۲۹ آذر ۱۳۹۹، ۱۲:۳۹

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

واردات ۳ میلیارد دلاری در صنعت مرغداری

واردات ۳ میلیارد دلاری در صنعت مرغداری

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه اکنون نوآوری به صنعت لبنی تزریق شده است، گفت: امکان توسعه پروبیوتیک ها علاوه بر حوزه انسان در حوزه آبزیان وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سورنا ستاری امروز در مراسم رونمایی از محصولات دانش بنیان شرکتهای مستقر در پارک فناوری پردیس گفت: سالانه ۳.۵ میلیارد دلار واردات در این صنعت مرغداری در زمینه «جیره های غذایی» داریم.

وی گفت: علاوه بر ذرت و کنجاله، آنزیم‌ها و واکسن‌های مورد نیاز صنعت طیور نیز وارداتی هستند که باید برای تولید این محصولات ابتدا ماده اولیه را وارد کنیم بعد به حوزه تولید وارد شویم.

ستاری با بیان اینکه در صنعت لبنیات هم همینگونه واردات داریم و وابسته به کشورهای دیگر هستیم، گفت: ما تاکنون در بخشهای تکنولوژی ورود پیدا نکرده ایم، در حالیکه کارخانجات پیشرفته ای داریم.

وی با بیان اینکه در صنایع ما گلوگاه‌هایی وجود دارد، گفت: این گلوگاهها با اعمال تحریم‌ها علیه کشور خود را نشان دادند.

ستاری افزود: ایران در حوزه استارترها دارای قدمت ۵ تا ۶ هزار ساله است به طوریکه در هر روستا و شهری که وارد شویم می بینیم تیپ لبنیات خاص خود را دارند و از استارترهای خاص خود استفاده می کنند.

به گفته وی، همچنین می بینیم که در سراسر کشور بر اساس تنوع قومیتی انواع مختلفی از پنیرها تولید می‌شود و ذائقه‌ای که ایجاد شده سابقه صدها ساله دارد.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان اینکه در زمان تدوین استاندارد نوشیدنی دوغ، تنها دو کشور ایران و ترکیه با این نوشیدنی آشنا بودند، گفت: ذائقه ایرانی ایجاد شده، یک بنای تاریخی محسوب می شود که باید از آن مراقبت کرد.

به گفته ستاری، ما استارترهای بومی خودمان را داریم و این شرکت دانش بنیان با مطالعات فراوانی که در این حوزه انجام داده، توانسته محصولاتی با نوآوری عرضه کند که باید به صنعت تزریق شود.

وی تاکید کرد: باید بتوانیم از بانک ذائقه مردم، برای توسعه اشتغال زایی و نوآوری استفاده کنیم.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور ادامه داد: امیدواریم این رونمایی شروعی برای ارائه نوآوری‌های بیشتر از سوی سایر شرکت‌های فعال در این حوزه از جمله در حوزه پروبیوتیک‌ها باشد.

ستاری با بیان اینکه حوزه پروبیوتیک‌ها تاکنون در کشور مغفول مانده بود ،گفت: این حوزه جای تحقیقات بسیاری دارد، زیرا علاوه‌بر حوزه انسان در حوزه آبزیان بازار عظیمی دارد.

کد خبر 5099292

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha