مدیرعامل شهرکتاب در گفتگو با خبرنگار مهر، ورود و یا توزیع مجموعه کتاب های باربی در فروشگاه های این موسسه را تکذیب کرد و گفت: شهرکتاب در عمر خود باربی وارد نکرده است؛ نه کتاب و نه عروسک و ما همانطور که موظفیم قوانین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را اجرا کنیم، این امر را اعتقاد خود نیز می دانیم و باور داریم که این قوانین درست است. اما خبری که در یکی از سایت ها در این مورد منتشر شده، دروغ محض است. این محصولات حداقل پنج سال است که در هیچ یک از فروشگاه های ما توزیع نمی شود.
وی افزود: اما با توجه به اینکه بعضی از فروشگاه های کتاب ما اجاره ای است، پنج سال پیش یکی از آنها دو کتاب باربی داشته است که به دلیل اینکه فروش آن ممنوع بوده، آن را در انبارش نگهداری می کرده است. البته آنها را هم از ما تحویل نگرفته اند بلکه از بازار خریده اند که این کار هم در ایران بسیار آسان و شدنی است؛ چرا که در حال حاضر تمام فروشگاه های کشور که محصولات فرهنگی مربوط به کودکان را توزیع می کنند - غیر از شهرکتاب - هم عروسک ها و هم کتاب های باربی را می فروشند.
مهدی فیروزان اضافه کرد: در این میان مسئولان بازرسی و پیگیری فرهنگی به آنجا رفته اند و با شیوه ای نادرست و غیرصادقانه فروشنده را تحریک کرده اند و به بهانه خرید، باربی ها را از او گرفته اند. این اتفاق البته بعد از دستورالعمل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان - و در پی آن بخشنامه شهرکتاب - در خصوص منع ورود و توزیع این گونه محصولات رخ داد. پس از این اتفاق و با وجود اینکه این کتاب ها متعلق به 10 سال پیش بودند، از طریق کانون خبری منتشر شد با این مضمون که شهرکتاب سرگرم ورود و فروش محصولات باربی است.
مدیرعامل شهرکتاب گفت: اما در خبر منتشر شده در این مورد، به ورود و فروش " مجموعه کتاب های باربی " با " تصاویری مستهجن " در " قطع و اندازه های متنوع " و در " مجموعه های شهرکتاب " پرداخته شده است که تمامی این موارد دروغ است. چرا که مجموعه کتاب های باربی نه 2 نسخه که بیش از 200 نسخه است و همانطور که گفتم در هیچ کدام از فروشگاه های ما فروخته نشده و نمی شود.
به گزارش مهر، پیش از این محمد حسین فرجو دبیر شورای نظارت بر اسباب بازی در گفتگو با یکی از سایت های مرتبط با کتاب از جمع آوری مجموعه کتبی حاوی تصاویر مستهجن باربی و برخی شخصیت های کارتونی غربی در گروه سنی کودک و نوجوان از یکی از شعب شهر کتاب تهران - که به نام آن اشاره ای نکرده - توسط ناظران این شورا خبر داده بود.
گفتنی است باربی مشهورترین عروسک غربی بین کودکان و کتاب های آن نیز از جمله کتاب های پرفروش در این رده سنی در جهان است. شش سال پیش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای رقابت با این محصول جهانی عروسک های دارا و سارا را طراحی و به بازار داخلی عرضه کرد و بر اساس بخشنامه ای ورود هر نوع محصول باربی به ایران ممنوع شد.
نظر شما