به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، دکتر حسین صبوری، قائم مقام مدیرعامل فروشگاههای زنجیرهای افق کوروش نوشت؛ «تلاش در جهت بهبود کیفیت زندگی، یکی از مهمترین اهداف انسان از انجام فعالیتهای اقتصادی بوده است. تغییر نوع نگرش به طبیعت و به تبع آن تغییر فهم بشر از طبیعت، باعث شد تا انفعال در برابر طبیعت به باور به امکان و توان تغییر آن تغییر یافته و در نتیجه انقلاب فرهنگی اجتماعی (رنسانس) و در ادامه، انقلاب صنعتی و افزایش چشمگیر سطح دانش بشر، بهبود کیفیت زندگی بیش از گذشته اهمیت یافته و به عنوان یکی از مهمترین شاخصهای توسعه، بخشی از مطالعات توسعه و رویکردهای اجتماعی را به خود اختصاص دهد.
«فراوانی» و «امکان دسترسی همگانی» بیشتر افراد جامعه به این «فراوانی» که برخاسته از جهش و رشد خارق العاده و کم سابقه تکنولوژی و عبور انسان از مالکیت بر ابزار ساده کسب و کار به فناوریهایی است که تسلط بر طبیعت و تغییر آن بر اساس میل و اراده انسان را ممکن سازد و این از نتایج توسعه اقتصادی جامعه است که در طی آن، بشر توانست با ایجاد سازمانها و نهادهای مختلف اجتماعی «کمبود» اقلام مورد نیاز را به خاطرهای کمرنگ در اعماق ذهن تبدیل نموده و فراوانی را بر زندگی خود حاکم گرداند.
فروشگاههای زنجیرهای از جمله نهادهایی هستند که در ادامه فرایند نهادسازی با تکمیل نهادهای ابتدایی، جهت تحقق دو آرمان «فراوانی» و «امکان دسترسی همگانی» ایجاد شده اند. این صنعت که روش نوینی از تأمین و توزیع کالا به شمار میرود محصول تجربه تاریخی انسان در بستر اجتماع است و توانسته است روند فراوانی امکانات و دسترسی همگانی به آن را که یکی از شاخصهای توسعه است تا حدی بهبود بخشند.
ایده «فراوانی» تا حد زیادی منوط به پی ریزی شیوههایی جهت «تولید» و «تامین» بهینه محصولات و خدمات است که میتواند موجب افزایش تولید و در نتیجه افزایش اشتغال و درآمد سرانه ملی شود. فروشگاههای زنجیرهای که «تامین» کالا ماموریت اصلی آنهاست با فعالیت در زمینه «تامین» کالا و خدمات، مستقیم و غیرمستقیم نقش موثری در اشتغال، تولید و افزایش درآمد ملی کشور ایفا میکنند. از سوی دیگر «توزیع» به عنوان مهمترین ماموریت فروشگاههای زنجیرهای، برآورنده دیگر مؤلفه توسعه اقتصادی یعنی «امکان دسترسی همگانی» به کالا، امکانات و خدمات است. شواهد نشان میدهد که فروشگاههای زنجیرهای چگونه توانسته اند در جوامع توسعه یافته، «فراوانی» و «امکان دسترسی همگانی» را که در شمار شاخصهای توسعه قرار دارند بهبود دهند.
اگر چه شکوفایی فعالیتهای اقتصادی تا حد زیادی مرهون بخش خصوصی است که به عنوان موتور توسعه موجب رشد اقتصاد میشود، اما از آنجا که دولت در معنای حاکمیت با در اختیار داشتن ابزار مختلف اجبار و نیز قدرت برخاسته از قانون یا هر نوع منبع دیگر اقتدار و به ویژه انحصار قانونگذاری، نقش موثری در تحقق و یا عدم تحقق توسعه اقتصادی دارد. فراهم نمودن زمینههایی جهت کارکرد بهینه فروشگاههای زنجیرهای، انتظاری است که از دولت وجود دارد چرا که اگر دولت نواقص قانونی و موانع مختلف اداری و آن چه را که در ذیل عنوان بوروکراسی اداری وجود دارد رفع نماید بستر بسیار مناسبی برای توسعه و فعالیت فروشگاههای زنجیرهای ایجاد میشود که میتواند با ارتقاء استانداردهای زندگی، خدمات مفید و موثری در زمینه «تامین» و «توزیع» کالا و خدمات و در نتیجه، «فراوانی» و «امکان دسترسی همگانی» را برای شهروندان فراهم نماید.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما