۲۶ آذر ۱۳۹۹، ۱۴:۳۶

معاون فرهنگی دانشگاه علوم اسلامی رضوی:

تکیه بر مشترکات مهمترین راهبرد در ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه است

تکیه بر مشترکات مهمترین راهبرد در ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه است

معاون فرهنگی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، حوزه و دانشگاه را مبدا تحولات فردی و اجتماعی دانست و گفت: تکیه بر مشترکات مهمترین راهبرد در ایجاد وحدت حوزه و دانشگاه است.

حجت الاسلام محمد سلطانیه در گفتگو با خبرنگار مهر، تولید هنجار و بازشناسی هنجارها را یکی از مباحث مهم و پیچیده در مباحث فرهنگی برشمرد و عنوان کرد: درونی سازی هنجارها در جامعه بدون اینکه افراد از سوی ساختار اجتماعی احساس اجبار و ایدئولوژیکی کنند، یکی از مسائل مهم و پیچیده به شمار می رود و این مساله با توجه به نظام حاکمیتی که در جمهوری اسلامی ایران حاکم است و بنا بر صدور انقلاب و ارزش های اسلامی به سایر کشورها دارد بسیار دشوارتر از سایر جوامع خواهد بود. به همین منظور وحدت حوزه و دانشگاه در تربیت افراد مطابق با هنجارها و ایدئولوژی اسلامی بسیار مهم و حیاتی به شمار می رود.

معاون فرهنگی دانشگاه علوم اسلامی رضوی پیشرفت و تعالی کشور را در گروی تقویت بعد فرهنگی دانست و ابراز کرد: مهمترین وظیفه اولیه دو نهاد حوزه و دانشگاه انسان سازی است تا بتوان از این طریق با آسیب ها و معضلات فرهنگی جامعه مقابله و آنها را اصلاح کرد؛ بنابراین یکی از لوازم مهم در تحول فرهنگ جامعه و مقابله با آسیب های اجتماعی ایجاد یک نظام تربیتی فعال است.

وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه چه نهادی وظیفه فرهنگ سازی جامعه را دارد، گفت: حوزه و دانشگاه به مثابه موتور متحرک نظام جمهوری اسلامی، مهمترین تاثیر را در پیشرفت و تعالی کشور در ابعاد مختلف برعهده دارد. حوزه علمیه با نظام آموزشی عالی با قدمت هزار ساله که تمام علوم از جمله علوم ریاضیات، فلسفه، اصول، فقه و ... را در خود گنجانده است، مشترکات قابل توجهی با دانشگاه دارد و می توان از این مشترکات در راستای اتحاد حوزه و دانشگاه و با هدف رشد و تعالی جامعه بهره برد. 

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان اینکه حوزه و دانشگاه مبدا تحولات فردی و اجتماعی به حساب می آیند، تصریح کرد: حضرت امام حوزه و دانشگاه را سرچشمه سعادت و شقاوت یک جامعه می دانستند؛ حوزه و دانشگاه است که می تواند خودباوری فرهنگی را با تربیت متخصصان در حوزه های مختلف علوم انسانی، علوم پایه و علوم تجربی در جامعه تقویت کند و این امر در وحدت حوزه و دانشگاه جلوه نمایی داشته باشد. 

معاون فرهنگی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان اینکه بسیاری از امور در جامعه را می توان با وحدت حوزه و دانشگاه رقم زد، گفت: کسانی که از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند باید انسان های مفید و سازنده ای باشند، امام راحل معتقد بودند علم بدون تهذیب حجاب اکبر است؛ امروز در بسیاری از کشورهای متمدن می توان جلوه این حجاب اکبر را مشاهده کرد.

سلطانیه اسلامی شدن دانشگاه ها را تحت عنوان انقلاب فرهنگی و باز تولید محتوای متون دینی حوزه های علمیه را بر حسب زمان، مهمترین اقدام دانست و عنوان کرد: با وحدت حوزه و دانشگاه می توان این روند غرب زدگی و غرب گرایی را که استقلال فکری و خودباوری افراد جامعه را نشانه رفته است، متوقف کرد؛ یکی از آفت های عدم وحدت حوزه و دانشگاه همین مساله است در حالی که اگر این دو نهاد علمی با یکدیگر متحد شوند، می توانند پیشرفت های بسیاری را رقم بزنند.

وی ادامه داد: پایه بسیاری از پیشرفت های علوم انسانی در حوزه علمیه است. برای همین پیشرفت اگر بر مبنای انسان سازی که مقصد و جبهه آمال و ایدئولوژی اسلامی است صورت نپذیرد، قطعا آن پیشرفت مطلوب نخواهد بود. 

عضو هیات علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه علوم اسلامی رضوی افزود: اگر بنا است پیشرفت در حوزه های فنی، مهندسی، صنعتی، پزشکی و ... در کشور شکل بگیرد قاعدتا توسط فارغ التحصیلان دانشگاهی محقق می شود برای همین اگر در این بعد انسان شناسی لازم شکل نگرفته باشد و فارغ التحصیلان دانشگاهی به واسطه حوزه های علمیه به انسان سازی لازم نرسیده باشند، به طور قطع خروجی و محصولی که توسط این افراد خلق می شود مطلوب جامعه اسلامی نخواهد بود.

کد خبر 5097583

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha