به گزارش خبرگزاری مهر، چند روز پیش کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا یک طرح ضد ایرانی را مبنی بر تشدید تحریم های یکجانبه علیه تهران تصویب کرد.
مصوبه که از آن به "صورت جلسه 2007 منع گسترش" یاد می شود در نشست کمیته مذکور به ریاست "تام لنتوس" دموکرات به تصویب رسید و در آن تدابیری برای محدودیت بیشتر شرکت های سرمایه گذار در بخش انرژی ایران نیز گنجانده شده است.
همچنین در پی این ماجرا و دقیقاً سه روز بعد در (8 تیر) مجلس نمایندگان بار دیگر با ارائه طرحی درصدد بر آمد تا صادرات سوخت را به ایران تحریم کند.
گرچه ظاهراً به نظر می رسد که طرح های اخیر برای تحریم ایران با درخواست برای گفتگو همراه است، اما برخی از منابع می گویند لابی صهیونیست ها در کنگره که رهبری آن را "تام لنتوس" رئیس صهیونیست کمیته روابط خارجی آمریکا و همچنین "الینا راس لتینن" دیگر صهیونیست و عضو کمیته امور عمومی آمریکا- اسرائیل (ایپک) بر عهده دارند، طرحهای اخیر را علی رغم میل طیف های خواهان گفتگو در کاخ سفید دنبال می کنند.
بسیاری از کارشناسان بر این باروند که برخی از مشکلات بین ایران و آمریکا ریشه در مسائل کلان منطقه ای دارد، اما این مسائل در حوزه هسته ای نمود بیشتری دارد.
آمریکا از یک سو نیازمند خروج آبرومندانه از عراق است، باتلاقی که پیروزی واشنگتن در آن برای تل آویو از اهمیت بسیاری برخوردار است و این امر بدون همکاری ایران میسر نیست.
با توجه به مشکلات آمریکا در عراق است که لنتوس خواهان مسافرت به ایران می باشد، کشوری که او بارها از آن به شدت انتقاد کرده است و این مسئله نشان می دهد که شکست درعراق فاجعه ای ابتدا برای رژیم صهیونیستی و سپس برای آمریکا خواهد بود، اما گروههای فشار صهیونیستی بر آنند تا مسئله عراق را با کمترین هزینه پشت سر بگذارند، به این مفهوم که گفتگو با ایران نباید موضع واشنگتن را در قبال تهران نرمتر کند.
در قاموس این گروه فشار صهیونیستی تا زمانی که ایران موضع خود را ابتدا در قبال روند صلح خاورمیانه و سپس برنامه های هسته ای، تغییر نداده باید یک دشمنی ذاتی با تهران از سوی واشنگتن وجود داشته باشد، اما بحران عراق می تواند تهدیدی برای این رویکرد تلقی شود و با چنین توصیفی است که می توان تشتت در سیاست خارجی آمریکا را درک کرد.
صهیونیسم که خود از عوامل ورود آمریکا به بحران عراق بود، اکنون می بیند که این مسئله سبب تقویت قدرت منطقه ای کشوری شده است که رژیم اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد، لذا لابی صهیونیست ها دست به کار شدند تا با تهدید، تحریم و درخواست مسافرت به ایران این تناقض و به هم پیچیدگی را با کمترین هزینه حل کنند.
لنتوس می گوید که خوشحالم از اینکه به همراه همکار خوبم "الینا راس لتینن" در کمیته این طرح را تدوین کردیم، که هدف آن ممانعت مسالمت آمیز از برنامه هسته ای ایران است.
وی با اشاره به نارضایتی برخی طرف های اروپایی درباره این طرح گفت پیش از آن که خیلی دیر شود باید تلاش نمائیم تا دیگران را برای افزایش فشار دیپلماتیک و اقتصادی بر ایران با خود همراه کنیم.
به طور خلاصه اظهار نظرها درباره موارد تحریمی ایران در کنگره آمریکا هر چه باشد به راحتی می توان رد پای گروههای صهیونیستی را در آن مشاهده کرد.
درباره نقش لابی های رژیم اسرائیل در خصوص جهت دادن سیاست های آمریکا در قبال ایران سخن های بسیار گفته شده، اما بدون شک یکی از اولویت های این کمیته مقابله با ایران و کمک به نمایندگانی است که در واشنگتن علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت می کنند و برای این منظور برنامه های گوناگونی در دست دارد، حتی اگر این برنامه ها در تضاد با منافع ملی آمریکا باشد.
نظر شما