۲۰ دی ۱۳۸۲، ۱۲:۱۹

اگر تهران بلرزد ...( 10)

وام خارجي چاره ساز نيست ، سازمان نوسازي شهرداري بايد فعال شود

 وام خارجي چاره ساز  نيست ،  سازمان نوسازي شهرداري  بايد فعال شود

مسئول طرح اصلاح بافتهاي فرسوده سازمان شهرداري ها گفت : اصلاح حجم عظيم بافتهاي فرسوده در تهران با وامهاي خارجي امكانپذير نيست و به جاي آن بايد يك تيم و سازمان مشخص مانند سازمان نوسازي شهرداري به طور خاص موضوع نوسازي تهران و اصلاح مناطق فرسوده را پيگيري كند.

جواد شهر باف در گفت و گو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود : در زمان حاضر از مجموع 300 ميليون دلار وام خارجي براي بافتهاي فرسوده مصوب  مجلس شوراي اسلامي، 200 ميليون دلار به شهر تهران اختصاص يافته و مابقي آن معادل 100 ميليارد دلار به طور مساوي  معادل 20 ميليون دلار بين شهرهاي مشهد، تبريز، اهواز ، اصفهان و كرمانشاه تقسيم شده است .

وي ادامه داد : استفاده از وامهاي خارجي به عنوان يك محرك اوليه براي نوسازي بافتهاي فرسوده واجراي طرحهاي عمراني در اين شهر ها مي تواند مفيد باشد اما به هيچ وجه براي اصلاح كل بافت فرسوده به خصوص در شهر تهران كه بيش از 50 درصد آن را واحدهاي مسكوني قديمي و كهنه تشكيل مي دهد كافي نيست .

وي گفت : استفاده از اين وام خارجي كه به صورت فاينانس از بانكها و سرمايه گذاران خارجي اخذ مي شود با يك مشكل اساسي رو به رو ست كه نبود امكان مشاركت در اجراي طرحهاي عمراني ازسوي سرمايه گذاران خارجي و ممنوعيت خريد وسايل و تجهيزات از آنها با توجه به مصوبه مجلس شوراي اسلامي است به همين علت شهرداري ها براي پيدا كردن سرمايه گذاري كه اين وام را در اختيار آنها قرار دهد با مشكل مواجه هستند و به جز آن هيچ مشكل خاصي براي استفاده از اين وام وجود ندارد و همه مراحل آن بر اساس قوانين و مقررات جاري كشور است .

وي در مورد اصلاح بافتهاي فرسوده تهران  افزود : در زمان حاضر شهرداري تهران اجازه اخذ 200ميليون دلار وام خارجي را  با توجه به اين مصوبه دارد كه براي آزاد سازي املاك و اجراي پروژه بزرگراه دار آباد هزينه مي شود و با توجه به مصوبه شوراي اقتصاد هيچ مشكلي در اين زمينه وجود ندارد و صحبتهايي مبني بر پروسه طولاني اخذ اين وام يا ضرورت 75 درصد  سرمايه گذاري از سوي شهرداري درست نيست.

وي ادامه داد : مشكل اصلاح بافتهاي فرسوده در تهران با وامهاي خارجي حل نمي شود بلكه بايد يك سازمان و تيم مخصوص به طور مداوم و جدي  مسئوليت پيگيري و دنبال كردن اين موضوع را داشته باشد و تنها راهكار آن ايجاد انگيزه در بخش خصوصي با افزايش سود و صرفه اقتصادي در اين زمينه  است .

وي گفت : مصوبه شوراي عالي شهرسازي و معماري مبني بر محدوديت فروش تراكم، مناطق فرسوده را مستثني كرده است بنابراين شهرداري تهران مي تواند با اجازه تجميع و در اختيار نهادن تسهيلات لازم انگيزه فعاليت و سرمايه گذاري را براي نوسازي شهر تهران ايجاد كند تا سرمايه هاي پراكنده به سمت جنوب و مركز شهر كه داراي بيشترين ميزان بافت فرسوده هستند سرازير شود .

شهرباف اضافه كرد : در زمان حاضر شهرداري تهران و شوراي شهر مصوباتي مبني بر  اعطاي تسهيلات به سرمايه گذاران بخش خصوصي تصويب كرده اند ،  اما اجراي دقيق آنها و بازسازي عملي مناطق فرسوده و آسيب پذير نيازمند رسيدگي ، پيگيري مداوم ، مديريت متمركز و ايجاد انگيزه در ميان سرمايه گذاران است كه در محدوده وظايف سازمان نوسازي شهر تهران است .

وي افزود : اصلاح حجم عظيم بافتهاي فرسوده در تهران نيازمند يك عزم جدي و پيگيري مداوم است و نبايد به عنوان يك كار مقطعي در نظر گرفته شود ، تملك زمينها ، تجميع آنها و گاهي  تغيير كاربري ها نيازمند يك مديريت متمركز و فعال است كه بايد از سوي سازمان نوسازي شهر تهران اعمال  شود .

مسئول طرح اصلاح بافتهاي فرسوده تهران اضافه كرد : بازسازي و مقاوم سازي ساختمانهاي فرسوده تهران نيازمند يك انقلاب در ساخت و ساز اين شهر است و با ساختن چند هزار مترمكعب به طور سالانه به دست نمي آيد در غير اين صورت وقوع يك حادثه ناخواسته در تهران فاجعه بزرگ و غير قابل جبراني را رقم مي زند.

کد خبر 50903

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha