دکتر منصور کبگانیان در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: شورای نگهبان لایحه دو فوریتی سزامی را پس از بررسی مورد تأیید قرار داد.
وی گفت: این شورا هیچ اشکال و ایرادی بر لایحه عضویت ایران در پروژه بین المللی سزامی وارد نکرده و آن را مغایر با قانون اساسی ندانسته است.
معاون پژوهش وزارت علوم اظهار داشت: من بدینوسیله مستقیما به اطلاع شورای سزامی می رسانم که موضوع در کشور حل شده است و عضویت ایران در سزامی به تصویب دولت و مجلس ایران رسیده و به قانون تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: البته وزارت امورخارجه نیز رسما این موضوع را به شورای سزامی اعلام می کند.
کبگانیان گفت: در مرحله بعدی هیئت دولت باید وزارت علوم را به عنوان نماینده ایران در این شورا بپذیرد و اعلام کند که این وزارتخانه رسما نماینده ایران در سزامی است.
به گزارش مهر، طرح استفاده از تابش سینکروترون برای علوم و کاربردهای تجربی در خاورمیانه یا همان «سزامی» ایده ای بین المللی است که برای نخستین بار در سال 1997 و از سوی هرمان وینیک از مرکز شتابده خطى الکترون در دانشگاه استنفورد آمریکا و گوستاف آدولف ووس از مرکز سینکروترون آلمان با هدف استفاده از تحقیقات علمی و پژوهشی برای همگرایی بیشتر ملت ها و گسترش صلح ارایه شد.
این طرح با مشارکت چندین کشور خاورمیانه در نهایت به راه اندازی مرکزی بین المللی موسوم به تابش «سینکروترون» در منطقه خاورمیانه ختم می شود که از چندین سال پیش و تحت نظارت دقیق یونسکو آغاز شده است.
آخرین مهلت ایران برای برطرف کردن تعلیق عضویت در پروژه سزامی تیرماه اعلام شده است.
خبرگزاری مهر، در ماههای گذشته و در گفتگو با مسئولان پروژه سزامی وضعیت بحرانی ایران را اطلاع رسانی کرد که پس از آن وزارت علوم و معاونت پژوهشی این وزارتخانه با تکاپوی بیشتر مشکل ایران برای عضویت دائم در سزامی را شناسایی کردند و برای رفع مشکلات موجود اقدامات لازم را صورت دادند تا اینکه امروز شورای نگهبان مصوبه مجلس در این زمینه را تایید کرد و به این ترتیب ایران همچنان در سزامی باقی ماند.
نظر شما