تنها دو تن از قهرمانان ملي ايران زمين، يعني ابومسلم خراساني و بابك خرم دين داراي پرچم بودند. پرچم ابومسلم  سياه رنگ بود و پرچم بابك سرخ رنگ  .  سلطان محمود غزنوي براي نخستين بار دستور داد نقش يك ماه را بر روي پرچم خود كه رنگ زمينه آن سياه بود بدوزند . وي پس از آن دستور داد نقش يك شير در آن افزوده گردد  .نقش خورشيد بر روي پرچم ها نيز از زمان خوارزمشاهيان باب شد  . گفتني است  پرچم شاه اسماعيل صفوي يكسره سبز رنگ بود و در آن  تصوير ماه نيز قرار داشت. شاه طهماسب نيز  دستور داد به جاي شير و خورشيد تصوير گوسفند  را هم بر روي پرچمها حك كنند. در دوره قاجار  شكل پرچم براي نخستين بار از سه گوشه به چهارگوشه تغيير يافت و رنگ سرخ نيز تنها رنگ پرچم شد و در درون  آن بر روي  دايره سفيدي ،  تصوير شير و خورشيد ديده مي شد . پس از پيروزي انقلاب مشروطه ،  در اصل پنجم متمم قانون اساسي ذكر شد :  الوان رسمي بيرق ايران، سبز و سفيد و سرخ و علامت شير و خورشيد است . پس از انقلاب اسلامي نيز  در اصل هيجدهم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران  تاكيد شده است :  پرچم رسمي ايران به رنگهاي سبز و سفيد و سرخ با علامت مخصوص جمهوري اسلامي بر زمينه سفيد و شعار "الله اكبر" است. 

 شهادت ملا محمد تقي برغاني :
در چنين روزي در سال 1263 هجري قمري  حاج ملا محمد تقي برغاني قزويني از علماي بزرگ قرن سيزدهم هجري قمري به شهادت رسيد. وي علوم ابتدايي را در زادگاهش آموخت و بعد ها به سلك شاگردان كاشف الغطاء در آمد . وي بخش مهمي از زندگاني خود را به تدريس و تاليف كتاب صرف كرد و توانست آثار چندي از خود به يادگار گذارد كه "عيون الاصول "، "مجالس المتقين" و" منهج الاجتهاد"  ازمهمترين آثار اويند . وي به دست چند تن از طرفداران باب ( فرقه بابيه در عصر ناصر الدين شاه ) به در جه شهادت نايل آمد .

پايان كار جامعه ملل:


در چنين روزي در سال 1946  جامعه ملل  بعد از بيست و شش سال فعاليت  ، به كار خود پايان داد .جامعه ملل بعد از جنگ جهاني اول در  چنين روزي در سال  1920 ميلادي تاسيس شده بود و مقر آن ژنو در سويس قرار داشت  . ويلسون رييس جمهور آمريكا در كنفرانس ورساي چهارده اصل را مطرح كرد كه اصل چهاردهم آن در باره تشكيل جامعه ملل بود . هدف از تشكيل اين نهاد بين المللي تامين استقلال كشورهاي جهان و حفظ صلح و امنيت بين المللي بود . اين جامعه در ژنوتشكيل شد و لي بعدها به دليل خروج ژاپن ، ايتاليا و آلمان وجودش بي اثر شد . پس از آنكه جنگ نخست جهاني به انجام رسيد كشور هاي مختلف جهان در اجماعي جهاني تصميم گرفتند كه بمنظور دوري از جنگ و جلوگيري از   جنگ دوم جهاني  و همچنين حصول وفاق و صلح جهاني ، چنين سازماني را تاسيس كنند .  اين نشست با  شركت نمايندگان 41 كشور و بدون حضور آمريكا و روسيه در شهر ژنو برگزار  شد .  يكي از آثار  تشكيل جامعه ملل و پس از آن سازمان ملل متحد  ،  تأكيد بر اصل برابري دولت‌ها بود . ناتواني جامعه ملل البته بعدها آشكار شد . 

گشايش نخستين مجمع عمومي سازمان ملل متحد :

در چنين روزي در سال 1946 ميلادي نخستين  مجمع عمومي سازمان ملل متحد با حضور 51 كشور در لندن گشايش يافت . سران دول متفق در جريان كنفرانس هاي تهران ، يالتا و پوتسدام ضمن مذاكره در باره سرنوشت آينده آلمان تصمصم به ايجاد سازمان ملل متحد گرفتند كه جايگزين جامعه ملل سابق گردد . در جريان كنفرانس سانفرانسيسكو نمايندگان 50 كشور جهان كه عليه آلمان اعلان جنگ داده بودند ، جلسه اي تشكيل داده و اساسنامه منشور ملل متحد را به تصويب رساندند . آرژانتين، آفريقاي جنوبي، اتحاد جماهير شوروي، اتيوپي، استراليا، اكوادور، السالوادور، اروگوئه، ايالات متحده آمريكا، ايران، برزيل، بلژيك، بوليوي، بيلوروس، پادشاهي متحده (بريتانيا)، پاراگوئه، پاناما، پرو، تركيه، جمهوري دومينيكن، جمهوري سوسياليستي اوكراين، جمهوري عربي سوريه، چكسلواكي، چين، دانمارك، زلاندنو، شيلي، عراق، عربستان سعودي، فرانسه، فيليپين، كانادا، كستاريكا، كلمبيا، كوبا، گواتمالا، لبنان، لوگزامبورگ، لهستان، ليبريا، مصر، مكزيك، نروژ، نيكاراگوئه، ونزوئلا، هاييتي، هلند، هند، هندوراس، يوگوسلاوي و  يونان كشورهاي موسس اين سازمان اند . اين سازمان در سال 1946 تمامي موسسات مربوط به جامعه ملل را تحويل گرفت و مركز آن هم نيويورك  شد . منشور ملل متحد در تاريخ 26 ژوئن 1945 در سانفرانسيسكو در پايان كنفرانس ملل متحد درباره تشكيل يك سازمان بين‌المللي به امضاء رسيد و در 24 اكتبر همان سال لازم‌الاجرا گرديد.
اهداف تاسيس اين سازمان در ماده يك منشور سازمان ملل متحد به تفصيل ذكر شده است :  
ماده 1 : مقاصد ملل متحد به قرار زير است:
1-     حفظ صلح و امنيت بين‌المللي و بدين منظور به عمل آوردن اقدامات دسته جمعي موثر براي جلوگيري و برطرف كردن تهديدات عليه صلح و متوقف ساختن هرگونه عمل تجاوز يا ساير كارهاي ناقض صلح و فراهم آوردن موجبات تعديل و حل و فصل اختلافات بين‌المللي يا وضعيت‌هايي كه ممكن است منجر به نقض صلح گردد با شيوه‌هاي مسالمت‌آميز و برطبق اصول عدالت و حقوق بين‌الملل
2-   توسعه روابط دوستانه در بين ملل بر مبناي احترام به اصل تساوي حقوق و خود مختاري ملل و انجام ساير اقدامات مقتضي براي تحكيم صلح جهاني.
3-   حصول همكاري بين‌المللي در حل مسائل بين‌المللي كه داراي جنبه‌هاي اقتصادي و اجتماعي و فرهنگي يا بشردوستي است و در پيشبرد و تشويق احترام به حقوق بشر و آزاديهاي اساسي براي همگان بدون تمايز از حيث نژاد ، جنس ، زبان يا مذهب؛ 
4-   بودن مركزي براي هماهنگ كردن اقداماتي كه ملل جهت حصول اين هدفهاي مشترك معمول مي‌دارند.
در ماده 2 منشور نيز روش اعمال فعاليت هاي   سازمان ذكر شده است :
ماده 2- سازمان و اعضاي آن در تعقيب مقاصد مذكور در ماده اول بر طبق اصول زير عمل خواهند كرد:
1-     سازمان برمبناي اصل تساوي حاكميت كليه اعضاء آن قرار دارد.
2-   كليه اعضاء به منظور تضمين حقوق و مزاياي ناشي از عضويت تعهداتي را كه به موجب اين منشور بر عهده گرفته‌اند با حسن نيت انجام خواهند داد.
3-   كليه اعضاء اختلافات بين‌المللي خود را به وسايل مسالمت‌آميز به طريقي كه صلح و امنيت بين‌المللي و عدالت به خطر نيافتد، حل خواهند كرد.
4-   كليه اعضاء در روابط بين‌المللي خود از تهديد به زور يا استفاده از آن عليه تماميت ارضي يا استقلال سياسي هر كشوري يا از هر روش ديگري كه با مقاصد ملل متحد مباينت داشته باشد خودداري خواهند نمود.
5-   كليه اعضاء در هر اقدامي كه سازمان برطبق اين منشور به عمل آورد با سازمان همه گونه مساعدت خواهند كرد و از كمك به هر كشوري كه سازمان ملل متحد عليه آن اقدام احتياطي يا قهري به عمل مي‌آورد خودداري خواهند نمود.
6-   سازمان مراقبت خواهد كرد كشورهايي كه عضو ملل متحد نيستند تا آنجا كه براي حفظ صلح و امنيت بين‌المللي ضروري است بر طبق اين اصول عمل نمايند.
7-   هيچيك از مقررات مندرج در اين منشور، ملل متحد را مجاز نمي‌دارد در اموري كه ذاتاً جزو صلاحيت داخلي هر كشوري است دخالت نمايد و اعضاء را نيز ملزم نمي‌كند كه چنين موضوعاتي را تابع مقررات اين منشور قرار دهند ليكن اين اصل به اعمال اقدامات قهري پيش‌بيني شده در فصل هفتم لطمه وارد نخواهد آورد.
همچنين بر اساس ماده هفت منشور  اركان اصلي ملل متحد عبارتست از: يك مجمع عمومي، يك شوراي امنيت، يك شوراي اقتصادي و اجتماعي، يك شوراي قيمومت، يك ديوان بين‌المللي دادگستري و يك دبيرخانه . همچنين  اركان فرعي كه ضروري تشخيص داده شود ممكن است بر طبق اين منشور تاسيس گردد. 
جالب توجه اينكه نخستين موضوعي كه در شوراي امنيت سازمان ملل متحد طرح شد شكايت ايران از شوروي در مورد خودداري اين كشور از تخليه آذرباييجان بود .    

تبعيد تروتسكي :
در چنين روزي در سال 1928 ميلادي اتحاد جماهيرشوروي دستور  تبعيد لئون تروتسكي را صا در كرد . لئون داويدويچ تروتسكي انقلابي روسيه در سال 1879 ميلادي در خانواده اي يهودي در روسيه چشم به جهان گشود . وي به سرعت به فعاليت هاي انقلابي كشيده شد. بعد از دستگيري بوسيله پليس تزاري  از زندان فرار كرد و به انگلستان رفت و به جمع نويسندگان روزنامه ايسكرا  پيوست. با اختلاف  بين جناح هاي موجود در حزب سوسيال دمكرات ( بلشويكها  و منشويكها )، تروتسكي كه يكي از فعالين گروه مرژيانتسي انترناسيونال بود، ابندا موضع دفاع از منشويك ها را گرفت و بعد از سال 1904 موضع بي طرفي را اتخاذ نمود. با شروع انقلاب وي  به روسيه بازگشت و به عنوان « رئيس شوراي نمايندگان كارگران پترزبورگ» در فعاليتهاي انقلابي شركت جست . بعد از انقلاب 1917 وي به عضويت شوراي كميسر هاي مردم و كميسر امور خارجه تعيين شد و پيمان صلح برست ليوتسك را با آلماني ها در سال 1918 ميلادي امضا كرد . او علي رغم پاره اي اختلافات به لنين وفادار ماند . استالين از آن جايي كه تروتسكي و نظرات وي را بزرگترين خطر براي خود احساس مي كرد، قصد نابودي او را در سر مي پروراند . استالين ابتدا او را در سال 1928 از حزب كمونيست اخراج و به خارج از كشور تبعيد كرد . او از سال 1937 ساكن مكزيك شد . سرانجام در 21 اوت 1940 هنگامي كه تروتسكي در پشت ميز تحرير شروع به خواندن مقاله نمود، مركادر به دستور استالين ،  با ضربه تبر او را به قتل رساند .  تروتسكي قبل از مرگ  با مركادر گلاويز شده و بعد از دستگيري مركادر توسط محافظانش، بر زمين افتاد. وي  بيست و شش ساعت بعد از اين ترور در بيمارستان درگذشت.

معاهده تقسيم :
در چنين روزي در سال  1668  معاهده تقسيم  در وين به امضا رسيد . بر اساس  اين قرارداد ، ميراث فيليپ چهارم پادشاه اسپانيا  ميان دول  فرانسه و اتريش و آلمان تقسيم شد. 

نخستين روزنامه جهان : 
درچنين روزي در  سال1653ميلادي  نخستين روزنامه خبري جهان بنام گازتا درونيزايتاليا منتشرشد.

نمايش فيلم مترو پوليس :  
در چنين روزي در سال 1926 ميلادي فيلم متروپوليس فريتز لانگ براي نخستين بار در آمريكا به نمايش در آمد .

اختراع سيمان :
درچنين روزي در  سال1824ميلادي ، جوزف آسپرين  شيميدان انگليسي  ، سيمان را  اختراع كرد .

اختراع ساعت الكترونيكي : 
درچنين روزي در  سال1963ميلادي ،  دو مخترع  سوئيسي ساعت الكترونيكي را اختراع كردند .

روابط آمريكا واتيكان :  

در چنين روزي در سال  1984 ميلادي و پس از يك قرن افتراق ، روابط تمام عيار سياسي ميان  ايالات متحده  آمريكا و واتيكان
شكل گرفت . 
 
پايان حكومت نظامي در پكن :

در چنين روزي در سال 1990 ميلادي لي پنگ ، نخست وزير چين پس از هفت ماه  ، حكومت نظامي  را در پكن پايان داد . او گفت كه تظاهرات به نفع  دموكراسي در اين كشور ، چين را از در غلتيدن به محنت و بدبختي نجات داده است . اين كار پس از قتل عام دانشجويان در  ميدان تيان آن من پكن  رخ داد .

اوكراين عقب نشيني كرد :  
در چنين روزي در سال 1994 ميلادي اوكراين اعلام كرد كه اين كشور از سومين زردخانه بزرگ هسته اي جهان كه در اين كشور قرار دارد چشم پوشي خواهد كرد و فعاليت هاي خود را در اين حوزه متوقف مي كند . اين سلاح ها از دوران حاكميت شوروي  باقي مانده بود. اوكراين يكي از جماهير شوروي سوسياليستي بود.

قرارداد قزاقستان و ازبكستان :
در چنين روزي در سال 1994 ميلادي ازبكستان و قزاقستان موافقت كردند كه تعرفه گمركي  ميان خود را بردارند .
آزادي صدها تن از زندانيان فلسطيني :
در چنين روزي در سال 1996 ميلادي رژيم صهيونيستي صدها تن از زندانيان فلسطيني محبوس در زندانهاي اين رژيم را آزاد كرد .

شكل گيري بزرگترين شركت رسانه اي جهان :
در چنين روزي در سال 1990 ميلادي شركت چند رسانه اي تايم و شركت رسانه اي وارنر سرمايه 14 بيليون دلاري خود را 
با يكديگر ادغام كردند . اين كمپاني جديد با عنوان تايم وانر به عنوان بزرگترين شركت توليد محصولات هنري در جهان نام گرفت .

بزرگتري ادغام تجاري جهان :
در چنين روزي در سال 2000 ميلادي اعلام شد كه شركت تايم وانر موافقت  شركت اي او ال را براي خريد سهام آن جلب كرده است .  اين بزرگترين ادغام دو شركت تجاري در دنيا در طول تاريخ است . ارزش سرمايه اين دو شركت  به  162 بيليون دلار مي رسد .

عقب نشيني كره شمالي :


در چنين روزي در سال 2003 ميلادي كره شمالي اعلام كرد  اين كشور در برابر معاهده منع گسترش  سلاحهاي هسته اي جهاني عقب نشيني  مي كند و هيچ نقشه اي براي توسعه سلاحهاي هسته اي خود ندارد.اما موضوع سلا ح هاي اتمي اين كشور همچنان موضوع مناقشه است.

حمله سزار به روم :
در چنين روزي در سال 49 قبل از ميلاد ،  ژوليوس سزار از منطقه رابيكون عبور كرد و تهاجم  خود را به روم آغاز نمود . 

ليچينيانوس ، سزار روم :
در چنين روزي در سال 69 ميلادي گالبا امپراطور روم ماركوس پيزو ليچينيانوس را به  عنوان سزار اين كشور پذيرفت .

گشايش نخستين راه آهن زير زميني :


در چنين روزي در سال 1863 ميلادي نخستين راه آهن زير زميني در لندن گشايش يافت . نخست وزير وقت بريتانيا ، گلادستون نخستين بخش اين راه آهن را افتتاح كرد . اين تونل از منطقه پادينگتون تا خيابان فرينگدون كشيده شده است .  

آغاز شوروش ها در لهستان :  
در چنين روزي در سال 1863 ميلادي شورش مردمي لهستان موسوم به شورش هاي ژانويه  در اين كشور عليه هيات حاكمه  آغاز شد .

ساحل عاج و فرانسه :
در چنين روزي در سال 1889 ميلادي ساحل عاج تحت الحمايگي خود را تحت كشور فرانسه اعلام كرد .

تغيير رفتار هندوراس در برابر آمريكا :
در چنين روزي در سال 1911 ميلادي هندوراس در معاهده اي   با آمريكا تعهد كرد كه رفتار دوستانه اي را در برابر اين كشور  در پيش گيرد  .

ساخت نخستين قايق پرنده :
در چنين روزي در سال 1912 ميلادي نخستين قايق پرنده جهان در نيويورك ساخته و آزمايش شد . 

 روزولت ،  خارج از كشور :
در چنين روزي در سال 1943 ميلادي روزولت  رييس جمهور ايالات  متحده آمريكا براي نخستين بار در زمان جنگ جهاني دوم  از يك كشور خارجي ديدار كرد . وي در حين جنگ جهاني دوم وارد كازابلانكا در مراكش شد .

حمله به استالينگراد :
در چنين روزي در سال 1943 ميلادي ،  مهاجمين روس حمله خود را عليه قواي آلماني در نزديكي استالينگراد آغاز كردند . نبرد استالينگراد دربيست و دوم نوامبر  سال 1942 ميلادي  در ميانه جنگ جهاني دوم آغاز شد . اين نبرد بين نيروهاي مدافع شهر و قواي اشغالگر نازي در گرفت كه از جنگ هاي معروف و مثال زدني جنگ جهاني دوم در جبهه سر زمين هاي شوروي سابق است . اين شهر ماه ها در محاصره قواي هيتلري بود تا آن حد كه مردم ناچاربه خوردن حيوانات مرده بودند اما در مقاومتي ستودني از ورود نيرو هاي آلمان هيتلر ي به شهر و تصرف كامل آن جلوگيري كردند. سرانجام قواي هيتلري مجبور به عقب نشيني شدند.      

اشغال برمه :
در چنين روزي در سال 1944 ميلادي نيروهاي بريتانيا بخشي از برمه را به اشغال خود در آوردند .

بلاياي آسماني در پرو :
در چنين روزي در  سال 1962 ميلادي بر اثر سيلي بنيان كن بيش از چهار هزار نفر در"رانرايركا"ي  پرو جان خود را ازدست دادند . در همين سال و در همين روز بر اثر آتشفشاني كوه هاسكاران در پرو هفت روستا از بين رفت و بيش از 3500 نفر جان خود را از دست دادند .  

در گيري گستدره در هند :  
در چنين روزي در سال1946 ميلادي در گيري و جنگ سختي ميان مسلمانان و هندو ها در كلكته در گرفت .

توافقنامه دو همسايه :
در همين روز در سال 1966 هند و پاكستان پيمان صلح امضا كردند .

آغاز حملات پارتيزان ها :
در چنين روزي در سال 1981 ميلادي مبارزان السالوادور موسوم به اف ام اي ان تهاجم عمومي خود را در اين كشور  آغاز كردند .
تولد آلكسيس تولستوي :
در چنين روزي در سال 1883 ميلادي آلكسيس تولستوي نويسنده و شاعر روس  ديده به جهان گشود . وي براي كودكان كشورش آثار بسياري را خلق كرده است  كه از ميان آنها مي توان به تزار ايوانويچ،  طوفان، طلاي سفيد،  مرگ ايوان مخوف، عجايب، سوروچي، آنسوي ولگا، در جنگ، غارتگران،  نان، پطر اول، شورش ماشين ها، در عذاب، كودكي نيكيتا، خواهران  ايليتا ،  طلاي سياه، صبح غم انگيز، عقاب و جفت او و سال هاي سخت اشاره كرد .وي در سال 1945 ميلادي دار فاني را وداع گفت .

تولد رابله :
در چنين روزي در سال  1495 ميلادي "فرانسوا رابله "نويسنده و فيلسوف برجسته فرانسوي به دنيا آمد . وي بعد از پايان تحصيلات خويش به فعاليت ادبي پرداخت.  رابله مضامين و نكات دوره هاي قبل از مسيحيت را در اروپا با افكار و عقايد فلسفي قرن شانزدهم در آميخت و آثاري برجسته همچون " گارگانتوا" و "پانتاگروئل " بوجود آورد. او را به عنوان  پرچمدار  نهضت رنسانس ادبي  در ادبيات فرانسه مي شناسند . وي پس از پنجاه .وهشت سال زندگي  در سال 1553  ميلادي بدرود حيات گفت.

تولد آمپر :
آندره ماري آمپر فيزيكدان و رياضيدان برجسته  فرانسوي در چنين روزي در سال 1775 ميلادي در پاريس  به دنيا آمد .  وي دانشهاي  رياضي و آمار را براي مشاهده و اندازه گيري وقايع طبيعي ، استفاده مي كرد.آمپر در ادامه كار خود رابطه بين الكتريسيته و مغناطيس را ارائه كرد  و همچنين شيوه جديدي را براي طبقه بندي عناصر شيميايي ابداع نمود . واحد جريان الكتريكي به افتخار اين دانشمند آمپر نهاده شده است . وي در سال 1836 ميلادي دار فاني را وداع گفت .

تولد والتر هيل :
 در چنين روزي در سال 1942 ميلادي والتر هيل كارگردان برجسته آمريكايي ديده به جهان گشود . چهل هشت ساعت و غرور مضاعف عناوين مهمترين آثار سينمايي اويند .

تولد رابينسون جفرز :
 در چنين روزي در سال 1887 ميلادي جفرز ، شاعر و نمايشنامه نويس آمريكايي ديده به جهان گشود ." تامار و ديگر اشعار" و "مده آ "عناوين مهمترين آثار اويند .

در گذشت هري سينكلر لوييس :
در چنين روزي در سال 1951 ميلادي لوييس نويسنده مشهور آمريكايي در سن 65 سالگي در گذشت . وي در سال 1930 نوبل ادبي را از آن خود كرده بود .

در گذشت گابيرلا ميسترال :
در چنين روزي در سال 1957 ميلادي  ، ميسترال شاعر شيليايي چشم از جهان فروبست . وي در سال 1945 ميلادي جايزه نوبل را از آن خود كرد . او در سن 56 سالگي چشم از جهان فروبست .

در گذشت شاستري:
در چنين روزي در سال 1966 ميلادي پس از پايان كنفرانس تاشكند ، شاستري نخست وزير هندوستان در گذشت . 
 

کد خبر 50858

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha