پرویز شیخ طادی درباره وضعیت نمایش عمومی فیلم "سومین روز پس از مرگ" خود به خبرنگار مهر گفت: "فیلم هایی که با بودجه دولتی ساخته می شوند، در اصل یک بار پول تولید آن از مردم گرفته شده و نباید بار دیگر از طریق فروش گیشه ای سینما کسب درآمد کنند. مهمتر اینکه این نوع آثار بخشی از ظرفیت اکران را اشغال می کنند و سینمای خصوصی توان و امکان تحمل این شرایط را ندارد."
وی ادامه داد: "فیلم "سومین روز پس از مرگ" با بودجه گروه بسیج سازمان صدا و سیما تولید شده و من اعتقادی به اکران آن ندارم. اصولا فیلم های دولتی اگر هم قرار باشد اکران شوند، باید بلیت نیم بها بفروشند یا در مجموع دنبال راهی باشند که فقط هزینه های نمایش عمومی در سینما را به دست بیاورند؛ نه اینکه دوباره از این طریق دست به کسب درآمد بزنند."
این کارگردان درباره فیلم "سینه سرخ" که آن نیز با بودجه دولتی ساخته شده، توضیح داد: "صدا و سیما برای کمک به سینما، اقدام به تاسیس یک موسسه جدا از بدنه اصلی کرده تا به این طریق در زمینه ساخت فیلم های فرهنگی فعالیت کند. تلویزیون این فیلم را برای خود تولید نمی کند؛ بلکه قسمتی از بودجه اش را برای کار فرهنگی در نظر گرفته و بسیار طبیعی است که برای بازگشت این سرمایه گذاری تلاش کند تا این چرخه تداوم یابد."
شیخ طادی درباره اینکه اکران فیلم خوب حتی متعلق به بخش دولتی باعث جذب بیشتر مخاطبان به سینما می شود، اظهار داشت: "اینطور نیست. اکنون به اندازه ای هزینه سینما رفتن برای عموم مردم بالا رفته که ترجیح می دهند فیلم را به طریقی در خانه خود تماشا کنند. مهمتر اینکه سینماها جذابیتی برای مردم ندارند. در حالی که ما نیز همانند دیگر کشورهای جهان باید به سمت ساخت مجمتع های فرهنگی تفریحی حرکت کنیم تا سینما جذابیت لازم برای مخاطب را بیابد."
وی خاطرنشان ساخت: "در نظر بگیرید که یک خانواده از افسریه بخواهد برای تماشای یک فیلم به مرکز شهر بیاید. در این صورت باید هزینه زیادی صرف کند، جدا از اینکه باید زمان مشخصی را نیز برای آن در نظر بگیرد. این موضوع باعث می شود با خرید تلویزیون بزرگ و دستگاه پخش سینمای خانگی همه چیز را در خانه داشته باشد تا در مجموع هزینه هایش کاهش پیدا کند."
این فیلمساز درباره نحوه ساخت دیگر پروژه تولید خود با عنوان "با آبرو" اعلام کرد: "در ابتدا تهیه کنندگی این فیلم بر عهده داود رسولیان بود و شورای نظارت و ارزشیابی پروانه ساخت را به نام وی صادر کرد، اما پیگیری نکردن ساخت فیلم از طرف وی موجب شد مجوز باطل شود. در حال حاضر با مجید اسماعیلی به عنوان تهیه کننده موسسه شهید آوینی مذاکره انجام شده تا وی تهیه کنندگی فیلم را بر عهده بگیرد و به نام وی مجوز ساخت دریافت کنیم."
شیخ طادی با گلایه از حضور افراد بدون تخصص در زمینه تهیه کنندگی یادآور شد: "متاسفانه گاهی به افرادی مجوز تهیه کنندگی داده می شود که امکان و تخصص کافی در این زمینه ندارند. اینگونه افراد از کمترین سرمایه برخوردار نیستند و با گرفتن وام از بخش های مختلف برای فیلمسازی تلاش می کنند. در حالی که تهیه کنندگی تعریف خاص خود را دارد و باید بر اساس آئین نامه و قواعد خاص به افراد داده شود."
بدنه سینما به اندازهای ضعیف شده که نمایش عمومی فیلمهای ساخته شده با بودجه دولتی شرایط را برای اکران فیلمهای بخش خصوصی دشوارتر میکند.
کد خبر 510274
نظر شما