وی با بیان اینکه امسال تدابیر امنیتی شدیدی را اعمال کردیم گفت: رفتارهای افرادی که در قرنطینه طراحی سئوالات فعالیت می کردند و حتی افرادی که کارهای خدماتی این محل را انجام می دادند، از طریق دوربین کاملا تحت کنترل بود. داشتن تلفن همراه نیز در این قرنطینه ها ممنوع بود. در محل چاپ، طراحی و بسته بندی سئوالات نیز به هیچ عنوان حق استفاده از تلفن همراه داده نشده بود حتی مسئول وزارت علوم و خود من نیز حق نداشتم با موبایل وارد چنین محل هایی شوم.
وزیر علوم گفت: افرادی که فرزندان کنکوری داشتند نیز از ورود به قرنطینه محروم بودند و ارتباط تلفنی محدودی برای کارمندان این بخش که بیش از 3 هفته در قرنطینه بودند برقرار می کردیم البته تمام مکالمه های آنها ضبط می شد.
وی با اشاره به نقل و انتقال سئوالات به حوزه های امتحانی افزود: برای حمل بار نیز به شهرهای مختلف تدابیر امنیتی شدیدی با وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی اندیشیده شد. در انتقال دفترچه ها به استان ها برنامه ریزی به گونه ای بود که فاصله زمانی رسیدن سئوالات به محل حداقل باشد. برای ارسال سئوالات به شهرهای دورتر نیز از هواپیما استفاده شد.
زاهدی با تأکید بر اینکه به داوطلبان اطمینان می دهم حتی یک سئوال کنکور هم لو نرفته است در خصوص ظرفیت پذیرش دانشگاه ها در سال جاری گفت: امسال در کل آموزش عالی کشور از هر 4 داوطلب 3 داوطلب را به عنوان دانشجو می پذیریم. اما رقابت تعیین می کند که این 3 نفر در چه صندلی قرار بگیرند.
وی افزود: همچنین در سال جاری ظرفیت پذیرش در دوره های روزانه 70 هزار و ظرفیت کلی دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم در حدود 450 هزار نفر است.
وزیر علوم در خصوص اعلام نتیجه کنکور گفت: امسال تمهیدات نرم افزاری و سخت افزاری در سازمانصورت گرفته است تا سرعت تصحیح سئوالات و اعلام نتیجه افزایش یابد اما مشکل عمده اعلام آمادگی برخی ارگان ها مانند آموزش و پرورش برای تربیت معلم و مراکز دیگری است که ضوابط ویژه ای دارند. در صورت اعلام آمادگی این مراکز سازمان سنجش بلافاصله نتایج را اعلام می کند.
وی به طرح حذف کنکور اشاره کرد و افزود: با در نظر گرفتن این موضوع که همیشه داوطلبان به برخی رشته ها علاقه ویژه ای دارند، حذف کنکور به معنای حذف رقابت هرگز اتفاق نمی افتد. اما حذف کنکور به شیوه فعلی و با برگزاری آزمون های سراسری اتفاق می افتد. این امر نیز به وسیله طرح مجلس پس از رفع ایراداتی که شورای نگهبان وارد کرده است امکان پذیر می شود.
زاهدی با اشاره به ایرادات وارده از سوی شورای نگهبان بر طرح کنکور مجلس گفت: اشکال وارده بر کمیته اجرایی کنکور است که از وزرای علوم، آموزش و پرورش، بهداشت، رئیس دانشگاه آزاد و رئیس سازمان سنجش تشکیل شده است و این اشکال با کار کارشناسی بیشتر حل می شود و در صورت تصمیم گیری بر حذف کمیته نیز به نظر نمی رسد تبعاتی وجود داشته باشد.
وی در خصوص ظرفیت دانشگاه ها در مقاطع تحصیلات تکمیلی گفت: استراتژی آموزش عالی توجه بیشتر به گسترش تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های دولتی و محدود کردن دوره های کارشناسی در این دانشگاه ها است.
وزیر علوم یادآور شد: تا 2 سال آینده به استاندارد بین المللی در زمینه تحصیلات تکمیلی می رسیم و 30 درصد کل دانشجویان ما را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل خواهند داد.
نظر شما