۸ دی ۱۳۹۹، ۱۲:۰۴

فعالیت ۱۶ مجتمع دامداری در چهارمحال‌ و بختیاری

فرآوری محصولات دامی ظرفیتی مغفول در بام ایران

فرآوری محصولات دامی ظرفیتی مغفول در بام ایران

چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های برتر کشور در تولید محصولات خام حوزه دام‌پروری است و این امر زمینه را برای ورود سرمایه‌گذاران در بخش فرآوری محصولات دامی فراهم کرده است.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: استان چهارمحال و بختیاری از دیرباز به‌واسطه شرایط توپوگرافی و خاص یکی از استان‌های توانمند در صنعت دام‌پروری کشور به شمار می‌رود.

طی سال‌های اخیر توسعه شهرک‌های دام‌پروری در این استان موجب افزایش تولید شیر و گوشت شده است. در حال حاضر ۱۶ مجتمع دامداری درزمینهٔ پرورش دام‌های سنگین و سبک در این استان فعال است.

چهارمحال و بختیاری توانسته است در بخش تولید مواد خام دام‌پروری رشد داشته باشد اما در بخش فرآوری آن‌گونه که باید رشد نکرده است. با نگاهی به ویترین یخچال‌ها در فروشگاه‌ها متوجه می‌شویم که بسیاری از کالاهای فرآوری شده محصولات لبنی تولیدشده در کشور ازجمله انواع پنیر، کره، دوغ و… متعلق به تولید کارخانه‌ها و برندهایی است که در استان‌هایی غیر از چهارمحال و بختیاری فعال هستند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بسیاری از مواد خام دامی تولیدی استان ازجمله شیر از استان خارج و در سایر کارخانه‌های کشور فرآوری می‌شود و ارزش‌افزوده‌ای و اشتغالی که باید در استان ایجاد می‌شد، در استان‌های دیگر کشور ایجاد می‌شود.

بسیاری از دامداران به علت نبود مشتری، شیر را با قیمت بسیار پایین در اختیار ماست بندی ها ی سنتی می‌گذارند و به همین خاطر از درآمد بسیار پایینی برخوردار هستند

یکی از دامداران فعال در چهارمحال و بختیاری که درزمینهٔ پرورش گاو شیری فعالیت می‌کند به خبرنگار مهر گفت: تولید شیر به همت دامداران در چهارمحال و بختیاری افزایش‌یافته است و باوجوداینکه شیر باکیفیت تولید می‌شود اما به علت قیمت پایین خرید، دامداران درآمد بسیار پایینی دارند.

مسعود حسینی بیان کرد: بسیاری از دامداران به علت نبود مشتری، شیر را با قیمت بسیار پایین در اختیار ماست‌بندی‌های سنتی می‌گذارند و به همین خاطر از درآمد بسیار پایینی برخوردار هستند.

وی بیان کرد: فعال شدن واحدهای صنعتی فرآوری شیر و گوشت موجب افزایش رقابت در استان می‌شود و این امر افزایش بهره‌وری، ارزش‌افزوده و درآمد دام‌پروران را سبب می‌شود.

این دامدار چهارمحالی تأکید کرد: فعال شدن واحدهای فرآوری صنعت شیر و گوشت در استان به‌صورت مستقیم در بخش‌های زیرمجموعه تأثیرگذاری بالایی دارد و موجب ارتقای این بخش می‌شود.

در همین ارتباط، کارشناس ارشد علوم دام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: استان چهارمحال و بختیاری یکی از استان‌های برتر کشور در تولید محصولات دامی است که هنوز به جایگاه اصلی خود در بخش فرآوری محصولات دامی دست پیدا نکرده است.

بهنام امینی بیان کرد: تولید مواد خام دامی ازجمله شیر و گوشت از مهم‌ترین ظرفیت‌های استان است که توجه به این مهم می‌تواند این استان را در این بخش در سطح کشور و حتی جهان نمونه و برتر کند.

سودآوری برای سرمایه گذاران در بخش دامپروری استان بسیار بالا است چرا که هزینه‌های تولید و تهیه مواد خام دامی در این استان بسیار پایین است

وی بیان کرد: راه‌اندازی کارخانه‌های مدرن فرآوری در صنعت شیر و گوشت استان و تولید محصولات باکیفیت زمینه‌ساز اشتغال و رفع مشکلات بیکاری در این استان است.

امینی تأکید کرد: جذب سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در بخش صنعت شیر و گوشت استان ضروری است و این استان قابلیت راه‌اندازی کارخانجات مختلف ازجمله کارخانه تولید سوسیس، کالباس، کارخانجات تولید انواع پنیر، کارخانجات فرآوری پوست و تولید چرم و… را دارد.

وی تأکید کرد: سودآوری برای سرمایه‌گذاران در این بخش در استان بسیار بالا است چراکه هزینه‌های تولید و تهیه مواد خام دامی در این استان بسیار پایین است.

سالانه ۲۵۳ هزار تن شیر در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه سالانه ۲۵۳ هزار تن شیر در استان تولید می‌شود، گفت: تعداد حدود ۱۸۶ هزار قطعه دام سنگین و دو میلیون رأس دام سبک در استان وجود دارد.

سام مردانی بیان کرد: حدود ۲۷ هزار تن گوشت قرمز سالانه در استان تولید می‌شود که سرانه مصرف حدود ۱۸ کیلوگرم بوده و حدود هشت تا ۹ هزار تن از آن مازاد بر نیاز است.

وی گفت: مازاد بر نیاز گوشت قرمز عمدتاً از استان خارج می‌‎شود و رتبه سوم ازنظر سرانه تولید کشور به استان اختصاص‌یافته است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان عنوان کرد: چهارمحال و بختیاری در حوزه شیر با تولید ۲۵۳ هزار تن با احتساب مصرف سرانه حدود ۱۹۰ کیلوگرم، رتبه دوم سرانه تولید در کشور را دارد که ۶۰ تا ۷۰ هزار تن مازاد بر نیاز است و به شکل‌های مختلف از استان خارج می‌شود.

وی تأکید کرد: بخش کشاورزی درمجموع بیش از ۲۵ درصد اشتغال استان را به خود اختصاص داده است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: اگر شرایط فراهم شود، افزایش تولید و اشتغال در حوزه‌هایی مثل گوشت قرمز وجود دارد.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری ادامه داد: پتانسیل‌ها برای تولید در این استان وجود دارد اما افزایش هزینه تولید و وابستگی به نهاده‌های دام و طیور در این موضوع تأثیرگذار است.

وی در ادامه تأکید کرد: بهره‌گیری از ظرفیت سرمایه‌گذاران برای ارتقای بخش صنایع تبدیلی و فرآوری در چهارمحال و بختیاری ضروری است.

مردانی گفت: مواد اولیه در بخش دام‌پروری ازجمله شیر، گوشت و… در این استان در حال تولید است و زیرساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی برای راه‌اندازی کارخانه‌های فرآوری محصولات دامی فراهم است و تنها ورود سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این بخش نیاز است.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: حمایت لازم از سرمایه‌گذاران برای ارتقای بخش فرآوری محصولات دامی در این استان انجام می‌شود.

سالانه در چهارمحال و بختیاری یک میلیون و ۴۵۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید می‌شود که از این میزان حدود ۹۰۰ هزار تن فرآوری می‌شود

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز به خبرنگار مهر گفت: صنایع تبدیلی فرآوری شامل بسته‌بندی و انجام تغییرات فیزیکی و شیمیایی روی محصولات زراعی دامی، باغی، شیلاتی و منابع طبیعی برای عرضه به بازار، ارتقای کیفیت، بهداشتی شدن و ماندگاری بالا است.

طهمورث فتاحی افزود: در استان سالانه یک‌میلیون و ۴۵۰ هزار تن محصولات کشاورزی تولید می‌شود که از این میزان حدود ۹۰۰ هزار تن فرآوری می‌شود.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری بیان کرد: حدود ۲۰۰ کارخانه یا کارگاه متوسط، کوچک و بزرگ وجود دارد که این محصولات را فرآوری و برای استان، سایر استان‌ها و کشور آماده می‌کند.

فتاحی ادامه داد: نوسازی و بازسازی واحدهای فرسوده، تکمیل پروژه‌های رو به اتمام و تکمیل زنجیره ارزش‌افزوده از دیگر اهداف است به‌نحوی‌که نخستین استان کشور هستیم که بخش فرآوری آبزیان از صفر تا صد در چهارمحال و بختیاری صورت می‌گیرد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری تأکید کرد: یکی از پتانسیل‌های استان علاوه بر تأمین نیاز مزارع پرورش ماهی در بخش خوراک آبزیان است که ۲۶ استان کشور را تأمین می‌کند و به چند کشور صادر می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین در سایر محصولات هم فرآوری انجام می‌شود و محصولی نیست که در آن مشکل داشته باشیم اما شدت و ضعف وجود دارد.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: حدود ۹۰ درصد امنیت غذایی مردم استان در استان تأمین می‌شود و این ظرفیت برای چهار هزار نفر به شکل مستقیم در کارخانجات و واحدهای تولیدی و به همین مقدار هم به شکل غیرمستقیم اشتغال ایجاد کرده است.

وی بیان کرد: قیمت گوشت همواره نسبت‌ها به شهرهای بزرگ مثل تهران، در استان چهارمحال و بختیاری کمتر است البته کنترل قیمت بحث تخصصی خود را دارد که مربوط به واحد تخصصی آن است.

۵۰۰ میلیارد توسط بخش خصوصی در صنایع تبدیلی سرمایه گذاری شد

وی ادامه داد: استان چهارمحال و بختیاری متأثر از استان‌های بزرگ هم‌جوار بوده، پس طبیعی است که شرایط اقتصادی، فرهنگی و … آن استان‌ها تأثیر خود را در استان بگذارد اما عدم مدیریت کار را به‌جایی می‌رساند که گاهی کمبود یا افزایش قیمت‌ها را شاهد هستیم.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در تأمین غذا و نهاده‌ها و سایر نیازمندی‌های مردم باید وظیفه و مسئولیت و اعتبار مشخص باشد. یک بخشی از آشفتگی کار به این دلیل است که چند دستگاه پاسخ می‌دهند.

وی تصریح کرد: طی دو سال گذشته بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در صنایع تبدیلی استان سرمایه‌گذاری شده البته باید توجه داشت که بخش خصوصی به دنبال سود در کار است.

فتاحی ادامه داد: استان ظرفیت سرمایه‌گذاری در صنایع تبدیلی را دارد و از سرمایه‌گذاران دعوت می‌شود در این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، محصولات فرآوری شده در حوزه شیر و گوشت هر روز متنوع‌تر از گذشته با ایده‌های جدید تولید و روانه بازار می‌شوند و این در حالی است که چهارمحال و بختیاری هنوز نتوانسته در تولید این محصولات جایگاهی کسب کند و از ارزش‌افزوده حاصل از آن بی‌نصیب است.

دعوت از سرمایه‌گذاران به استان و معرفی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در بخش فرآوری محصولات دامی و انجام حمایت‌های لازم می‌تواند به‌عنوان راهکاری مؤثر برای توسعه این بخش به شمار رود.

کد خبر 5105516

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha