۲۹ آذر ۱۳۹۹، ۱۱:۴۰

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان:

وحدت حوزه و دانشگاه زمینه ساز تحقق بیانیه گام دوم است

وحدت حوزه و دانشگاه زمینه ساز تحقق بیانیه گام دوم است

زنجان-مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان گفت: وحدت حوزه و دانشگاه زمینه ساز تحقق بیانیه گام دوم انقلاب است است.

حجت‌الاسلام سعید احمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به سالروز شهادت دکتر مفتح به عنوان فقیه مجاهد در سنگر حوزه و دانشگاه در روز ۲۷ آذر ۱۳۵۸ توسط گروه فرقان، افزود: امام خمینی (ره) با نامیدن این روز به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه، یک روز دیگری را به ایام‌الله انقلاب اسلامی افزودند.

وی تصریح کرد: امیدواریم این ایام رهاورد روزهایی باشد که حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌های جهان اسلام در یک تعامل و تفاهم، مسائل جامعه اسلامی را دنبال کرده و متناسب با بیانیه گام دوم انقلاب، چه در مرحله خودسازی، چه در مرحله جامعه‌پردازی و چه در مرحله تمدن‌سازی به عنوان افق روشن حرکت انبیا شاهد تحقق این آرمان باشیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان با تاکید بر اینکه آنچه که باید از وحدت حوزه و دانشگاه دنبال شود، به این معنی است که حوزه و دانشگاه وحدت در جهت داشته باشند، ادامه داد: این بدان معنی است که هم جهت حوزه‌های علمیه و هم جهت دانشگاه‌های ما به سمت توحید باشد. همچنین جهت حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها باید به سمت افق انقلاب اسلامی بوده و مسائل انقلاب اسلامی را پیگیر و به دنبال حل آن باشند.

نگاه حوزه و دانشگاه به یکدیگر اصلاح شود

احمدی با یادآوری اینکه آنچه در گام دوم انقلاب به دنبال آن هستیم، وحدت حوزه و دانشگاه، یعنی تقسیم کار در راستای تمدن‌سازی جدید اسلامی بوده و باید در همه مراحل تقسیم کار صورت گیرد، اظهار کرد: به همین خاطر می‌طلبد این دو بال علمی کشور، چه در زمانی که مسائل آن‌ها مانند برخی از مسائل علوم انسانی مشترک است و چه در مسائلی که یکسان نیست، در فضای تعامل و تفاهم و در راستای حل مسائل جامعه اسلامی و ملت ایران قدم‌های موثری بردارند.

استاد حوزه علمیه زنجان بیان کرد: وحدت حوزه و دانشگاه به معنای این نیست که دانشگاه‌ها خود را به حوزه تبدیل کرده و یا حوزه‌های علمیه را دانشگاه کنیم. همچنین به این معنی نیست که طلبه‌های ما به دانشگاه سرازیر شده و یا دانشجویان نیز در حوزه‌ها به ادامه تحصیل بپردازند.

احمدی با تاکید بر اینکه اگر بتوانیم آزاداندیشی به معنای واقعی را در بین نخبگان جامعه حوزوی و دانشگاهی عملیاتی کنیم، قطعاً مسائلی که مطرح و راه‌حل‌هایی که پیدا می‌شود، در تحقق جامعه اسلامی و تمدن اسلامی به ما کمک خواهد کرد، عنوان کرد: به همین خاطر گام اول در تحقق این شعار گفتمانی ما به نام وحدت حوزه و دانشگاه، این است که حوزه و دانشگاه همدیگر را تکفیر نکرده و نگاه حوزه و دانشگاه به یکدیگر اصلاح شود.

وی با بیان اینکه نگاه این دو عرصه (حوزه و دانشگاه) باید نسبت به یکدیگر اصلاح و نسبت این دو بال به انقلاب اسلامی و تمدن اسلامی تصحیح شود، گفت: تا این کار صورت نگیرد، نمی‌توان گفت که کار علمی که در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد، قلم‌هایی که زده شده و مقالاتی که نوشته می‌شود، کرسی‌هایی که برگزار و دانشجویان و طلابی که تربیت می‌شوند، در راستای این حرکت بوده و قادر خواهند بود در مسیر تمدن اسلامی تربیت و در راستای تحقق تمدن اسلامی همه تلاش خود را به کار گیرند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه بعد از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی و در طول بیش از چهل سال گذشته فعالیت‌ها و حرکت‌های خوبی در حوزه و دانشگاه در راستای این هدف انجام شده است، افزود: با این وجود کماکان در اول راه بوده و نیازمند تفاهم و تعامل بیشتر بین این دو جریان فکری و علمی کشور هستیم.

وحدت حوزه و دانشگاه از ضروریات رشد علمی، اخلاقی، عقلانی، فکری و انقلابی است

احمدی با تاکید بر اینکه به همان میزان که وحدت حوزه و دانشگاه از ضروریات رشد علمی، اخلاقی، عقلانی، فکری و انقلابی ما است، به همان میزان این وحدت مورد هجمه دشمنان انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: در تعاملی که بین حوزه و دانشگاه در عالم واقع اتفاق می‌افتد، باید هم در حوزه و هم در دانشگاه به سمت دانشگاه انقلابی و حوزه انقلابی حرکت کنیم.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان زنجان ادامه داد: فهم صحیح و درست تقابل اسلام ناب و اسلام آمریکایی، یکی از مسائلی است که باید در این دو جریان موثر جامعه به خوبی تبین شده و دانشگاه و حوزه در این مسیر که مسیر پیشرفت جامعه اسلامی در تربیت مدیران جهادی معتقد به اصول انقلاب اسلامی است، گام‌های موثری بردارند.

وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب و در توصیه‌های هفت‌گانه‌ای که داشتند، اولین توصیه مربوط به علم و پژوهش است که این توصیه باید در بستر حوزه‌های علمیه و عرصه دانشگاه در راستای حل نظام مسائل انقلاب اسلامی و جامعه اسلامی حرکت کرده و تحقق پیدا کند.

احمدی متذکر شد: توصیه دوم مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب، عنصر معنویت و اخلاق است که هر چقدر این دو بال علمی ما در تحقق این شعار و توصیه (معنویت و اخلاق) حرکت‌های جدی را داشته باشند، سریان معنویت و اخلاق را در جامعه خواهیم دید.

استاد حوزه و دانشگاه اظهار کرد: امروز مشکلات اقتصادی در جامعه، گریبان همه اقشار شده است و دشمن نیز از همین جنگ اقتصادی در راستای به زانو درآوردن نظام اسلامی استفاده می‌کند، به همین خاطر حل مسائل اقتصادی کشور می‌تواند در وحدت حوزه و دانشگاه دنبال شود. از طرفی اگر جامعه نخبگان، دانشگاهیان و حوزویان در راستای تحقق عدالت و مبارزه با فساد حرکت‌ها و مطالبات را به صورت جدی پیگیر باشند، قطعاً در این عرصه نیز موفق خواهیم بود.

احمدی با اشاره به اینکه سبک زندگی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است باید از حوزه و دانشگاه در بحث‌های زیربنایی و روبنایی به همه جامعه سرایت کند، خاطرنشان کرد: می‌توانیم برای تحقق این امر باید از ظرفیت این دو بال استفاده کنیم. وحدت حوزه و دانشگاه به معنای هم‌افزایی، هماهنگی و تفاهم این دو بال علمی، فکری و عقلانی جامعه در راستای تحقق تمدن اسلامی و جامعه اسلامی است.

کد خبر 5099163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha