به گزارش خبرنگار مهر، نظام رتبه بندی کیواس در یک بررسی سالانه و در پایان سال ۲۰۲۰ به این موضوع پرداخته است که چگونه بخش آموزش عالی با بحران کرونا روبرو شد.
در سال ۲۰۲۰ بحران ویروس کرونا به طور قابل توجهی بخش آموزش عالی را مختل کرد. این بحران مشکلات مختلفی را در سراسر جهان درباره موضوعات مختلف از جمله سلامتی، اشتغال، روابط انسانی، برنامههای سفر و تصمیمات تحصیلی به وجود آورد.
پس از تعطیلی مدارس و لغو امتحانات، دانشگاهها نیز از این قاعده مستثنی نشدند و به دلیل جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا دانشگاهها بسیاری از کشورها تعطیل و کلاسهای حضوری لغو شدند.
با پایان یافتن سال ۲۰۲۰ و مشاهده تولید واکسنهای کرونا، زمان آن فرا رسیده است که برخی از چالشهای اساسی بخش آموزش عالی در سال ۲۰۲۰ را بررسی کنیم.
پشتیبانی از دانشجویان و استادان
هنگامی که بحران ویروس کرونا آغاز شد، استادان و دانشجویان در سراسر جهان برای راهنمایی در مورد چگونگی مدیریت بیماری، مواجه با محدودیتهای سفر و یا در خوابگاه ماندن به دانشگاههای خود مراجعه کردند.
به گزارش ایندیپندنت، بسیاری از دانشگاهها برای کمک به دانشجویان بینالمللی خود که به خانههایشان سفر میکردند، بی وقفه تلاش کردند.
دانشگاه نیویورک که بیش از هر کالج دیگری در آمریکا دانشجویان خارجی دارد کمک هزینه اضطراری دانشجویی را برای کمک به دانشجویان که با شرایط دشوار در سفر مواجه بودند، ایجاد کرد.
در انگلیس اخیراً تلاش شده است که دانشجویان برای تعطیلات زمستانی به خانه بروند. در تاریخ ۳۰ نوامبر آزمایش COVID-۱۹ برای همه دانشجویان دانشگاه آغاز شد و به دنبال آن یک «پنجره مسافرتی» ارائه شد که در آن کسانی که تست منفی داشتند میتوانستند به نزد خانوادههای خود برگردند.
علاوه بر این دانشگاهها فعالیتهای حوزه بهداشت روان خود را برای حمایت از دانشجویان افزایش دادند. مطالعه دکتر پرادیپ ساهو، مدرس دانشگاه هند غربی نشان میدهد که تعطیلی دانشگاهها تأثیر مستقیمی بر سلامت روان دانشجویان و اعضای هیئت علمی خواهد داشت.
دکتر ساهو در مقاله خود اظهار داشت: «دانشگاهها باید بر حمایت از سلامت روان تأکید کنند و هر دانشجویی که احساس اضطراب بیشتری نسبت به COVID-۱۹ داشته باشد باید به موقع از حمایت روانی مناسب برخوردار باشد.»
بسیاری از دانشگاهها نگرانی استادان و دانشجویان را که در اثر همهگیری کروناویروس تجربه میکنند، تصدیق کردند و در نتیجه، پشتیبانی بهداشت روانی ایجاد کردند که از راه دور قابل دسترسی است.
به گفته یک گروه از دانشگاههای بریتانیا، دانشگاههای آنها «طیفی از برنامهها و ابتکارات را برای پاسخگویی به نیازهای دانشجویی» در طی همهگیری کرونا ایجاد کردند.
دانشگاه لیدز هنوز هم قرارهای ۳۰ دقیقهای و یک روزه مجازی را برای نیازهای فوری بهداشت روان ارائه میدهد و دانشگاه اکستر «رویکرد درمانی مبتنی بر شناخت و رفتار برای خودیاری» را ایجاد کرده است.
قبل از کرونا آموزش آنلاین تحصیلات عالی از سایر بخشها عقب تر بود
با به دست آمدن شواهدی مبنی بر شیوع همهگیری ویروس کرونا در بین کشورها، دانشگاههای سراسر دنیا چارهای جز بستن دانشگاههای خود برای استادان و دانشجویان نداشتند.
این به معنای لغو تدریس حضوری و امتحانات بود و موسسات را مجبور به یافتن راههای جایگزین برای ادامه ارائه آموزش کرد.
بسیاری از دانشگاهها ترجیح دادند بیشتر کلاسهای خود را به آنلاین تغییر دهند، طبق گفته گاردین عزم چشمگیر برای ادامه ارائه سخنرانیها، سمینارها و دورههای آموزشی به دانشجویان به صورت آنلاین این موضوع را تصدیق میکرد.
«هاروارد بیزینس ریویو» گزارش داد قبل از همهگیری کروناویروس سرمایه گذاری در یادگیری آنلاین تحصیلات عالی از سایر بخشها عقب مانده بود و در سال ۲۰۱۷، کمتر از ۵ درصد بودجه کالجهای ایالات متحده به هزینههای فناوری اطلاعات اختصاص یافته بود که نشان میدهد آموزش یکی از کمترین رقمها را در میان مسائل اقتصادی به خود اختصاص میداد.
تخفیف شهریه در برخی دانشگاهها
با این حال همهگیری سرعت تغییر را به سمت یادگیری آنلاین افزایش داده است. طبق آخرین گزارش کیواس (QS) و بررسی موضوع در میان دانشجویان در سال ۲۰۲۰ و پس از شیوع COVID-۱۹ بیش از ۹۴ درصد دانشجویان بین المللی یادآور شدند که در دورههای آموزش آنلاین شرکت میکنند و ۵۵ درصد خاطرنشان کردند که دروس خود را به طور کامل از طریق مجازی یاد میگیرند.
برای جبران خلل در تحصیل دانشجویان برخی از موسسات آموزش عالی مانند دانشگاه توماس در ایالات متحده تصمیم گرفتند شهریه خود را برای دانشجویان متضرر کاهش دهند.
کارشناسان پیش بینی میکنند که بسیاری از ویژگیهای یادگیری آنلاین با کاهش همهگیری کرونا در آموزش عالی باقی خواهد ماند و استادان و دانشجویان از این انعطاف پذیری بهره مند میشوند.
هفته آشنایی دانشجویان جدید با دانشگاه مجازی شد
بحران کروناویروس یک وضعیت دائمی و در حال تحول است و این بحران موسسات آموزش عالی را وادار میکند که در رویکرد حل چالشهای خاص به فکر فرو روند.
در ماه مارس ، دانشگاه بازرگانی Breakthrough توکیو یک مراسم فارغالتحصیلی مجازی منحصر به فرد برگزار کرد. به گفته بیزینس اینسایدر، این دانشگاه از روباتهای موبایل به همراه یک تبلت برای میزبانی از میهمانان مراسم فارغالتحصیلی استفاده کرد و به فارغالتحصیلان اجازه داد که رفتن روی صحنه و دریافت مدرک را به صورت مجازی تجربه کنند.
با شروع سال تحصیلی جدید، دانشگاههای سراسر جهان با چالش جهش دوباره کروناویروس مواجه شدند و مجبور شدند هفته آغاز سال تحصیلی که دانشجویان جدید با دانشگاه آشنا میشوند را بدون بدون تماس حضوری برگزار کنند.
نمونه آن دانشگاه ملی استرالیا بود که به همراه بسیاری از موسسات آموزش عالی دیگر هفته آشنایی دانشجویان جدید را به صورت مجازی راه اندازی کرد که در آن دانشجویان میتوانستند در جلسات پرسش و پاسخ و تورهای دانشگاهی آنلاین شرکت کنند و از کارآموزی، باشگاهها و رویدادها مطلع شوند.
نظر شما