۱۶ آذر ۱۳۹۹، ۱۱:۳۶

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی:

حوضه دریاچه ارومیه با بحران خاک روبه رو است

حوضه دریاچه ارومیه با بحران خاک روبه رو است

تبریز- رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی گفت: متاسفانه در حوضه دریاچه ارومیه در کنار موضوع آب با بحران خاک نیز روبه رو هستیم.

به گزارش خبرگزاری مهر، اکبر فتحی در جلسه کمیته برگزاری هفته خاک سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به اهمیت موضوع بحران خاک، اظهار کرد: اهمیت خاک نسبت به سایر نهاده‌های تولید آن چنانکه باید مورد توجه قرار نگرفته است، البته مطالبه عمومی در این خصوص باعث شد تا در سال ۹۸ شاهد تصویب و ابلاغ قانون "حفاظت از خاک" در کشور باشیم.

وی افزود: در این قانون چگونگی استفاده از خاک به‌عنوان بستر تولید در تمامی حوزه‌ها به خصوص بخش کشاورزی به‌طور صریح بیان شده است.

فتحی با بیان اینکه کشاورزی با خاک مرغوب و حاصلخیز ارتباط مستقیمی دارد، گفت: بخش کشاورزی مجبور است تا نسبت به سلامتی و حاصلخیزی خاک چاره‌ای بیاندیشد و اقداماتی را در این راستا انجام دهد.

وی با بیان ای‌که اکنون افکار عمومی نسبت به وضعیت بحرانی آب قانع شده و آن را پذیرفته است، تصریح کرد: مردم باید بدانند که بحران خاک و وضعیت کنونی این نهاده تولید در کشور همپای بحران آب بوده و این مشکل باید هر چه بیشتر مطرح شود؛ اگر یک روز در سال به عنوان روز جهانی خاک نامگذاری شده، بیانگر این است که دنیا به این پی برده که باید از خاک شدیداً محافظت و مراقبت شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: همچنین این هفته زمان خوبی برای بیان این موضوع است؛ نباید منتظر تخصیص اعتبارات دولتی باشیم و بیشتر مردم را به سمت سرمایه‌گذاری در موضوع تثبیت خاک سوق دهیم.

وی با اشاره به اینکه خاک، محل نگهداری آب است، متذکر شد: سالانه در کشورهایی همچون ایران، مبالغ هنگفتی بابت سدسازی صرف می‌شود و از طرفی نیز با افزایش تبخیر آب مواجه هستیم به‌طوریکه میزان تبخیر در کشور سه برابر متوسط جهانی است؛ در حالی که اگر مواد آلی خاک به درستی حفظ و نگهداری شود، نیازی به سدسازی در اغلب موارد وجود نخواهد داشت.

فتحی با بیان اینکه خاک در معرض انواع تهدیدها همچون فرسایش و آلودگی بیان داشت: وقتی تعداد دام بیش از ظرفیت مرتع باشد، منجر به بهم خوردن تعادل دام و مرتع شده و خاک قدرت حفظ رطوبت را از دست می‌دهد که در نهایت با کمترین بارندگی، شاهد وقوع سیل و شستشوی لایه بالایی خاک خواهیم بود.

وی با اشاره به اهمیت فرهنگ‌سازی در جهت پی بردن به اهمیت بحران خاک، گفت: با انجام اقداماتی، می‌توان افکار عمومی را نسبت به این موضوع حساس کرد تا در اذهان جامعه روستایی، عشایری و دامداری تلقین شود که اگر می‌خواهیم در مقابل فرسایش بایستیم تا تعادل دام و مرتع حفظ شود، فقط در راستای حفظ و صیانت از حقوق دامدار است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان متذکر شد: اگر بهره‌برداری از منابع به شکل کنونی تداوم یابد در آینده هیچیک از این منابع باقی نخواهد ماند و در واقع ضرر اصلی به تولیدکننده خواهد رسید.

کد خبر 5088894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha