مهندس محمد هادی اشراقی در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: از مجموع طرح های اکتشافی ارائه شده در خراسان جنوبی طرح های نیمه تفصیلی در شهرستان های نهبندان، سربیشه، درمیان و قاین به اتمام رسیده و در شهرستان های بیرجند و سرایان نیز 90 درصد کار انجام شده است .
وی آغاز اقدامات اولیه اکتشاف این طرح های نیمه تفضیلی را در سال 84 عنوان کرد و خاطرنشان کرد: مرحله تفصیلی شامل اولویت بندی مناطق و کوچک کردن محدوده های مورد بررسی در سال جاری انجام می شود.
مهندس اشراقی یادآور شد: در سال 84 برای پتانسیل یابی چهار هزارکیلو متر مربع در شهرستان بیرجند انعقاد قرار داد شد که از این محدوده 50 کیلومتر مربع برای اجرای طرح اکتشافات نیمه تفصیلی انتخاب و در نهایت در 5/1کیلومتر مربع از آن طی سال 86 طرح تفصیلی اجرا می شود.
وی در مورد سایر شهرستان های خراسان جنوبی تاکید کرد: در نهبندان چهار هزار و 200 کیلو متر مربع برای پتانسیل یابی، 200کیلومتر مربع در قالب 10منطقه دارای اولویت اکتشاف و در نهایت 5/1کیلومتر مربع برای اجرای مرحله تفصیلی و در شهرستان سربیشه دو هزار و 400 کیلومتر مربع برای پتانسیل یابی، 80 کیلومتر مربع دارای اولویت اکتشافی در مرحله نیمه تفصیلی و در نهایت 2/1کیلومتر مربع برای اجرای مرحله تفصیلی در سال جاری بوده است.
مسئول طرح های عمرانی سازمان صنایع معادن خراسان جنوبی همچنین اراضی این طرح را در شهرستان قاین 10هزار کیلومتر مربع اکتشاف مقدماتی و 400 کیلومتر مربع در قالب 9 محدوده دارای اولویت اکتشافی و در نهایت 5/1 متر مربع برای مرحله تفصیلی در سال جاری عنوان کرد.
وی هزار و 200 کیلومتر مربع پتانسیل یابی، انتخاب 80 کیلومتر مربع دارای اولویت اکتشافی در مرحله نیمه تفصیلی و در نهایت 1/1کیلومتر مربع برای اجرای طرح تفصیلی در سال جاری را در شهرستان درمیان و دوهزار و 400 کیلومترمربع پتانسیل یابی، انتخاب 300 کیلومتر مربع دارای اولویت اکتشافی در مرحله نیمه تفصیلی و در نهایت 2/1کیلومتر مربع برای اجرای مرحله تفصیلی طی سال جاری در شهرستان سرایان را از دیگر اقدامات این سازمان عنوان کرد.
اشراقی در مورد شهرستان فردوس پس از الحاق به خراسان جنوبی بیان کرد: در سال جاری اکتشافات مقدماتی در این شهرستان نیز آغاز خواهد شد.
وی اعتبارات لازم جهت اجرای طرح های نیمه تفصیلی در خراسان جنوبی را حدود یک میلیارد تومان عنوان کرد و اظهار داشت: تاکنون 78 درصد این اعتبارات تخصیص یافته است.
اشرافی هزینه بر بودن، دیر بازده بودن و ریسک پذیری در بخش اکتشافات فلزی را از اهم مشکلات این بخش بر شمرد و گفت: در صورت برنامه ریزی صحیح در امر اکتشاف و بهره برداری این ذخایر، جهشی عظیم در بحث اشتغال زایی و اقتصاد منطقه صورت خواهد گرفت.
نظر شما