یادداشتی از مرتضی غرسبان؛

آیت الله یزدی در مسیر تحقق «حوزه انقلابی» تلاش می‌کردند

آیت الله یزدی در مسیر تحقق «حوزه انقلابی» تلاش می‌کردند

آیت الله یزدی در طول حیات دینی و سیاسی خود همواره در تلاش بودند با ایجاد پیوند میان طلاب و حوزه‌های علمیه با نظام اسلامی، در مسیر تحقق «حوزه انقلابی» تلاش نمایند.

خبرگزاری مهر، گروه فرهنگ و اندیشه - مرتضی غرسبان: حضرت آیت الله محمد یزدی پس از سال‌ها تلاش در راه اعتلای اسلام، انقلاب و نظام اسلامی در سن ۸۹ سالگی دعوت حق را لبیک و به دیار حق شتافتند. آیت الله محمد یزدی در سال ۱۳۱۰ در اصفهان در خانواده‌ای مذهبی و روحانی دیده به جهان گشود. پدر ایشان شیخ علی یزدی از شاگردان آیت الله حائری و از علمای سرشناس اصفهان بود.

آیت الله محمد یزدی تحصیلات مقدماتی حوزوی را در اصفهان گذراند و با ورود آیت الله بروجردی به قم، ایشان نیز جهت بهره مندی از وجود این عالم وارسته، به قم مهاجرت کردند. وی از شاگردان آیت الله بروجردی و امام خمینی (ره) بود و با گذراندن یک دوره کامل درس خارج فقه و اصول در پای درس امام (ره) از ایشان اجازه اجتهاد گرفتند.

ایشان در طول عمر گرانبهای خود در جهت اعتلای دین مبین اسلام تلاش‌های وافری کرد و با دغدغه‌های دینی و مذهبی خود به عنوان شخصیتی مطرح در حوزه علمیه قم، خدمات شایانی در جهت رشد و پیشرفت حوزه‌های علمیه ایفا نمود. نقش پر رنگ ایشان در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و مشارکت این نهاد حوزوی در همراهی با انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست.

در عرصه تعمیق ایمان و باورهای دینی در جامعه، سخنرانی‌ها و بیانات ارزشمند آیت الله یزدی راهگشای مردم بود. عرق دینی و مذهبی ایشان در مقاطع مختلف ظهور و بروز داشت. این فقیه وارسته در ایام محرم سال جاری با تأکید بر انجام مراسمات مذهبی در ایام شیوع کرونا تأکید داشتند: «زنده نگه داشتن یاد شهدای کربلا و برپایی مراسمات ماه محرم لازم است و عزاداری و جلسات مربوط به امام حسین (ع) چیزی نیست که به راحتی تعطیل شود، اما با توجه به شرایط امسال، طبعاً باید در نحوه برگزاری مراسمات تغییراتی را در نظر گرفت.»

در کنار سخنرانی‌ها و بیانات ارزشمند، نگارش کتب و مقالات متعدّد دینی از جمله خدماتی است که در کارنامه این فقیه مجاهد وجود دارد و تاکنون، بیش از ۴۰ عنوان کتاب به زبان فارسی و عربی به چاپ رسیده است.

اما آنچه که بیش از سوابق حوزوی آیت الله یزدی نمود دارد، سوابق انقلابی ایشان می‌باشد. که مقام معظم رهبری در پیام تسلیت خود به این موضوع اشاره داشتند: «این مجاهد پارسا از آغازین روزهای شکل گیری نهضت اسلامی، به همراهی صادقانه و حمایت همه جانبه از امام راحل (ره) قیام کرد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه‌های گوناگون و مسئولیت‌های راهبردی و تأثیرگذار نظام اسلامی، نقش آفرین بود و حقیقتاً از هیچ تلاشی در این مسیر، مضایقه ننمود.»

سوابق انقلابی و مبارزات آیت الله یزدی در دوران طاغوت، و همراهی با امام خمینی (ره) در شکل گیری نهضت اسلامی و در نهایت پیروزی انقلاب اسلامی بر کسی پوشیده نیست. ایشان پس از پیروزی انقلاب نیز، در مراحل حساس و خطیر انقلاب اسلامی نقش‌آفرین بود و با حضور مؤثر در سنگرهای مختلف خدمتگزاری، عمر خود را در دفاع و صیانت از آرمان‌های انقلاب و نظام اسلامی گذراند و خدمات ارزشمندی به یادگار گذاشت. نمایندگی مجلس شورای اسلامی، عضویت در شورای نگهبان، ریاست قوه قضائیه و نمایندگی مجلس خبرگان رهبری از جمله مهمترین این مسئولیتها بود که ایشان را به عنوان یکی از همراهان تأثیرگذار انقلاب اسلامی در برهه‌های مختلف مطرح ساخت. که با گذشت بیش از چهار دهه از انقلاب، مجاهدت ایشان در مسئولیت‌های مهم و کلیدی نظام، منشأ خدمات و برکات بسیاری برای انقلاب اسلامی محسوب می‌گردد.

آیت الله یزدی از پشتوانه‌های محکم انقلاب اسلامی و از یاران و مریدان امام خمینی (ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) بشمار می‌آمد ایشان در همه مسئولیتها و عرصه‌های خدمت به نظام اسلامی، با اقتدار و شجاعت در موضع یک عالم دینی و سیاستمدار انقلابی ظاهر شدند و هرگز منافع شخصی و جناحی نتوانست ایشان را از مسیر انقلاب، نظام و رهبری دور کند.

ایشان با ترسیم خطوط کلی انقلاب و تعیین خطوط قرمز نظام، با هر فرد، گروه یا جریانی که اقدامی بر خلاف منافع اسلام و ایران اسلامی انجام می‌داد، شجاعانه برخورد می‌کرد که مواضع ایشان در مواجهه با مسائل گوناگون نظیر فتنه ۸۸، به خوبی مؤید این موضوع است. و این امر موجب شد، همواره افراد و گروه‌هایی مخالف ایشان باشند. جریان مقابل ایشان، در انتخابات مجلس خبرگان در سال ۹۴، با تبلیغات منفی، مانع عضویت ایشان در مجلس خبرگان گردید. که رهبر معظم انقلاب در واکنش به این موضوع، فقدان وجود ایشان را نوعی خسارت دانستند و فرمودند: «برخی بزرگان هستند که رأی آوردن و یا رأی نیاوردن، هیچ خللی در شخصیت آنها ایجاد نمی‌کند، آقایان یزدی و مصباح از جمله این افراد هستند که حضور آنان در خبرگان باعث افزایش وزانت این مجلس می‌شود و نبود آنها نیز برای مجلس خبرگان خسارت است.»

همانگونه که ماهیت خبیث غرب و آمریکا به گونه‌ای است که با هر فرد، نهاد یا کشوری که با نظام اسلامی همراهی کند، به مقابله بر می‌خیزد، مخالفین ایشان به داخل کشور محدود نبود و وی به همراه ۴ عضو دیگر شورای نگهبان در لیست افراد تحریم شده توسط آمریکا قرار گرفت که واکنش او به این موضوع، بیانگر عمق بصیرت وی در مواجهه با دشمن بود: «برای بنده افتخار است افرادی که دستشان به خون شهید عزیزمان حاج قاسم سلیمانی آلوده است، بنده را هم به زعم خودشان تحریم کرده اند. البته به قول مقام معظم رهبری آمریکا نه تحلیلش به درد می‌خورد نه تحریمش.»

ایمان راسخ ایشان به مبانی انقلاب و نظام اسلامی و استقامت در این راه، غیرت دینی و انقلابی، روحیه انقلابی و بصیرت سیاسی را در ایشان متجلی ساخت و تا پایان عمر شریف خود، لحظه‌ای از خدمت به نظام اسلامی فروگذار نکردند. ایشان در طول حیات دینی و سیاسی خود همواره در تلاش بودند با ایجاد پیوند میان طلاب و حوزه‌های علمیه با نظام اسلامی، در مسیر تحقق «حوزه انقلابی» تلاش نمایند.

این نوشته را با بخشی از سخنان آیت الله یزدی در مصاحبه‌ای که با ایشان در خصوص حوزه انقلابی انجام دادیم، به پایان می بریم. ایشان در خصوص حوزه انقلابی فرمودند: «رسالت حوزویان در درجه اول حراست و مرزبانی از حاکمیت اسلام و ولایت فقیه و در درجه بعدی ترویج و تبلیغ آن در جامعه است. باید از فکر و اندیشه طلاب درباره مسئله ولایت فقیه و حاکمیت آن و آینده حوزه و نظام مراقبت کرد و مبانی حاکمیت و ریشه ولایت فقیه را به طلاب شناساند. رسالت حوزه علمیه قم در کنار تعلیم و تعلم و خداشناسی، مراقبت از حاکمیت ولایت فقیه و حفظ نظام است. عده‌ای در حوزه حضور دارند که با اسلام سیاسی و غرب‌ستیزی مخالف هستند؛ عده‌ای به دنبال تربیت نیروهای غرب‌گرا در حوزه هستند؛ این احساس خطر باید همیشه در حوزه وجود داشته باشد؛ البته حوزه ما گرفتار نشده است؛ بلکه باید احساس خطر را داشته باشد.»

کد خبر 5099384

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha