به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از منابع اینترنتی، در این گزارش سازمان ملل آمده است: انتظار میرفت فرآیند شهر نشینی که بسرعت انجام میشود، ابزاری برای پیروزی عقلانیت، ارزشهای سکولار و انتقال دین به نقش ثانویه باشد، اما به جای آن شهرنشینی به علاقه و احیای دینی در بسیاری از کشورها منتهی شد.
گزارش صندوق جمعیت سازمان ملل با عنوان" وضعیت جمعیت جهان در سال 2007" اظهار می دارد که احیای علاقه به دین در اشکال مختلف یکی از بارزترین تحولات فرهنگی است که شهر نشینی را همراهی می کند. رشد جنبشهای جدید دینی در درجه اول پدیده ای شهری محصوب می شود، برای مثال می توان به مسیحیت پنطیکاستی در آمریکای لاتین و بخشهای از آفریقا و فرقه شیواجی در بخشهای از هندوستان اشاره کرد.
چاتراپاتی شیواجی پایه گذار پادشاهی مارتا در قرن هفدهم بود که جنگ چریکی در هندوستان به راه انداخت. وی الهام بخش تشکیل حزب شیو سنا، حزب سیاسی هندو بود که در ماهاراشترا مستقر شده است.
در این گزارش سازمان ملل متحد همچنین اشاره شده است که احیای دین اشکال و تأثیرات مختلفی داشته است که این تأثیرات دامنه گسترده ای را از فلسفه عصر جدید تا تأثیرات سیاسی دربرگرفته است و این امر پویایی سیاسی و هویتهای اجتماعی شهروندان دنیای امروز را متحول کرده است.
نظر شما