دکتر عزت الله آرام در گفتگو با خبرنگار مهر درخصوص جایگزین کردن خط بقا به جای خط فقر، افزود: عنوان کردن خط بقا غیر کارشناسی است و در این مورد حتی یک منبع علمی نیز در دنیا وجود ندارد.
وی خاطر نشان کرد : طی 37 سالی که عضو هیات علمی و استاد دانشگاه رفاه هستم، هرگز ندیده ام که یک کشوری خط بقا را ملاک قرار داده باشد، در عمده کشورها خطر فقر در نظرگرفته می شود و البته نحوه محاسبه آن متفاوت است.
مدیر گروه برنامه ریزی رفاه اجتماعی دردانشگاه علامه طباطبایی گفت: مطرح کردن خط بقا ، توهینی است به تمام زحماتی که برای توسعه کشور کشیده شده و مشخص است هیچ مطالعه ای دراین زمینه انجام نشده است.
وی افزود: چنانچه وزیر رفاه خط بقا را مطرح کرده باشد حتما مشاورین وی افراد بی سوادی هستند.
دکترآرام گفت: خط بقا، غیر علمی است و اصلا نباید عنوان شود ، در ایران فقیر ومشکل داریم بنابراین باید ، اقدامات لازم را برای رفع آنها انجام دهیم و این امر که بخواهیم مردم را درحد بقا نگه داریم مغایر با قانون اساسی است .
این جامعه شناس تاکید کرد : باید وزیر رفاه مشخص کند که مبنای علمی این حرف کجاست و نمونه آن درکدام کشوردیده شده است .
مدیر گروه برنامه ریزی رفاه اجتماعی دردانشگاه علامه طباطبایی گفت: تحلیل و تحقیقاتی که در کتاب شاخصهای اجتماعی ایران سال 57 به چاپ رسیده می تواند مبنای علمی در تعیین خط فقر قرار گیرد.
وی اظهار داشت : مطرح کردن خط بقا شاید به این دلیل باشد که وزیر رفاه بخواهد صورت مساله را پاک کند و بگوید در ایران فقیروجود ندارد ، در حالی که بیش از 40 درصد مردم فقیرهستند و البته فقیر بودن افراد تقصیر وزیر رفاه نیست که بخواهد اینگونه صحبت کند مگر اینکه نتواند مدیریت و برنامه ریزی کند.
دکتر آرام ادامه داد : برای تعیین خط فقر باید تحقیق و کار شود و انجام این امر را نیز باید به اساتید دانشگاه بسپارند ، درحالی که اینگونه نیست و در وزارت رفاه از نظر متخصصان دانشگاهی استفاده نمی شود.
وی با اشاره به اینکه این گونه موارد ، به نوعی خلط بحث سیاست با علم است افزود: وزیر رفاه نیز که باید به رفاه اجتماعی فکرکند ، نباید با ملاحظات سیاسی به مسئله نگاه و صورت مساله را پاک نماید .
نظر شما